BXE aretace rozvodu
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Re: Aretace rozvodu BXE
Sadu mám Quatros, od nich už jsem bral něco na rotačku a tam dobrý. Ten T10100 jsem bral jediný, co byl poblíž skladem, a to byl Force. Musel jsem ho zbrousit a i tak nesedí v jedné části na 100%.
Ale otvor u vačky vyšel dobře. Ještě zkusím povolit šrouby a pootočit kolem, jestli tam ten kolík nedostanu.
Ale otvor u vačky vyšel dobře. Ještě zkusím povolit šrouby a pootočit kolem, jestli tam ten kolík nedostanu.
- Přílohy
-
- B032B10C-0B4C-46D6-B956-6FFB50AC85D2.jpeg (131.69 KiB) Zobrazeno 1686 x
S ohledem na kilometry, už to může být posunuté, jinak BXE co si pamatuju bylo z továrny něco kolem -2,5 ta synchronizace když se dělaly první rozvody.
-
- Aktivista
co treba pripravky neresit a predejit zdrzovackam,
motor tahne, skontroluju synchro, na teply start pridam palivo pokud je 0 + 100, delsi sart +300,, tocim doprava, aretuju vacku vrtakem, dole vrtnu 7mm diru M8 zavit aretuju setrvak, prehodim rozvody, utahnu, vzdy spokojenost
misto force mozek
motor tahne, skontroluju synchro, na teply start pridam palivo pokud je 0 + 100, delsi sart +300,, tocim doprava, aretuju vacku vrtakem, dole vrtnu 7mm diru M8 zavit aretuju setrvak, prehodim rozvody, utahnu, vzdy spokojenost

low cost pripravok.
Vysrobuj ten plastovy klobucik, kolik daj do utahovacky brusnym palierom zhod tak 0,1-0,2mm dole. potom tam vojde.
Nerob z toho vedu, su to len rozvody, urob to na fixku, podakujes mi neskor

A4 B5 1Z, A4 AVANT AHH, Touran 5T1 2.0TDi 110kW, G5+ BXF, Tiguan EA288 DQ381
-
- Aktivista
fixu pak poutírej já to tak dělám abych nebyl za debila který tomu nerozumí, protože bez přípravku PD nenastavíš!!!! jsme prej čmaralové, to se i na tomto foru dočteš, stejně jak mi leží dvacet let v žaludku blbeček který chtěl vrátit peníze za rozvody protože jsem mu nedal do plastu hliníkové okénko do kterého dáváš zobáček z napínací kladky, blbeček který neví jak napínací kladka funguje a stejný blbeček profesional který celé rozvody musel předělat protože by se jinak potkaly, blbečka profesionála jsem už vypátral letos chtěl 35000 za opravu převodovky, hrozně hučela a hrozilo že se každou minutu rozpadne, vyměnil jsem ložisko v levém

Naposledy upravil(a) slovacek.milos dne 23 pro 2023, 12:28, celkem upraveno 1 x.
Re: BXE aretace rozvodu
zjištuju že řemeslo má už fakt zlaté dno
Jo ma zlaté dno ale posraný víko!!!
Jo ma zlaté dno ale posraný víko!!!
Bora 1.9 TDI 85KW 6q,čip, AJM--minulost
Rapid 1.6 TDI 85 kw
Audi Q5 125KW 6q manual
Scala 1.6 Tdi 85kw rv22
Rapid 1.6 TDI 85 kw
Audi Q5 125KW 6q manual
Scala 1.6 Tdi 85kw rv22
Najhorsi su ti co si myslia ze uz vsetko vedia...
Pritom plati stare klise ze cim viac sa ucim tym viac zistujem ze nic neviem
A4 B5 1Z, A4 AVANT AHH, Touran 5T1 2.0TDi 110kW, G5+ BXF, Tiguan EA288 DQ381
-
- Aktivista
Na značky jsem to nakonec chtěl, ale povedlo se mi tam dostat tu aretaci, tak jsem byl více v klidu.
Díky za rady, rozvody hotové a vypadá to, že v pohodě
Ve vačce jsem nechal 5mm vrták a hrál si s vačkou tak dlouho, dokud tam nešel 6mm vrták (kolík je opravdu větší). Synchronizace je na -2,5 a spotřeba na volnoběh při zahřátém motoru 0,6. Akorát jsem měl sadu Gates a oni mají ten jejich spešl napínák…
Teď už pořešit jen šály a olej v haldexu.
Díky za rady, rozvody hotové a vypadá to, že v pohodě

-
- Aktivista
az pojezdis tak si vzpomen a napis sem spotrebu, na teply volnobeh a prumer na sto, rotacky jsem ladival na spotrebu pd ne, zrovna soused fabka II pd a prumer 8 i 9 a taky se budou delat rozvody
Tohle má haldex, tak je tam vyšší spotřeba (sice 6q ale krátká). Zatím tam bylo dlouhodobě kolem 6,5. Trochu mě to zarazilo, protože rotačkou v automatu jsme jezdili kolem 4,5, uměl jsem i méně, když jsem trochu chtěl. Měli jsme B6 Bluemotion 1.9 PD a ten jezdil kolem 5. Máma má O2 face 1.9 PD a tam se dá kolem 4,5 úplně v klidu. Tak jsem zvědavý, zda na tomhle autě lehce klesne.