Seat Leon 2.0TDI CUNA veľmi zlé štarty

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

marfan
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Seat Leon 2.0TDI CUNA veľmi zlé štarty

Příspěvek od marfan »

Zdravím, objavil sa mi problém s mojím Leonom s motorom 2.0TDI 135kw kód motora CUNA.

Problém spočíva v tom, že nejde dobre naštartovať, pri štarte musím pridať aj plyn aby to naskočilo.

Po naštartovaní motor na voľnobeh vibruje a ide nepravidelne. Pozeral som korekcie vstrekov a sú -3mg,+3mg,+3mg,-3mg.

Čo som zatiaľ pozrel tak je filter (bez pilin, menený asi tak pred 10tkm), pozeral som sýtko na vysokotlakej pumpe a to je tiež bez pilín, potom som vstreky vytiahol dal vyčistiť do ultrazvuku, dal nové podložky, gumičky ale bez zmeny.

Zistil som takú vec, že na voľnobeh to ide nepravidelne ale ak pridam napr iba na 1000ot už to ide pekne.
Potom som ešte dnes zistil, že pulzuje akoby do sánia.

Je možné aby toto robil zlý prestavovač vačiek ??

Prípadne máte niekto s takýmto problém skúsenosť, že čo to môže byť ? Na motore som menil 1500km dozadu rozvody ešte, kvôli tomu, že tieklo gufero na kľuke.
slovacek.milos
Aktivista

Re: Seat Leon 2.0TDI CUNA veľmi zlé štarty

Příspěvek od slovacek.milos »

kolik ti teče z přepadů ? nebo sdělej přepady postartuj a který vstřik se ti poblije tam bude první problém, druhý ve filtru ochlazuje se ;) taky zkus slovnaft a zimní vif, tady se to řešilo mockrát ale kdo má palivovou soustavu jedna A tak se nic nezlepší já dávám EO optimal + zimní vif a starty se lepší, taky to chce dopráskat baterku teplotou ztrácí kapacitu mám 2,5 cri a už to taky není drb lkéčím
marfan
Přispěvovatel

Příspěvek od marfan »

Pokusim sa zajtra spravit video ako to startuje. Ono problem je to ze sa to zhorsilo nahle.

Prepady som kontroloval, vsetky maju plus minus rovnako. Preto si myslim ze to vstrekovanim ako takym nebude.

Ono to ma aj problem vobec udrzat volnobeh, niekedy to aj zdochne.
slovacek.milos
Aktivista

co to je za blbost plus mínus rovnako, pokud ti tečou přepady tak třeba prsk prsk u toyoty raw a ochladí se a nenastartuješ
marfan
Přispěvovatel

Příspěvek od marfan »

Tu som skusil nahrat video toho startu. Takyto start je kazdy a je jedno ci je studeny motor alebo troska zahriaty. https://youtube.com/shorts/yAi-qVcN1bw? ... JTfQJJ39vd

Pozeral som rozvody. Dal som ich na pripravky a sedi to presne. Zajtra ked to poskladam naspat. Tak pozriem synchronizaciu vacky voci kluke, cez diagnostiku. Este mam v plane pozriet prestavovac ale co mam na nom pozriet ?
Ako odskusat ci je v poriadku prestavovac ?

Prepady som pozeral len tak lajcky nemal som na nich nadobky aby som vedel kolko pusta kazdy.
slovacek.milos
Aktivista

nabij si baterku
marfan
Přispěvovatel

Příspěvek od marfan »

Baterka bola nabita to nema nic s tym spolocne.
slovacek.milos
Aktivista

točí ti to jak zdechlina to neslyšíš?, pak se ti budí tlak paliva, jak je na tom baterka umí posoudit jen zátěžový tester to běžně nězjistíš, co si představuješ pod pojmom prestavovač,, vanos?
marfan
Přispěvovatel

Příspěvek od marfan »

Mozem skusit dat druhu baterku ale podla mna je tam zle nieco uplne nieco ine. Kedze po starte to ma nepravidelny chod a ledva to drzi volnobeh.

Cital si si co som napisal v predchadzajucich prispevkoch lebo rady co pises su na iny problem co mam ja.

Dnes som pozrel aj ten prestavovac, nezda sa mi zeby bola nejaka chyba v nom, tak isto na diagnostike ma uhol tak ako je poziadavka.

Nemozem ale v UDS hodnotach najst synchronizaciu vacky vs. kluka.
tatko Tom
Přispěvovatel

Příspěvek od tatko Tom »

Olej meníš včas a predpísaný?
Akú naftu tankuješ?
Byť to moje skúsil by som do nafty VIF a kľudne viacnásobne predávkovať, povytínať tomu do výkonu, otáčok.

Niečo o tých motoroch tu:
https://www.autonorma.sk/blog/post/79-m ... -a-poruchy
1.9 JTD 85kW (2x), predpísané oleje + Metabond
slovacek.milos
Aktivista

marfan píše: 09 říj 2025, 22:39 Mozem skusit dat druhu baterku alenedávej jen tak druhoz baterku, jsou baterky které točí jak divé, musí být vyzkoušená z druhého auta pak se pohneš dál, pozerat synchronizáciu k čemu? když se ti pohne tak ti motor chcípne, pokud si v toleranci nastartuješ pokud nejsi nenastartuješ, jiný zlepšující vliv to nemá
slovacek.milos
Aktivista

[quote="tatko Tom" post_id=1326294 time=1760066490 user_id=104733
Akú naftu tankuješ?
Byť to moje skúsil by som do nafty VIF a kľudne viacnásobne predávkovať,[/quote]

píšou na obali že předávkování nemá už na nic vliv,
asi tři měsíce zpět auto jezdilo dva tři roky bez problému na JZD naftu, borec přešel na aditivovaný euro oil, zhoršily se starty, pak tam nalil celou plechovku vif letní, a z nafty hnědá šmakuláda ještě ji mám na zatápění, mohu vyfotit a pod sacím košem červená blána která ucpala přivod, bez vifu nejezdím, ale opatrně
tatko Tom
Přispěvovatel

Příspěvek od tatko Tom »

Ak niekto jazdí na sračky nech sa potom nečuduje. V normálnej nafte neuškodí (podarilo sa mi raz nechtiac do nádrže naliať cca 200 mll naraz). Nemá aj má - vyššie (rýchlejšie) čistiace účinky. No on môže mať "mechanický problém".
1.9 JTD 85kW (2x), predpísané oleje + Metabond
slovacek.milos
Aktivista

tak na sračky to zas tři roky nejezdilo, předtím se tankovalo všude možně, v JZD mají mechanizaci s motory CRi a jedou celý den na plný kotel, tak si nikdo nedovolí koupit nějaké ruské ředidlo, vif normální naftě neublíží ale 20 letým úsadám
marfan
Přispěvovatel

Příspěvek od marfan »

tatko Tom píše: 10 říj 2025, 09:18 Ak niekto jazdí na sračky nech sa potom nečuduje. V normálnej nafte neuškodí (podarilo sa mi raz nechtiac do nádrže naliať cca 200 mll naraz). Nemá aj má - vyššie (rýchlejšie) čistiace účinky. No on môže mať "mechanický problém".
Napadlo ma aj ci tam neni nejaka nafta zla ale vzhladom ze na tej pumpe tankujeme z rodiny asi na 10 autach tak predpokladam ze naftou to nieje ale chcem este skusit dat VIFko priamo do filtra ci to nepomoze aby som dorucil aditivum do vstrekov cim skor.

Mne len nejde do hlavy preco to pulzuje do sani, pride mi to akoby bol jeden ventil pootvoreny stale.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“