CJZD - utahovací moment svíček
Moderátoři: šulda, Moderátoři
CJZD - utahovací moment svíček
Kluci ne že bych neuměl googlit, ale bohužel se informace rozchází. Někde je uvedeno 20nM, někde 22nM a někde 25nM. Co z toho je správně? Svíčky budou originál VW (takže NGK). A když už jsme u toho, až budu vracet cívky, co mám máznout tou keramickou pastou? Spodek cívek (kroužky co se dotýkají přímo v hlavě)? Nebo i tělo svíčky? Pasu mám z autodilos MA-Professional 1400°C. Vytahovák cívek T10530 mám
Škoda Octavia 3 Combi 1,6 TDi CR 81kw CXXB, r.v. 2017 + Škoda Rapid 1,2 TSi CBZA rv 2013...VCDS MAX, VIS Online, Delphi 2020.23
Re: CJZD - utahovací moment svíček
Díky moc
Škoda Octavia 3 Combi 1,6 TDi CR 81kw CXXB, r.v. 2017 + Škoda Rapid 1,2 TSi CBZA rv 2013...VCDS MAX, VIS Online, Delphi 2020.23
-
- Aktivista
jestli 20 nebo 25 to je asi jedno, závit mastím grafitem a povoluju jen na vřelém motoru
mě by spíš zajímalo, co konkrétně máznout tou spešl keramickou vazelínou? Jestli jen dole ty kroužky cívek, nebo i tělo svíčky?
-
- Aktivista
jen tu koncovku namaž, stříkám silikonem a závit svíčky mažu grafiem,ted jsem měni dustr svíčky a slo to čím dál hůř tak jsem je zašrouboval zpět projel povolil prolil wd a šly dají se vyměnit jen dvě další sjou pod sáním tak céééééélýýýý trakttor rozmontovat, po montáži jsem skřípl pod sání čidlo teplota tak zas c=======lýýýýý traktor rozmontovat
byly tu témata jak svíčku označit a natočit ke vstřikovači,neřeším problémy nemám

byly tu témata jak svíčku označit a natočit ke vstřikovači,neřeším problémy nemám
No hlavně jsem si musel na to koupit vytahovák
na ty starší TSI jsem měl vytahovák na kabely a tady zas na ty cívky....ten rozpínací, co se strká do děr po šroubech....a na čtvrtou svíčku taky musím sundat hadici sání, ale to je pohoda

-
- Aktivista
zaím sem to vždy vatáhl jen tak bez přípravku