AHH 1.9 TDI 66 kw Audi a4 b5 chod na tři válce při studeném startu

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

TomiAHH
Sběrač informací
Odpovědi: 0

AHH 1.9 TDI 66 kw Audi a4 b5 chod na tři válce při studeném startu

Příspěvek od TomiAHH »

ahoj uz delsi dobu reším problem s AHH 1.9 TDI rotačka kdy za studena i za tepla startuje na brnk ale za studena chytne na 3 valce prevalujese kope a pak chytne 4 valec a auto jede normalne nez se začne zahrivat pak zacina vypadavat casto valec a jede na 3 nekdy snad jelo i na 2 :D ale v tahu dokut jedu do kopce nebo drzím plyn i kdyz je auto zahrite tak jede normalne muzu točit i do 4500 tis ot teda kdyz jede na vsecky 4 valce pak stačí pustit plyn a znovu pridat treba pred zatačkou a jede zase na 3 valce a pak treba za 2-3 min se srovná a jede zase na 4 jak kdy
-komplet palivové hadice podtlake, filtry, vse projité od zadu do predu zadné bublinky nic startuje na drnc nepadá nafta
-komprese studeny teply motor 29-31 vsecky 4 valce
-tlak oleje OK max 5b tlači jak má
-remenice na klikovce nova vse OK
-rozvody vse okolo sedi
-vstriky snad 3 sady zkousené bezezmeny
-řj jiná taky nic
-jiné vstrikovací cerpadlo
-davka cca 3.3
-a predvstrik je na modré stred akorat a furt bezezmeny
fakt celkem jsem zoufalí :D reším to uz par mesicu kdyz je chut auto
premyslim jestli pruziny na ventilech nejsou spatne slabé u 1 valce u tepleho motoru kdy nejvíc blbe kdyz merim komprese tak točim delej tlak jde nahoru pak se zastaví motor 2x protočí a pak zase komprese jde nahoru tak to udelá 2x ale komprese tam pak je 31b za studena to ale nedelá vyletí komprese rychle coz je divne nebo za studena auto jede normalne dá se rict ze neblbne dokut se nezačne zahrivat
Naposledy upravil(a) šulda dne 11 pro 2023, 15:31, celkem upraveno 4 x.
Důvod: Úprava názvu.
Marek77
Aktivista

Re: problem s AHH 1.9 TDI 66 kw Audi a4 b5

Příspěvek od Marek77 »

Vyměnit čerpadlo jsi zkoušel? Je jich všude plná prdel za pár drobných.
Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008)
Scénic III 1,4TCe 96kW (*2012)
Master IV 2,3dCi 132kW (*2020)
TomiAHH
Sběrač informací

Příspěvek od TomiAHH »

ahoj no i cerpadlo na to jsem zapomel :D daval jsem tam stejny typ ale bezezmeny ale projizdel jsem ho pres diag a pohode
TomiAHH
Sběrač informací

Příspěvek od TomiAHH »

spis premyslim co jeste zkusit uz me toho moc nenapadá hlavu sundavat zatím nechci voda, komprese ok, nic neutika netlakuje tak jeste ty pruziny na ventilech kdyz jsem mel dekl hlavy dole hydra vypadají OK za studena nic necvaká nemlatí prede si jako kote kdyz jede na 4
M@ty
Přispěvovatel

Re: AHH 1.9 TDI 66 kw Audi a4 b5 chod na tři válce velká zahada

Příspěvek od M@ty »

Mě se válí jeden Vepř s AHH v kopřivách a chodím si do něj už jen pro díly. Láskyplně jsem tý káře říkal Pelešinec. :-D Ale umřel na čerpadlo. Horšily se mu postupně ranní starty, pak dostal celkem za uši když jsme jeli na výšlap na Šumavu a musel vézt čtyři bůčky s bagáží, chlastem a ještě honit kompresor klimy. No po cestě zpět občas obláček dýmu za autem a domu doslova doskákal poněvadž pokud motor nebyl v otáčkách tak nejel. Vstřiky prohozeny pro jejich vyloučení. Pokus o pořízení jiného čerpadla tenkrát marný (čerpadlo pro AHH). Navíc to byl kripl takže šel na díly a já pořídil dva Passaty s Torsenem ať je něco navíc jako náhradní.
VW Passat 3BG AVF 4motion , Passat 3B AFN Syncro
Passat 3B AVG 4motion , Passat 3B/3BG AFN kripl
BMW e30 325i cabrio , BMW e24 635csi
TomiAHH
Sběrač informací

