jak poznám jestli je Superb 2.5 TDi nachipovan?

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Fantik
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od Fantik »

ManTrucker píše:zkoušel jsem změřit přes Vag váhu vzduchu zkoušel jsem to přes kanal 3 egr a tam mněla mít váha na volnoběh max 270 a na volnoběh to ukazovalo 278 a něco přes 260 když sem tomu šlapl tak se hodnota vyhoupla k 500 a padala přišlo mně že pomalu a sekala se.je tedy vaha K.O.? nebo je to v toleranci?
Váhu zkoušej za jízdy v zatížení na volnoběh nic kloudnýho nezjistíš.
Jirka Kužel
Přispěvovatel

Příspěvek od Jirka Kužel »

a zrovna se podivej pri plnym plynu kolik ti vstřikuje v 001 podle toho pozna jestli je to upraveny nebo ne pokliže víš kolik tento motor vstřikuje origo max. 2.5 presne neznam ty tolik neopravuju ale určite tady zkušení ti rádi odpoví mam pocit ze orig je kolem 45?
VW SHARAN
Fabie 1.4 TDI mvolesko soft
ManTrucker
Sběrač informací

Příspěvek od ManTrucker »

jak přesně jet při testování všude pišou plnej výkon stačí třeba za 2 a na podlahu nebo musí 5 a na podlahu nepřiblížil by mi to někdo prosím?
Viktor.88
Přispěvovatel

Příspěvek od Viktor.88 »

Na trojku zrychli z 1000 ot/min na 4000 ot./min

Takhle je to popsaný ve VISU u 2,5 TDI 110kw...
red snail
uživatel

Příspěvek od red snail »

ManTrucker píše:
Viktor.88 píše:Zkus si s tím dojet na brzdu a uvidíš...Ale tu zvýšenou spotřebu ti udělá klidně i špatná váha vzduchu.
To se mně nezdá auto má najeto 70tis km a jede docela dost.Jak by se dala ta vaha zkontrolovat?
Zkus ji vyčistit, jde to dobře odmašťovačem brzd od Starline. Nebo pak zkus od někoho pujčit na pár dní (crazy)
VW Passat Variant HL B8 1.9TDi 110kW
kubas
Sběrač informací
Kontaktovat uživatele:

Kde najdu u G III 1Z vahu vzduchu a naftovej filtr?

Příspěvek od kubas »

ahoj, mam takovou blbou otazku, prosim nekamenovat;-) Kde najdu u myho Golfa vahu vzduchu a naftovej filtr? A bude na tu vahu stacit obyc technickej benzin? A jak ji co bejsetrnejs dostanu ven? dekuju moc za radu[/list]
VW Golf III TDI 66 kW Europe, GT podvozek, 2x airbag, 4x el. fenster, schibedach
yary1
Aktivista

Příspěvek od yary1 »

http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.php?t=34699
cislo 5 je vzduchovka
naf filtr je na tom obtazku vedle nadobky na vodu (podivej se s kama ti vede hadice k cerpadlu)
Nepanikarim,v tichosti prihlizim.
morose
Aktivista

Příspěvek od morose »

konew píše:Mám chiplou Fabii RS a větší spotřebu nezaznamenávám. Normal mimo město je kolem 4,5l. Zaleží jak má člověk těžkou nohu. Jel jsem jednou i za 3,7na 100km.
ja jel taky nemecko za 4,4 s octavkou a furt jsem byl u pumpy (LOL) (LOL) ty pocitace nekdy dost kecaj....
TDI tech
Aktivista

Re: jak poznám jestli je Superb 2.5 TDi nachipovan?

Příspěvek od TDI tech »

ManTrucker píše:Čau chci se zeptat jak poznám jestli je Superb 2.5TDi nachipován?Problem je v tom že auto dost žere nebo co všechno projit vagem a jaké hodnoty by tam mněly byt v originalu.muže se jednat o kvalitní čip protože auto bylo referenntským autem Škody
Ak mas 100% funkcne EGRko a nastartujes STUDENY motor a nechas ho ihned bezat na volnobeh (bez toho aby si mu pridal plyn) a po 2 minutach od nastartovania ti trochu klesnu otacky motora (budes to pocut) tak nieje nacipovany. Ak ti trochu klesnu az po 4 minutach tak je nacipovany.
gamavox
Sběrač informací

Příspěvek od gamavox »

ManTrucker píše:
Octava píše:a kolik to ma dlouhodobej prumer?
kolem 8litrů
ale nič iné som nemoho čakať od 2.5 TDI, to je normálne spotreba.Ja mám 1.9 TDI 77Kw a mám priemerku tiež 8l.
944
Přispěvovatel

Příspěvek od 944 »

No jo no Deblín tam se ani koza nepovedla.... (LOL)
hladik2
Nováček

Příspěvek od hladik2 »

ManTrucker píše:
Richi píše:
ManTrucker píše: kolem 8litrů
Hele, to je překlep ne? Klasifikace 2.5 TDI "dost žere" a potom napsat 8 litrů, to je roztomilé. (LOL)
to mně přijde dost toto jsou údaje z mobile.de (nic oficiálnějšího jsem nenašel vyplňuje to tam system podle hodnot výrobce)

Spotřeba (kombinovaná): cca 6.9 l/100 km

Spotřeba (město): cca 9.9 l/100 km

Spotřeba (mimo město): cca 5.3 l/100 km

A auto jezdí spíš mimo město a neni honěný jezdi spíš kliďanko pianko tak bych čekal 6.5 zhruba
Mam Audinu s tímto motorem a 8.4lt / 100km.co čekáš od 6tiválu????
AUDI A4 2.5 Tdi Quattro (AKE)
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“