hosi dnes som presiel cca 25km od domu na kusnutej zadnej platnicke dosiel som na to tak ze som mal plny kufor veci a nieco nepravidelne tak uplne jemnym ultrazvukom piskalo vzadu auto moc ani nebrzdilo ani nic tak som az na najblizsej pumpe zastavil, chytil som elektrony rukou ci su neni teple a na zadnom som si spravil pluzgiere(tak brutalne to palilo az sa roztopila nalepka škoda na standartnom elektrone skoda).. pritom to vobec nesmrdelo ani sa z toho nedymilo.. som v panike to skoro oblial (na sto pro by praskol kotuc a uplne by som dosiel) tak som to nechal vychladnut a potom som sa rozbehol a prudko par krat zabrzdil a uz to nerobilo.. takze otazka znie - mohlo lozisko takto sposobit rozhavenie celeho elektronu? pravdepodobne sa kusol zadny kotuc /auto stalo 5dni na jednom mieste/.. co sposobi toto zaseknutie brzdy? mam teraz hned menit vsetky brzdy a brzdova kvapalina je znehodnotena? kotuc ma peknu fialovu farbu teraz co este mohlo odist? celuste? piest? a co teda dat skontrolovat a vymenit?
podotykam ze teraz auto jazdi normalne a prejdene na nom vyse 200km od toho piskania a zeraveho kolesa
som myslel ze toto sa tyka len autobusov a kamionov a nie okty...
Seknuta zadna kotucova brzda okta 81kw
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Seknuta zadna kotucova brzda okta 81kw
TDI
strielam v nutnej obrane a krajnej nudzi
strielam v nutnej obrane a krajnej nudzi
Obdobný problém jsem řešil v minulosti na Octavii. Systém ruční brzdy dle mého názoru nemá žadnou pružinu pro stahování lanka k brzdovému zařízení ani pružinu pro vrácení páky brzdy na "prasátku"(ta zustává vychýlená, ma být vracena až těsně k dorazu). Zjistil jsem, že na Superbu jsou obdobné prasátka (trochu jinak vytočené) ale s pružinou.
Doplmnil jsem Octavií o pružiny ze Superba (130 Kč/ks) a prozatím (2 roky) mám klid.
Doplmnil jsem Octavií o pružiny ze Superba (130 Kč/ks) a prozatím (2 roky) mám klid.
z brzdy
Standartní závada u zadních kotoučovek,bud zareznou destičky ve třmenu,nebo brzdový lana(pravidelně u Fábií),a v neposlední řadě,někdo,kdo neumí vrátit váleček při výměně destičekvětšinou rozrhá manžetu a váleček zrezne,takže se nevrací.Jinak k pískání-ve značkovejch servisech(Škoda,VW) se pískání destiček předchází nastříkánám speciál. spreje na zadní plochu destiček(tzv.keramika,už jsem si ho taky koupil),bo by jim jinak pískali všechny auta
Všechny destičky pískaj,některý víc,jiný míň,záleží na výrobci,jak je naladí

Všechny destičky pískaj,některý víc,jiný míň,záleží na výrobci,jak je naladí