Trysky,čip Octavia 81Kw

VW/Audi/Škoda/Seat - zvyšování výkonu (především TDI motory)

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
soudruh
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od soudruh »

a to se dá vyskoušet jak nebo kde na vagu ?
Poradí mi někdo seznamuji se z Octávkou 1.9 tdi 81 kw r.98
misoVW
Aktivista

Příspěvek od misoVW »

najlepsie nalogovat za jazdy, vaha je kanal 10.
Naposledy upravil(a) misoVW dne 02 srp 2008, 18:38, celkem upraveno 1 x.
soudruh
Přispěvovatel

Příspěvek od soudruh »

zítra se tomu budu věnovat to napíše parametry nějaky nebo nějaky eror ? motor má byt ohřáty nebo je to jedno ? díky
dvojan1
Sběrač informací

Příspěvek od dvojan1 »

soudruh píše:zítra se tomu budu věnovat to napíše parametry nějaky nebo nějaky eror ? motor má byt ohřáty nebo je to jedno ? díky
Váha a tlak turba se zkouší buď přes VAG COM nebo obyčejný VAG.Adresa 01-08 nebo naměřené hodnoty-Kanál 10.Váha je v prvním poli a má mít 850-1200 a turbo je v poli 3 a má mít 1850-2200.Měří se to za jízdy na trojku od 1500ot. a naplný plyn a přesně kolik to má ve 3000ot na trojku je výsledek.
soudruh
Přispěvovatel

Příspěvek od soudruh »

super zitr, uš vím jak nato :D jsem na to zvědav mám vag com tak uvydíme :o
dvojan1
Sběrač informací

Příspěvek od dvojan1 »

topdiesel píše:
dvojan1 píše:
soudruh píše:zdravím řeším stejny problém chtěl bych zdvíhnout víkon hlavně v niších otáčkách tak od 1500 ot mám Octáviji 1.9 tdi 81 kw nemužu se rozhodnout chip nebo trysky nebo co jiného co je tak cenově nejvíhodnější nejučinější čtu tady ruzné rady a rozhoduji se nechci do toho nacpat tisíce a uš vubec nechci zničit si miláčka. muj motor mám najeto 220 tis hodte mi někdo radu a skušenosti na SZ dík.
Tak jsem si to nechal jen přečipovat a nárůst je opravdu velký.316Nm a 137PS.Sériové trysky bohatě stačí.Dávali by klidně ještě víc nafty,ale turbo už by to nepobralo.Obrázek
Vypadá to pěkně, ale je tam větší propad než u serie (toč.moment),
co to stálo a s tryskama si nedělal nic(přeci jen máš 200.tis km-nechal jsi je aspoň čistit).
Změř nám to na sprint, za kolik uděláš 100.km/h ?
Trysky poznáš,když jsou vadné nebo ukapávaj. Na volnoběh houpe motor.Pokud tankuješ dobré palivo a měníš palivový filtr jak se má tak se nemusíš bát špinavých trysek.Vadné trysky jsem viděl jen,když se natankovala špína a to dělám koncern 15 let.
soudruh
Přispěvovatel

Příspěvek od soudruh »

hm hm :o volnoběh je v pohodě.
topdiesel
Přispěvovatel

Re: zkouška

Příspěvek od topdiesel »

soudruh píše:Dnes jsem to zkoušel z 0 na 100 za 17 sec zatím, vše je original je to slabota skusím ten chip taky otom přemíšlím
To tě snad předjede i SDI, jestli máš ASR tak to při rozjezdu nevypínej-začne to hned hrabat a stráciš čas.
Já když jsem testoval za kolik dám 100, tak v nádrži cca 20.l + řidič (80.kg) a vypnutá klimatizace-na rozjezd to je jako bych táhl člun.
1 (zapnutej) ASR do 2500.ot/min
2. do 3300.ot/min-vypnutej ASR
3. do 3300.ot/min-vypnutej ASR
4. do 3300.ot/min-vypnutej ASR

