Octavia 1 l, 81kw - 3. a 4. kvalt kvílî
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
- Přispěvovatel
Octavia 1 l, 81kw - 3. a 4. kvalt kvílî
Kloci dotaz, Octavia 1, ASV 81KW mi začala vydávat při 3 a 4 rychlostním stupni jemný kvílící zvuk (zatím nic strašného, ale slyšet to jde). Dle mého názoru jemné hučí převodovka. Na autě svítí na budíku 328 000km, nevím zdali již někdo v převodovce olej měnil a tak bych jej vyměnil. Samozřejmě za originální olej pro 5ti kvalty.
Myslíte, že výměna oleje odstraní kvílení převodovky? A nebo se mám pomaličku koukat po jiné převodovce?
Myslíte, že výměna oleje odstraní kvílení převodovky? A nebo se mám pomaličku koukat po jiné převodovce?
Naposledy upravil(a) šulda dne 04 zář 2023, 19:11, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Úprava názvu.
Důvod: Úprava názvu.
Re: Octavia 1 l, 81kw - 3 a 4 kvalt kvílî
Rovnou jinou převodovku,je toho plná pr...nedávno jsem řešil Toledo co přestalo řadit,pak si to kluci odvezli a vyměnili nemá cenu laborovat s olejem a nějakými aditivy,stojí to raketu a většinou to nikam nevede
Jinou almaru,novej olej a jezdíš než ti to auto shnije pod zadkem...
Jinou almaru,novej olej a jezdíš než ti to auto shnije pod zadkem...
-
- Přispěvovatel
Tak mě.to nedalo a o víkendu jsem vyměnil převodovkový olej - vytekl hnědej hnus absolutně bez špon. Olej jsem nahradil novým originálním Škoda. Ale již jsem najel 300km a bez změny.
- opravdu je možné že to dělá převodovka? Prošel jsem hodně témat s převodovkami a nikde jsem nenašel, že by na Octavii 1 kvílely dva kvalty naráz a kór u 5ti kvalitu. Nebo už jste se někdo s tím setkal?
Samozřejmě můžu vyměnit převodovku, což je to nejmenší, ale nerad bych ji vyměnil a vono to kvílelo furt. Kdysi dávno mi na Superbu 1 taky něco kvílelo a nakonec to byla vonobežka na alternátoru.

- opravdu je možné že to dělá převodovka? Prošel jsem hodně témat s převodovkami a nikde jsem nenašel, že by na Octavii 1 kvílely dva kvalty naráz a kór u 5ti kvalitu. Nebo už jste se někdo s tím setkal?
Samozřejmě můžu vyměnit převodovku, což je to nejmenší, ale nerad bych ji vyměnil a vono to kvílelo furt. Kdysi dávno mi na Superbu 1 taky něco kvílelo a nakonec to byla vonobežka na alternátoru.
Tak shoď řemen a zkus to projet bez něho.
-
- Přispěvovatel
To samozřejmě zkusím, ale spíš jestli tu nemá někdo zkušenost, že by na autě typu nesmrtelná ofce 81kw
hučela převodovka a to ještě 3 a 4 stupeň.
Kdyby hučela 3 a 5 tak už bych to bral, ale přece trojka se řadi dopředu a 4ka dotazů. Což mě přijde divný, že by odešly dva kvalty najednou.

Kdyby hučela 3 a 5 tak už bych to bral, ale přece trojka se řadi dopředu a 4ka dotazů. Což mě přijde divný, že by odešly dva kvalty najednou.
Vono pokud tam byl původní olej tak ani tato převodovka nebude nesmrtelná
-
- Přispěvovatel
Re: Octavia 1 l, 81kw - 3. a 4. kvalt kvílî
Netuším.jestlo byl někdy měněn.
Spíš jestli je možné aby začali kvilet dva kvalty naráz?
Spíš jestli je možné aby začali kvilet dva kvalty naráz?
Nesmrtelný není nic, ani ta teta v té pohádce, ty auta mají najteo bambilion kilometrů s minimální údržbou, já nevím čemu se pořád tak strašně divíte když tam po 20ti letech něco odejde... 

-
- Přispěvovatel
Ano, souhlasím. Spíš mi jde o to zdali to opravdu může dělat převodovka. Aby s nestalo, že vyměním převodovku a bude to dělat stále.
Neslyšel jsem to samozřejmě ale pokud to je znatelné na 3+4ku bude to nejspíš z převodovky...