Zdravim,
u TDIfun som si nechal zvysit vykon, vw caddy z 75kw/250Nm na 110kw/348Nm.
Bol som upozorneny na to ze spojka bude pretazovana. Zistil som klepani pri zapnutek spojke (pravdepodobne dojhmota) a budem asi v najblizsej dobe menit spojku.
Otazka1: Je mozne dat namisto starej spojky silnejsiu, u ktorej zivotnost bude vacsia bez nutnosti vymeny prevodovky?
Otazka2: Jak financne narocne by bolo prehodit za nejaku inu prevodovku so silnejsou spojkou? Predpokladam ze to pujde tam dostat.
Otazka3: Je pravda ze kroutak je limitovany spojkou nebo i prevodouka je nastavena na 250Nm?
Prevodovka SG5, motor DFSD, najezd 255 kkm.
Dakujem Vam vopred za info.
Silnejsi spojka/prevodovka DFSD
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Re: Silnejsi spojka/prevodovka DFSD
Mam tady originalni jednohmotu. Kdyz nechas preoblozit lamelu a das na to sachs race pritlacak, tak to bez problemu vydrzi hodne pres 400nm. Prevodovka do 400nm vydrzi taky bez vetsich problemu.
Ok, takze o prevodovku sa nemusim bat, to je vyborna sprava.
Chapem to spravne ze jednohmota je odolnejsia aj voci vysiemu kroutaku? Mal som zato, ze je jenom z hladiska zivotnosti na tom lip, ze je jednoduchsia ako dvojhmota.
A dokazes odhadnut zivotnost novej ci uz dvoj alebo jednohmky bez prelamelovania? Ked zivotnost bude napr polovicna tak neni co resit. Keby mala byt rapidne kratsia, tak by som riesil preoblozenie.
Dik.
Chapem to spravne ze jednohmota je odolnejsia aj voci vysiemu kroutaku? Mal som zato, ze je jenom z hladiska zivotnosti na tom lip, ze je jednoduchsia ako dvojhmota.
A dokazes odhadnut zivotnost novej ci uz dvoj alebo jednohmky bez prelamelovania? Ked zivotnost bude napr polovicna tak neni co resit. Keby mala byt rapidne kratsia, tak by som riesil preoblozenie.
Dik.
Výrobca konkrétneho auta konkrétneho modelu a konigurácie je isto debil hoci do vývoja a výskumu navalil milióny a Jožko z obraze Detvy, Prahy lebo Moravského Lieskového objavili sprisahanie...
Chlpai - Vám to ... ???
Chlpai - Vám to ... ???
1.9 JTD 85kW (2x), predpísané oleje + Metabond