Přibrždování přední kola

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Michal Krtek
Nováček
Odpovědi: 0

Přibrždování přední kola

Příspěvek od Michal Krtek »

Ahoj, přibržďují (neodtáhnou se dostatečně desky)mi obě přední kola (ducato 2008, 2,3 120 multijet) měnil jsem kvůli tomu -desky,
-kotouče ,
-brzdové hadice ke kolům,
-původně jsem reapsoval třmeny -přibrždovalo to nadále, nakonec jsem ze zoufalství dal nové třmeny,
-včera jsem dal nový válec .a pořád přibržďuje
-při odvzdušnění prolité 1,5litru nové brzdovky
....zkoušel jsem vyhodit pojistku od ABS , a chvíli jezdit a pak si protočit kola- a dělá to stejně..... když si zvednu auto,tak jdou kola sotva rukou protočit..... když odtlačim pistky(naprosto zlehka) ,tak se to nádherně toči ( utaženým ložiskem to neni)......když povolím odvzdušnováky tak to normálně teče(nevystříkne) a desky neodskočí -jsou pořád stejně semknuté....zadní kola nepřibrždují..... řešil nekdo neco podobné? ....za každý rozumný napad+zkušenost budu rad...........abs chyba nesvítí , a když zasmykuji tak to přerušuje brždění.........
...ještě doplním : začalo to když jsem tam měl staré díly- prostě veškeré výměny jsem prováděl kvůli tomu ......ty nové díly jsou brembo, ale začalo to dělat už na starých dílech..

.............jediné co nemám vyměnněé je abs a posilovač . Ale když zabrzdím (zablokuji kola) a povolím si brzdový válec(nový) na posilovači a odtáhnu ho od posilovače(abych vyloučil trvalý tlak posilovače) -tak mi to beztak kola neodskočí ......a abs chyba nesvítí .
za každý rozumný napad+zkušenost budu rad..
Pája 19
Aktivista

Re: Přibrždování přední kola

Příspěvek od Pája 19 »

Když povolíš odvzdušňovák a kolo se stále těžko točí, tak musí být problém mezi kotoučem a odvzdušňovákem. Pokud tedy není ucpanej.
Oct asv 2000, DieselPower
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

To že nesvítí chyba ABS nic neznamená, já bych viděl chybu právě tam
Tomas6
Aktivista

Příspěvek od Tomas6 »

Tak pokud odfoukne kapalinu z třmenu a kolo se stále netočí, tak bych určitě nehledal chybu v ABS.
OIII 1.4 TSI 240 000km
FI HTP LPG 340 000km
Michal Krtek
Nováček

když si zvednu celý auto -zadní kola zabrzdí a povolí , přední kola zabrzdí a nepovolí ......základní matice rozumím(držený /nedržený tlak ve vedení....když není tak mechanická závada na kole).........for je v tom, že díky tomu, že tam není tlak (velký) tak jsem začal měnit věci na kolech ...desky, kotouče, třmeny , hadice ....a ono pořád zabrzdí a neodskočí (respektive odskočí tak, že se ty desky jako po kotoučích táhnou (odmaštěné všechno) , a kolo jde sotva otočit rukou, spíš skoro nejde..............je možné, že je tam nějaký minimální tlak , kde ty desky neodskočí tak jak by měli. Což nezměřím, a pocitově to do hadičky vytéká stejně pomalu jako na zadních kolech .........p.s na nových třmenech jsou samozřejmě nové odvzdušnováky. ....ještě můžu ze zoufalství namazat hrany destiček (styčné plochy k plechům) .......ale nikdy jsem to nedělal , u žádného auta a vždy to fungovalo
jozef9
Přispěvovatel
Odpovědi: 1

Příspěvek od jozef9 »

Vodítka brzdových strmeňov sú celokovové alebo je na nich aj gumové tesnenie? Niekedy pod nim po zasunutí ostane tlak a potom prbrzďujú.
Michal Krtek
Nováček

je na nich gumová manžeta , ale ty vodící pouzdra jdou rukou naprosto lehce tam i zpátky (vracejí se, když je zmáčknu na samotném třmeni)
Tomas6
Aktivista

Příspěvek od Tomas6 »

Zaskřípni hadičku ke třmenu a povol odvzdušňovák. Pokud kolo nepovolí nehledej chybu v ABS atd. Nic jiného ti neporadím. Co to drží musíš zjistit ty. Buď je to mechanický problém, váznou voditka, desky v držáku, samotný pístek ve třmenu, tlusté desky. To vše musíš vyloučit
OIII 1.4 TSI 240 000km
FI HTP LPG 340 000km
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

Jasně já to nečetl do detailu, ale pokud povolí odvzdušňovák a brzdí to pořád je problém tam jak píšeš
Michal Krtek
Nováček

Tomas6 píše: 22 zář 2025, 10:28 Zaskřípni hadičku ke třmenu a povol odvzdušňovák. Pokud kolo nepovolí nehledej chybu v ABS atd. Nic jiného ti neporadím. Co to drží musíš zjistit ty. Buď je to mechanický problém, váznou voditka, desky v držáku, samotný pístek ve třmenu, tlusté desky. To vše musíš vyloučit
....hadičku jsem zaskřípnutou neměl (zaskřípnu a vyzkouším), ale povoloval jsem odvzdušnovák v zablokované pozici x-krát jak to ruzně zkouším , a neodskočí (respektive vůbec nepovolí)....já to nechápu proto se zkouším ptát .....přibrždovalo to s starým repasovaným třmenem , přibrzduje s novými třmeny.....vodítka nová , namazaná ....dnes jsem zkoušel vyndat ty kluzné plechy pod deskami (jestli to tam přeci jen nemá být volnější a nedodali mi tlustší plechy) .....přibržduje i bez plechů....tak jsem tam dal plechy zpátky, nechce se mi věřit , že by se v současnou chvíli sami od sebe zkřivili obě podkovy co drží třmeny (na obou kolech ) aby se to příčilo při brždění (auto mám 12 let a neboural jsem) .....nebo že by se zničeho nic zkřivili obě těhlice a táhlo by to ty podkovy se třmenama - to je nesmysl...............desky mají mít 19 mm už mají pouze 18,5 mm..........p.s. ty podkovy jsou samozřejmě staré , ale na tom není co se podělat -a pod deskami (kluznými plechy) je to očištěné , a opilované pilníkem
Odpovědět

Zpět na „Fiat“