VW Passat b6 CBAB

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
blade6591
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

VW Passat b6 CBAB

Příspěvek od blade6591 »

Caute,

po niekolkych rokoch bezproblemoveho fungovania passatu b6 cbab sa vyskytol problem s odpalenou poistkou F16. Ta napaja ventily ako n75 a podobne + pomocne vodne cerpadlo. To bol teda asi problem, cerpadlo som vymenil za ine originalne + positku a vsetko s touto chybou je ok.

Neviem ci to ma nejaky suvis, ale skor nie, ale teraz po nejakom case sa mi stalo ze mi motor zdochol za jazdy po mozno 500m od startu. Po stlaceni spojky a chvilke tocenia opat naskocil, chyba na diag ziadna. Vsimol som si ze po tom naskoceni drzal vyssie otacky nejaku dobu ako keby chcel vypalovat dpf, potom to kleslo na normal. Od tohto incidentu to zasa par dni jazdi bez problemov.

Zda sa mi ze z vyfuku ide o nieco vyraznesji smrad ako zvycajne. Auto je v seriovom stave, koncovky vyfuku ciste, myslim ze komponenty okrem egr ventilu su vsetky povodne, najazdene cca 355tis.

Pripajam log na trase co sa mi to udialo, nevidim tam nic moc extra, mozno pomalsu reakciu egr, ale neviem, mozno to je bezne.

Teraz neviem co od toho cakat, mozno niekto poradi ak mal podobny problem, dakujem.
Přílohy
passat_b6_cbab.CSV
(52.71 KiB) Staženo 21 x
CAHAHA + ARL
slovacek.milos
Aktivista

Re: VW Passat b6 CBAB

Příspěvek od slovacek.milos »

musíš mít vcds a sledovat tlak paliva tam bude problé,m, i výměna paliváču a bude pokoj
blade6591
Přispěvovatel

Re: VW Passat b6 CBAB

Příspěvek od blade6591 »

palivak tam nie je extra dlho, mozno 5-6tis km, co si pamatam, tak pilin tam bolo tak "primerene" ako na kazdom druhom tdi cr, nic co by ma znepokojilo.

odvtedy som najazdil mozno 500km a nic take sa neudialo

mozno mam podozrenie aj na niektory vstrekovac, predsa uz maju nieco najazdene a auto ma na studeno, hlavne teda v zime celkom vyrazny klepotavy zvuk par sto metrov od startu.

pockam a uvidim, nejako sa to casom ukaze..
CAHAHA + ARL
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“