Renault Laguna 2.2 DT - mizerné starty :(

Moderátoři: šulda, Moderátoři

zizalak
Aktivista
Odpovědi: 0

Renault Laguna 2.2 DT - mizerné starty :(

Příspěvek od zizalak »

Ahoj všem,
mám tu Lagunu 2.2 DT, auto jsem přivezl u předchozího majitele start přes náhradní zdroj - dvě zatočení a chytla. Baterku jsem vyhodil (přemrznutá) a koupil novu 72Ah. Stávající stav asi po čtyřech dnech stání je takový, že musím motrem 30 vteřin točit a pak chytne. Z výfuku samozřejmě kvanta kouře z nespálené nafty. Napadne někoho něco ?

Díky za každou radu
Vašek
12ja34
Přispěvovatel

Příspěvek od 12ja34 »

A co komprese? Už jsem dělal dva tyhle motory a oba měly zapečený kroužky. Z ničeho nic tak kolem 200 000 km. Přitom výbrus ok, spodek ok ale kroužky v pi... A to byly pravidelně servisovaný auta s předepsaným olejem měněným po 15000 km.
chosepm
Aktivista
Odpovědi: 1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chosepm »

;) měl jsem a zase mam tenhle motor v autě a pokud máš žhavičky ok. (mimochodem výměna opruz) tak to musí běhat. Měl jsem i 300000km a šlapala hezky. Jeden problém jsem s tim měl, a to za chladna padání nafty. To jak chytla tak kouřila bíle. Skus před startem pořádně napumpovat a pak točit. Jinak výměna přepadovejch hadiček od vstřiků
***VAG,PSA,Renault***
zizalak
Aktivista

jak na žhavičky ?

Příspěvek od zizalak »

Žhavičky jsou první věc, můžeš trochu víc popsat jak s nima ven ? Co jsem koukal kloubem na malý ráčně to asi nepůjde :? Je to hodně z úhlu.
mtapaj
Přispěvovatel

Příspěvek od mtapaj »

ak je jedn v prdeli blbne,,,ak dva,,uz je problem,,ak tri uz to asi nenatocis..;o)
ale pojde,,,ja to na mojej menim vcelku v pohode s malou racnou a klbom,,,akurat orech je trosku dlhsi aby ten zhavic poriadne chitil..
KTS 530 k dispozicii
.....PASSAT B 5,5 96Kw+cca18Kw,AVF 2002-slusny stav aj vybava...:)
renault laguna 2,2td min.90kw..;o) palivo "FRITAK" - exx
zizalak
Aktivista

žhavidla Starline

Příspěvek od zizalak »

Díky, měl jsem z toho docela strach, když jsem viděl jak jsou tam z úhlu. Chci se zeptat, máte někdo zkušenost se žhavidly Starline ? Jde mi o to jestli chvilku vydží a žhaví jak mají. Mimochodem 22 sekund točím, pak to chytne, ale za mnou není vidět.
mtapaj
Přispěvovatel

Příspěvek od mtapaj »

ja tam davam zhavice bosch ktore idu na tdi motor,,,,,,akurat na privod narezem zavit M4 a skratim to,,,,,,,startuje mi to celkom slusne,,,na drc
KTS 530 k dispozicii
mtapaj
Přispěvovatel

Příspěvek od mtapaj »

ja davam zhavice BOSCH, ktore idu do tdi motorov,,,,akurat na koniec narezem zavit M4a skratim ho,,,,,ked som kupoval orogo,,,boli dost drahsie,,,,tieto stoja 300sk kus
KTS 530 k dispozicii
chosepm
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chosepm »

Na matku kloub 1/4 a krátká sedmička a na svíčku kloub a dlouhá desítka. Při montáži matičku na vazelínu, jinak jí tam budeš honit (rofl) Jinak závit neřež. Je to BOSCH 0 250 202 025 á 417kč bez slevy. Po sleve 1094 4ks
***VAG,PSA,Renault***
zizalak
Aktivista

výměna

Příspěvek od zizalak »

Dneska jsem se dal do výměny svíček vzal jsem to zprava. Tři vylezly vcelku v pohodě poslední (blíže k rozvodům) kloubem nepovolitelná. Zlomil jsem na tom kloub z goly, povoloval jsem to zatepla a stejně nic. Takže asi demontáž sání :-( Co se přístupnosti týká, zlaté TDI.
chosepm
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chosepm »

:) Taky jsem ho shazoval. Při montáži novejch si závit nastříkej měděným sprayem co se používá na brzdy. Pak už neni problém.
***VAG,PSA,Renault***
JVO
Nováček

Příspěvek od JVO »

Jak to dopadlo, byl problem ve svickach???
zizalak
Aktivista

Renault

Příspěvek od zizalak »

Svíčky nové a vzhledem ke stávající zimě auto vůbec nestartuje.Když naskočí jede jako z praku. Baterka nová, žhavičky nový. Nevíte kdo mi v Kladně a okolí změřil tlaky na dieselu ?

Ještě doplním jak se to chová. Startér točí motorem cca 40 sekund motor koktá víc a víc nahlas až po těch 40 sekundách nastartuje samozřejmě se značným závanem z výfuku.

Nechci hodnotit věci kterým nerozumím, ale 2.2 DT není šťastný motor. Už je když se k čemukoliv chcete dostat je to kříž.
JiRaY
Přispěvovatel

Příspěvek od JiRaY »

Má tenhle motor podávačku v nádrži?
Předpokládám že ano,ale kdyby náhodou ne,tak tohle svinstvo dělá spadlá nafta,a nebo taky špatně průchozí palivák.

Jinak,taky to můžou dělat vstřiky.

V kladně je pokud vím AUTODRát,tak tam by ti to mohli změřit
Renault Master 2,5dCi 100k 09" "Lenochod"

Bývalý zapřísáhlý Citroenář a řidič náklaďáku,teď už jen Pražský dodávkář
zizalak
Aktivista

Příspěvek od zizalak »

Hadička k čerpadlu je pořád plná nafty, balonek je tvrdý. Myslel jsem, jestli Laguna nemá něco jako sytič, když je to studený , pokud motor stojí 3 hodiny nastartuje v pohodě, pokud celou noc, točím jako o život. Co se týká nastavení předvstřiku, dočetl jsem se, že by ho měla regulovat ECU je to tak ?
Odpovědět

Zpět na „Renault / Dacia“