Re: AHH 1.9 TDI 66 kw Audi a4 b5 chod na tři válce při studeném startu

Příspěvek od TomiAHH »

tak moje audi je pekná celkem zachovalá hlavne jsem tam udelal pred cca rok a pul velky servis rozvody podvozek tlumice brzdy vsecko aby to bylo tiptop :D a pak po cca roku to začlo postupne jančit az do faze kdy auto jede jak pumpa na sračku ale za studena se to chová dobre normalne jede :D ale zacalo se to postupne zhoršovat ze začatku nepatrné škubaní pri pak vynechavaní 1 valce nepatrne sem tam pak to bylo horší a horší :D
tatko Tom
Přispěvovatel

Příspěvek od tatko Tom »

Za VIF "nič nedáš". Zrovna tento týždeň mi Alfa začala vynechávať (bo som tankoval na inej čerpačke...) - predávkoval som 4-násobne VIF aj Megasel, pojazdil, povytínal a je kľud.
Nemusí to byť Tvoj prípad, no VIF neuškodí ani ak sa dá niekoľkonásobok a veľa krát pomohol.
1.9 JTD 85kW (2x), predpísané oleje + Metabond
TomiAHH
Sběrač informací

Příspěvek od TomiAHH »

vif jsem nalel primo do filtru zalel jsem stím uplne na max filtr a zbytek do nadrze a nepomohlo :D :D
tatko Tom
Přispěvovatel

Příspěvek od tatko Tom »

Ak to nevyrešili mechanické zmeny a zásahy - ostáva možnosť závady v elektronike :(
Babo raď...
1.9 JTD 85kW (2x), predpísané oleje + Metabond
TomiAHH
Sběrač informací

Příspěvek od TomiAHH »

no prave premyslim ze jestli ventilové pruziny nebudou unavené nebo za studena to jede pohode jen za tepla jak se začne ohrivat tak 1 valec vypadava a EL. tyjo nevim co by tam mohlo vadit :D je to rotačka tam toho neni moc
volvo pan
Přispěvovatel

Příspěvek od volvo pan »

no,ještě snímač jehly a přesuvníku resp konektory k nim,ale to by zjistila diag?Ale možná ne. Váha třeba,to by se zjistilo jizdou s odpojenou. A rozvod je stopro ok? To čidlo na vačce nemá,ne? Jen kliku a čerpadlo,tak vačku bych zkontroloval fyzicky,nastavení.
TomiAHH
Sběrač informací

Příspěvek od TomiAHH »

diag velice nic zadná chyba davka OK predvstrik OK vahu jsem zkousel jak odpojit tak i diodu rozvody jsem vsecko daval na pripravek setrvák na NULU vačka ze zadu na pripravek a cerpadlo zaaretovano vse sedí dival jsem se i na remenici na klice jestli neni KO daval jsem pak novou remenici ale furt stejny problem startuje na brnk komprese vsecko OK jen jak se začne zahrivat motor zacne blbnou a jede nepravidelne na 3 valce sem tam dokonce i na 2 :D me prišlo jak jede na 4 tak krasne prede neklepe nic ani za studena
volvo pan
Přispěvovatel

Příspěvek od volvo pan »

a sakra,to už toho moc nezbejvá. Ještě bych teda zkusil hydra,sání jestli neni totál zamrdaný od egru,rozsypaná chcip klapka,víc už tam snad ani neni..
TomiAHH
Sběrač informací

Příspěvek od TomiAHH »

no prave mam v planu az bude chut :D zase tak sundat vačku mrknut na hydra + vymenit ventilové pruziny EGR funguje ale srouby jsou tak KO ze hruza jen to vidim
prka
Aktivista

Příspěvek od prka »

Pokud jsi si jist, že vstřiky, které jsi několikrát zkoušel byly O.K, tak bych to také viděl na čerpadlo. To druhé, které jsi zkoušel bylo jaké? Že i u druhého některé válce vysazovaly není měřítko. Pokud by však u druhého válce nevysazovali, tak by bylo jasné, že první je již za zenitem. Nikde jsem však neviděl zmínku o kontrole "opravných" dávek při volnoběhu. Ventilové pružiny bych nepředělával. Přicpané potrubí nebo EGR snižují výkon. Nezpůsobují však vysazování jednotlivých válců.
Octavia I 1.9TDI 81Kw AHF r.v.2000
Octávia I 1,9TDI ASV r.v. 2003 chip
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“