Seknuta zadna kotucova brzda okta 81kw

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Byrto
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Seknuta zadna kotucova brzda okta 81kw

Příspěvek od Byrto »

hosi dnes som presiel cca 25km od domu na kusnutej zadnej platnicke dosiel som na to tak ze som mal plny kufor veci a nieco nepravidelne tak uplne jemnym ultrazvukom piskalo vzadu auto moc ani nebrzdilo ani nic tak som az na najblizsej pumpe zastavil, chytil som elektrony rukou ci su neni teple a na zadnom som si spravil pluzgiere(tak brutalne to palilo az sa roztopila nalepka škoda na standartnom elektrone skoda).. pritom to vobec nesmrdelo ani sa z toho nedymilo.. som v panike to skoro oblial (na sto pro by praskol kotuc a uplne by som dosiel) tak som to nechal vychladnut a potom som sa rozbehol a prudko par krat zabrzdil a uz to nerobilo.. takze otazka znie - mohlo lozisko takto sposobit rozhavenie celeho elektronu? pravdepodobne sa kusol zadny kotuc /auto stalo 5dni na jednom mieste/.. co sposobi toto zaseknutie brzdy? mam teraz hned menit vsetky brzdy a brzdova kvapalina je znehodnotena? kotuc ma peknu fialovu farbu teraz co este mohlo odist? celuste? piest? a co teda dat skontrolovat a vymenit?

podotykam ze teraz auto jazdi normalne a prejdene na nom vyse 200km od toho piskania a zeraveho kolesa

som myslel ze toto sa tyka len autobusov a kamionov a nie okty...
TDI
strielam v nutnej obrane a krajnej nudzi
superbe
Nováček

Příspěvek od superbe »

Obdobný problém jsem řešil v minulosti na Octavii. Systém ruční brzdy dle mého názoru nemá žadnou pružinu pro stahování lanka k brzdovému zařízení ani pružinu pro vrácení páky brzdy na "prasátku"(ta zustává vychýlená, ma být vracena až těsně k dorazu). Zjistil jsem, že na Superbu jsou obdobné prasátka (trochu jinak vytočené) ale s pružinou.
Doplmnil jsem Octavií o pružiny ze Superba (130 Kč/ks) a prozatím (2 roky) mám klid.
Harry
Přispěvovatel

z brzdy

Příspěvek od Harry »

Standartní závada u zadních kotoučovek,bud zareznou destičky ve třmenu,nebo brzdový lana(pravidelně u Fábií),a v neposlední řadě,někdo,kdo neumí vrátit váleček při výměně destičekvětšinou rozrhá manžetu a váleček zrezne,takže se nevrací.Jinak k pískání-ve značkovejch servisech(Škoda,VW) se pískání destiček předchází nastříkánám speciál. spreje na zadní plochu destiček(tzv.keramika,už jsem si ho taky koupil),bo by jim jinak pískali všechny auta :-D
Všechny destičky pískaj,některý víc,jiný míň,záleží na výrobci,jak je naladí
Byrto
Přispěvovatel

Příspěvek od Byrto »

no tak po dlhsej dobe..

ten kotuc ktory ostal seknuty tak uz nie je strieborny ale duhovo fialovy :)
TDI
strielam v nutnej obrane a krajnej nudzi
Odpovědět

Zpět na „Evropské vozy - ostatní“