Superb 2 problém s nahodilým výpadkem žárovek
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Superb 2 problém s nahodilým výpadkem žárovek
Zajímavá záležitost. Superb 2 rv2010 2,0TDi CFF, nahodile přestávají fungovat různé žárovky. Třeba i během jedné jízdy. Najednou nejde LP blinkr, najednou PZ blinkr, přední světlo, zadní světlo, dle diag i zadní mlhovka atd. Přikládám chybu, která mě zaujala se svorkou 30. Auto má novou baterku, všechny pojistky ok. Jak u baterky, tak ze strany palubky. Podotahoval jsem plusové kabely u baterky (matičky). Všechny žárovky jsou dobré, až na jednu, kde už se majitel s ní pral a ta je prasklá, dále se kýve skleněná baňka a za boha nejde ven z patice. Tuším přední mlhovka. Zkoušel jsem to i nástrojem, je vidět, jak jsem to omačkal, ta žárovka tam je jak přilepená, nemůžu jí dostat ven. Druhá strana úplně v pohodě šla. Je tam nějaká ta "supersvítivá" žárovka, tak se bojím, aby tam nebyla nějaká zapečená. Nicméně netuším, zda by tohle byla příčina toho co se tam děje- spíš né
po vymazání chyb v centrální elektriky zůstane jen 0068, což je nějaký varovný bzučák zadní kapoty. Pak hned ři jízdě začnou zlobit blinkry atd. Setkal jste se s tím někdo? nevím po čem jít.
Žárovku snad nějak vyřeším, ale bojím se destrukce konektoru. Asi objednám nový, ustříhnu a napájkuji (pokud se dá sehnat opravný i s dráty)
po vymazání chyb v centrální elektriky zůstane jen 0068, což je nějaký varovný bzučák zadní kapoty. Pak hned ři jízdě začnou zlobit blinkry atd. Setkal jste se s tím někdo? nevím po čem jít.
Žárovku snad nějak vyřeším, ale bojím se destrukce konektoru. Asi objednám nový, ustříhnu a napájkuji (pokud se dá sehnat opravný i s dráty)
Škoda Octavia 3 Combi 1,6 TDi CR 81kw CXXB, r.v. 2017 + Škoda Rapid 1,2 TSi CBZA rv 2013...VCDS MAX, VIS Online, Delphi 2020.23
Re: Superb 2 problém s nahodilým výpadkem žárovek
Problém přetrvává, nevím co s tím...sranda je, že to vždy blbne jen chvíli, pak zas dobrý a znova.... při problému opravdu ty světla nesvítí....mlhovku jsem vyřešil, ustřihl, naletoval novou koncovku + nová žárovka, ale ten zbytek nevím
Škoda Octavia 3 Combi 1,6 TDi CR 81kw CXXB, r.v. 2017 + Škoda Rapid 1,2 TSi CBZA rv 2013...VCDS MAX, VIS Online, Delphi 2020.23
Jinak mlhovka (levá) vypadala takhle....ale to asi tím, že tam litá voda... ostatní konektory i patice vypadají dobře
A nezkoušel si přehodit pojistkovej box v motoru..jednou sme měli něco podobného na o2 a dělala to tuším 30A pojistka v tom boxu.pod ní to bylo úplně zelený.
Nemám za co ho přehodit, ale můžu omrknout ještě jednou ty pojistky....a třeba povytahovat a omrknout oxidaci... nicméně nevěděl bys u zoho supa pozici, popř i kolika ampérová má být? Ještě mě napadlo přeměřit napětí, zda třeba nekulhá alternátor a tím není menší napětí, jenže jiné jednotky jako třeba airbagu nebo abs nic ve vcds nehlásí....
Vyfot Ebox v motoru
Vyhřátá pojistka, případně rozteklý E-box. Klasická závada.
Číslo pozice z hlavy nevím, ale je to pojistka 30A v E-boxu nejbližší směrem ke spolujezdci.
Číslo pozice z hlavy nevím, ale je to pojistka 30A v E-boxu nejbližší směrem ke spolujezdci.
Jj je to tak...jsem zase chytřejší. Díky
hment]- Přílohy
-
- IMG_20250815_153716.jpg (5.67 MiB) Zobrazeno 256 x
Jo to je přesně ta co sem psal. 30A pojistka.
Snad už teda bude vyřešeno
Snad už teda bude vyřešeno
Určitě bude. Nová pojistka, jehlou jsem přihnul kontakty v patici, stříknul kontaktol. Asi nebude nutné měnit celý ten blok. Jinak ten má u tohohle motoru číslo dílu 1K0 937 118
EBox jde krasne rozebrat, a nahradit vyhrate kontakty
s neosazenych pozic vedle napravo
s neosazenych pozic vedle napravo
Ako piše anydraj E-Box ide rozobrat a vyčistit pripadne sa dá opravovať nieje to ako BSM modul u PSA
Honda CR-V, Peugeot Partner,VW Caddy, Škoda 1000MB DELUXE
Kluci, když tady čtu, jak ustříháváte konce kabelů s konektorama a letujete tam, co čmajznete z volnejch pozic, nebo opravný sady drát na drát...
Proč nekoupíte nový piny do konektorů (stojej prt), nezakrátíte kabel(hned za pinem, když není drát vyhřátej) a nenalisujete odpovídajícíma kleštěma (né sikovkama) novej pin? Pro fajnšmekry lze i po lisování pro sichr proletovat. Pak je to lepší než z fabriky a i vzhledově to má nějakou kultůru.
Jinak ještě postřeh k těmhle malejm pojistkám velkejch hodnot - je to na hovno. Stačí horší odvod tepla a za chvíli je rozteklá, konektor vyhřátej a takovejmadle patáliema to pak končí. 30A pojistky týhle velikosti bych zakázal. I když musím říct, že v italskejch elektroinstalacích už jsem narazil i na rozteklou dvacítku. Ale Italové jsou speciální disciplína.
Proč nekoupíte nový piny do konektorů (stojej prt), nezakrátíte kabel(hned za pinem, když není drát vyhřátej) a nenalisujete odpovídajícíma kleštěma (né sikovkama) novej pin? Pro fajnšmekry lze i po lisování pro sichr proletovat. Pak je to lepší než z fabriky a i vzhledově to má nějakou kultůru.
Jinak ještě postřeh k těmhle malejm pojistkám velkejch hodnot - je to na hovno. Stačí horší odvod tepla a za chvíli je rozteklá, konektor vyhřátej a takovejmadle patáliema to pak končí. 30A pojistky týhle velikosti bych zakázal. I když musím říct, že v italskejch elektroinstalacích už jsem narazil i na rozteklou dvacítku. Ale Italové jsou speciální disciplína.
Naposledy upravil(a) Pája 19 dne 18 srp 2025, 17:18, celkem upraveno 1 x.
Oct asv 2000, DieselPower
Pája19 - aspoň je práca 

Honda CR-V, Peugeot Partner,VW Caddy, Škoda 1000MB DELUXE