Takhle to musiš za 11.s. zvládnout
topdiesel
Přispěvovatel

Příspěvek od topdiesel »

dvojan1 píše:
soudruh píše:zdravím řeším stejny problém chtěl bych zdvíhnout víkon hlavně v niších otáčkách tak od 1500 ot mám Octáviji 1.9 tdi 81 kw nemužu se rozhodnout chip nebo trysky nebo co jiného co je tak cenově nejvíhodnější nejučinější čtu tady ruzné rady a rozhoduji se nechci do toho nacpat tisíce a uš vubec nechci zničit si miláčka. muj motor mám najeto 220 tis hodte mi někdo radu a skušenosti na SZ dík.
Tak jsem si to nechal jen přečipovat a nárůst je opravdu velký.316Nm a 137PS.Sériové trysky bohatě stačí.Dávali by klidně ještě víc nafty,ale turbo už by to nepobralo.Obrázek
Dvojan:

Hoď jsem za kolik uděláš tu stovku ???

Dík
cupra
Aktivista

Příspěvek od cupra »

topdiesel píše:
soudruh píše:Dnes jsem to zkoušel z 0 na 100 za 17 sec zatím, vše je original je to slabota skusím ten chip taky otom přemíšlím
To tě snad předjede i SDI, jestli máš ASR tak to při rozjezdu nevypínej-začne to hned hrabat a stráciš čas.
Já když jsem testoval za kolik dám 100, tak v nádrži cca 20.l + řidič (80.kg) a vypnutá klimatizace-na rozjezd to je jako bych táhl člun.

ako to zvladas vypinat a zapinat?
BMW 330 XD 300 HP 650 NM chip by DONUZO(D-racing.sk)sprint soft 330+hp 700+Nm
topdiesel
Přispěvovatel

Příspěvek od topdiesel »

Brambora píše:Mám motor 85 kw na Boře, je to Pda.Co byste poradili na zvednutí výkonu.
Bramboro: co ty chceš ladit dyť to 85.kw TDI jede jako čert já to měl v Golfu, až na ty zimní starty(zvuk ala BVP) a špatne řazení 2 v zimě super motor, 85.kw 285nm co víc chceš-hlavně pozor na to je to první PD !
topdiesel
Přispěvovatel

Příspěvek od topdiesel »

cupra píše:
topdiesel píše:

ako to zvladas vypinat a zapinat?
Já nemám Maserati ale Octu Social Edition 81.kw TDI, od dvojky nahoru vypnu prokluz a je to na sprintu znát co jsem zkoušel tak cca 0,3s
Obrázek
soudruh
Přispěvovatel

Příspěvek od soudruh »

jako vřazení ve správných otáčkách má vliv to určitě to mi je jasny já jsem to jen zkoušel jedno né opakovaně a ASR mi vipnout nejde tak neví mám tam nějaky problém ale to ted neřeším řeším víkon :o
topdiesel
Přispěvovatel

Příspěvek od topdiesel »

soudruh píše:jako vřazení ve správných otáčkách má vliv to určitě to mi je jasny já jsem to jen zkoušel jedno né opakovaně a ASR mi vipnout nejde tak neví mám tam nějaky problém ale to ted neřeším řeším víkon :o
I přesto že nemáš ASR, tak musíš 100.km/hod za 12.s docílit, jestli to nedáš tak vyje na VAG.
P.s.ten výkon usí být znát na křižovatce při předjíždění..
dvojan1
Sběrač informací

Příspěvek od dvojan1 »

topdiesel píše:
soudruh píše:jako vřazení ve správných otáčkách má vliv to určitě to mi je jasny já jsem to jen zkoušel jedno né opakovaně a ASR mi vipnout nejde tak neví mám tam nějaky problém ale to ted neřeším řeším víkon :o
I přesto že nemáš ASR, tak musíš 100.km/hod za 12.s docílit, jestli to nedáš tak vyje na VAG.
P.s.ten výkon usí být znát na křižovatce při předjíždění..
Zdar,co máš pořád s těma rozjezdama na 100,akorát jdou do háje gumy a spojka.Zkoušel jsem to,když mi to načipovalo a bylo to cca 8 vteřin.Pro mě je důležitější,že při předjíždění,když to potřebuju tak to má opravdu silný zátah už od 1700 otáček.A myslím,že tenhle názor nemám jenom já.
Odpovědět

Zpět na „Zvyšování výkonu VW group (DIESEL)“