Hydraulický napinak 1.9tdi na rozvody nedrží
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Hydraulický napinak 1.9tdi na rozvody nedrží
Zdravím, mám problem, dělám rozvody na 1.9tdi 74kw s hydraulickým napinakem, problém je, že když nastavím mezeru 4mm jak má být tak ten napinak jako kdyby nedržel tlak a spadne to, že tam není mezera ani 3mm, zkoušel jsem to nastavit i na mezeru 6mm a stejně to prostě spadne, ze zoufalosti jsem zkoušel i jiný napinak, Ina a Continental, oba to dělají, nevíte, kde může být zakopaný pes?
-
- Aktivista
Re: Hydraulický napinak 1.9tdi na rozvody nedrží
spravova jsem ráno sekačku, kokotina u karbecu je málo viditelný khout a bbyl zastavený, a padl mě do ruky ten napínák, žádnou hydrauliku tam nevidím, tlačí to pružina, nasadíš vytáhneš tu pásovinku která tyčku blokkuje a napíná, podle návodu tam máš mit mezereru, zatlačím tu tyčku v pohodě o svěrák a zas vyleze ven na doraz, mrknu do kelly
-
- Aktivista
jo j tan nějaká hydrauika ten konec se už musí dotlačit ve svěráku aby šla tyčka zajistit, divím se jen že ta tvoje kladka má takovou sílu že tyčku zatlačí
Mne je to prave taky nějaký divný, však to člověk musí zatlačit ve svěráku, jinak ani prd
Netlaci sa ve zveraku ale cez napinaciu kladku imbusakem. Musis pomaly tlacit a drzat a budes citit jak napinak zatlacujes. Neni tam ziadna pruzina je to hydrodopinac vnutri je olej funguje jak tlmic na aute.
Honda CR-V, Peugeot Partner,VW Caddy, Škoda 1000MB DELUXE
-
- Aktivista
romane namontuješ napínák našteluješ kladku a zajištění napínáku odjistíš, pokud ti vyjede venku napínák ven tak jedině svěrák, to má sílu jak hydro, to kladkou nezatlačíš ale nikdy jsem to nezkoušel, namontuju, nastavím, odjistím skontroluju mezeru,
naposledy stím měl tonda problém, a objednal se další napínák nakonec ho mám pět let v regálu,
naposledy stím měl tonda problém, a objednal se další napínák nakonec ho mám pět let v regálu,
Musis tlacit zlahka a pomaly on postupne zacne zajizdat. Do zveraku sem to nikdy nedaval
Honda CR-V, Peugeot Partner,VW Caddy, Škoda 1000MB DELUXE
Já to ve svěráku zkoušel jen na test, jinak bych to samozřejmě dělal jak se má