2.0TDi háže vodu ven
Moderátoři: šulda, Moderátoři
2.0TDi háže vodu ven
Motor 2.0TDi 135Kw. Typ CUNA
Ahoj takový dotaz nesetkal se někdo s tím že tento motor občas z nádobky vyházel vodu jako kdyby motor vařil nebo by to foukalo do vody?
Chladící systém jsem natlakoval a únik či pokles žádný, v chladící kapalině žádné známky jakékoliv mastnoty, šlem atd ....
Což ve mě evokuje pocit že prasklá hlava nebo těsnění nebude.
Ten chladící okruh je celkem složitý a když jsem vypustil vodu, objevila se mi v nádobě gumová kulička cca 10mm průměr jak z nějakého ventilku.....napadá někoho odkud může být?
Po objevu kuličky začínám mít pocit že je v systému něco rozpadlého, nějaká překážka a zkrátka to brání průtoku a chlazeni, pak se to někde začne vařit a tím pádem vylita voda.....
Někdo s nějakou podobnou zkušeností?
Diky
Ahoj takový dotaz nesetkal se někdo s tím že tento motor občas z nádobky vyházel vodu jako kdyby motor vařil nebo by to foukalo do vody?
Chladící systém jsem natlakoval a únik či pokles žádný, v chladící kapalině žádné známky jakékoliv mastnoty, šlem atd ....
Což ve mě evokuje pocit že prasklá hlava nebo těsnění nebude.
Ten chladící okruh je celkem složitý a když jsem vypustil vodu, objevila se mi v nádobě gumová kulička cca 10mm průměr jak z nějakého ventilku.....napadá někoho odkud může být?
Po objevu kuličky začínám mít pocit že je v systému něco rozpadlého, nějaká překážka a zkrátka to brání průtoku a chlazeni, pak se to někde začne vařit a tím pádem vylita voda.....
Někdo s nějakou podobnou zkušeností?
Diky
Naposledy upravil(a) karell dne 15 kvě 2024, 10:15, celkem upraveno 1 x.
-
- Aktivista
Re: 2.0TDi háže vodu ven
odpoj kionektor z vodní pumpy nebo ji raději vyměn, kolik máš na tacháku?
260tis zhruba.
No, ta pumpa mě taky napadla, tak jsem to kurvitko odpojil a zaslepil, pak se to ale hřálo, když jsem tomu dal napít letěla teplota na 120 a zase spadla.
Tak jsem to vrátil a teplota zase drží stabilně 90 ať jedu jak jedu. Jen to zkrátka po několika km vyhází vodu, ale na teploměru 90°.
Já bych to rozebral, nechal otlakovat hlavu ale sakra....ta nemrzka je krásně čistá skoro se bojím že se to fakt lokálně někde vaří a pak to takhle vybublá.
A mráčí mě ta gumová koule co musela být někde v chladícím okruhu.....
No, ta pumpa mě taky napadla, tak jsem to kurvitko odpojil a zaslepil, pak se to ale hřálo, když jsem tomu dal napít letěla teplota na 120 a zase spadla.
Tak jsem to vrátil a teplota zase drží stabilně 90 ať jedu jak jedu. Jen to zkrátka po několika km vyhází vodu, ale na teploměru 90°.
Já bych to rozebral, nechal otlakovat hlavu ale sakra....ta nemrzka je krásně čistá skoro se bojím že se to fakt lokálně někde vaří a pak to takhle vybublá.
A mráčí mě ta gumová koule co musela být někde v chladícím okruhu.....
-
- Aktivista
Chlapy dobře, jsem rád za rady asi to zkusím ale sakra několikrát jsem řešil tu pumpu a vždy to vařilo ale zároveň teploměr ukazoval vysokou teplotu.
Mě furt něco svádí k tomu že bude sice problém na chladícím okruhu ale někde mimo blok motoru, nebo zkrátka dál od čidla, když teplotu ukazuje ok a přitom to někde vaří že to vylita.
Ten chl.system je tu celkem slozitej, myslím že toto má dva termostaty ne? A když jsem přijel a vylitala voda chladič od sání měl hadici jen vlažnou
Mě furt něco svádí k tomu že bude sice problém na chladícím okruhu ale někde mimo blok motoru, nebo zkrátka dál od čidla, když teplotu ukazuje ok a přitom to někde vaří že to vylita.
Ten chl.system je tu celkem slozitej, myslím že toto má dva termostaty ne? A když jsem přijel a vylitala voda chladič od sání měl hadici jen vlažnou
Ta clona na pumpě je bez napětí otevřená takže je nesmysl aby to po odpojení konektoru vařilo. Napětí ji zavírá. Jinak ta clonka se právě zasekavá a zůstává zavřená.
Ale já to pod tím ventilkem který ovládá clonku zaslepil. To ovládání clonky musí být nějak tlakem, ten ventilek ho buď pustí nebo ne
Prvně vyměnit pumpu když to na tvoje zásahy reaguje a pak se uvidí
-
- Aktivista
slovacek.milos píše: ↑16 kvě 2024, 15:14Ale já ji měl venku a toto prověřil právě protože už se mi něco podobného stalo v minulosti. Ale jak říkám ať byl problém s clonkou nebo protočenou vrtulkou vždy sla i teplota nad 90°
Tady mi to teplotu drží jen čas od času vyháže vodu