Sharan 7N závada elektro

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Rohol
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Sharan 7N závada elektro

Příspěvek od Rohol »

Obrázek Ahoj. Dnes po startu se mi zbláznily budíky na Sharanu. Po nastartování zůstaly svítit kontroly od tlaku pneumatik, ESP, brzdy..... Navíc to hlásí chybu 01200 a 01325. Pojistky jsem kontroloval. Je možné že by odešla jednotka ABS? Nereagují tlačítka resetu hlídání tlaku v pneumatikách a ESP.Obrázek
trhac
Přispěvovatel

Re: Sharan 7N závada elektro

Příspěvek od trhac »

Krouzek abs na náboju. Ale nejdriv to napichni
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

co treba nabijecka 24 h pak vag scan vycuc vsech avad a pak je vymazat, jsem si vsiml ze resils pytel, pokud mas pytel, pasy, nebo dpf zavezes do staraku da ti druhe nebo zrepasuje, nemusis nic resit, dratky, cisla a pod, az bude problem napis nebo se stav
Rohol
Přispěvovatel

Příspěvek od Rohol »

Ahoj Miloši. Airbag jsem neřešil. Byl ale nesmyslně vytažený konektor od kontrolky airbagu spolujezdce u řadící páky. Ten jsem zapojil a airbag smazat šel. ABS, ESP a tlak pneu svítí stále a nejde smazat. Baterka se zdá být dobrá, auto normálně startuje. Baterku jsem vyhodil, vyhodil jsem i filtr abych se dostal ke konektoru ABS. Vytáhnul jsem ho, prostříkal. Žádná oxidace tam nebyla.
slovacek.milos
Aktivista

tusim ze jsi pytel resil vlednu na jinem aute, natomto mam jeste otazku resils i pojistky na baterce?
Rohol
Přispěvovatel

Příspěvek od Rohol »

No přímo na baterce pojistky nejsou. Vedle je box a tam od ABS je pojistka F3 30A a F25 40A. Ty jsou v pohodě.
slovacek.milos
Aktivista

Rohol píše: 19 bře 2023, 19:18 No přímo na baterce pojistky nejsou. Vedle je box a tam od ABS je pojistka F3 30A a F25 40A. Ty jsou v pohodě.
to sem tipl pc kde mam pojistky a rizeni motoru je v oprave,
Rohol
Přispěvovatel

Příspěvek od Rohol »

Když by byla jednotka ABS v háji, tak by nekomunikovala, ne? Nebo může odejít jen tak? Pojistky jsem prošel znovu, bohužel nemám schéma na proměření kabelů...
Rohol
Přispěvovatel

Příspěvek od Rohol »

Tak závada je vyřešena. Byl problém v kabeláži za baterkou. Vyhnilý kabel v délce cca 10cm, bylo to uvnitř svazku, celkem silný drát. Nechápu jak to může stát. Jinak díky všem za rady.
Rohol
Přispěvovatel

Příspěvek od Rohol »

Jestě bych poprosil o jednu radu. Na řidičových dveřích mi svítí dětský zámek PZ dveří jako že je aktivní a nejde vypnout. Od řidiče funguje na PZ dveřích stahovačka, centrál je také funkční. Z místa PZ dveří ale nefunguje otevření dveří zevnitř a nefunguje stahovačka. Prozdě dětská pojistka je aktivní. Dveže nejsou elektrické. Pojistky jsem zkontroloval a vyměnil jsem i panel vypínačů oken a dětských zámků ve dveřích u řidiče. Situace se nezměnila.
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

Kabeláže do dveří jsou cajk ?
Rohol
Přispěvovatel

Příspěvek od Rohol »

Zdar. U řidiče jsem se díval, tam je to v pořádku. Ještě mrknu na ty PZ dveře.
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

Zadní moc nebývají KO, spíš mrkni oboje přední, nedávno na SUP II nešly LZ dveře a problém byl v kabeláži LP dveří, je to nějak z předních ovládaný/napájený
dejdar
Přispěvovatel

Příspěvek od dejdar »

Nemáś otevřené víčko nádrže nebo spíše asi vadný spínač na víčku? Protože pokud je otevřená nádrž je aktivována dětská pojistka aby jsi nemohl ty šoupačky otevřít.
Rohol
Přispěvovatel

Příspěvek od Rohol »

O tom víčku jsem to někde četl. Ale víčko je mechanické na zatlačení. Dokonce nemá ani centrální zámek. Jedině by byl nějaký spínač pod nadkolím. Píše mi to chybu 02131 - motorek dětské pojistky dveří.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“