Zdravím vespolek...
Jedu autem na otočku cca 100km od domova a cestou zpátky mi zničehonic za jízdy auto zdechlo... Jako bych zhasnul klíčkem.. Veškeré pokusy o nastartování byly zbytečné.. Auto točilo a nechytlo... Takže odtahovkou domů...
Jelikož můj servisák toho má moc, tak jsem nechal odtáhnout auto domů a pokoušel jsem se ho nahodit.. Aktivní soused se přišel podívat a nevím co ho to napadlo, odšrouboval víčko na dolévání oleje a auto naskočilo.. Z nalévacího otvoru se sice dost kouřilo, ale motor běžel naprosto bez problému.. Dokud víčko nezašrouboval.. Musel se s tím trochu prát, protože proti němu šel tlak, ale jakmile ho zavřel, auto zdechlo...
Od té doby vyzkoušeno několikrát.. S otevřeným víčkem chytne (ale nejde do otáček), zavřením víčka začne pískat turbo a motor zdechne..
mimo jiné jsem zjistil, že z výfuku při nastartovaném motoru nic nejde.. Takže všechny spaliny unikají nalévacím otvorem na olej a část spalin jde z druhé (dmychadlové) strany turba.. Jedině, jak se spaliny mohou dostat do "oleje" je přes ložisko turba..
Jelikož mechanik tomu nechtěl věřit, přijel se na to mrknout a jelikož jsme podezírali ucpaný DPF, odpojil hadice od tlakových senzorů, co měří tlak před a za DPF a v nich žádný tlak nebyl...
Takže to vypadá, jako by se oddělilo turbínové kolo v turbodmychadle a přesně zapadlo do otvoru výstupu spalin z turba a ucpalo jej... Jinak si to nedokážeme vysvětlit... Je to vůbec možné???
Octavia2 1.9TDI 77kW - ucpané turbo??
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Re: Octavia2 1.9TDI 77kW - ucpané turbo??
Ahoj mohu se zeptat kde byl problem mam stejnou zavadu? Dekuji za odpoved