termosnimac a otacky na lagune 2.12D r.v.1996

Moderátoři: šulda, Moderátoři

mar
Nováček
Odpovědi: 0

odpoved

Příspěvek od mar »

zdar chlapi,,jak sem psal do tech dorazovích sroubku na ten termosytic neboli predvstrik do nich sem rypal,,a jak se psal,,když ho povoluju tak klesaji otacky,,když utahuju tak jede vic a otacky nahoru ale zere to...ted sem jel na dlouhou trasu z Pardubic na Moravu do Uh.Hradiste..vzalo si to na 100km cca prumerná rychlost 100km/h asi 6,6litru..po ceste jsem ho jeste odsrouboval spadli otacky na 900 a zase rychlost 100-120 a vzalo to asi 6l.....takze si myslim ze se to da na 2,2D bez turba.akorad po ranu pri +5C to nazhavim 2x a chytne ale musim drzet pedal plynu jelikoz me termosytic nefunguje a vzdy po staru me do zadýmí bílí kouř a po 20vterinach už nic a ani nedýmí pri jizdě..diesela sem nemel tak nevím jestli má jako studený dýmit....zatim si myslim ze sem to sesteloval dobre tak to takhle asi už necham...má tady někdo lagunu diesela obsah 2,2D? píšou vsady ze se roztahuje zhuha...a ten termosytic prej stoji 3500kč na lagunu,,slysel sem ze 900 nebo tisic ale automechanik me rikal 3500kc...
mar
Nováček

odpoved

Příspěvek od mar »

cau,,chcu se jeste zeptat,nastavil jsem to tak ze ten doraz na tom termosytici sem jeste povolil otracky ted mam asi 900,,jede celkem ok,,ale pri plus 5 zhavim 2x,,,a po ranu me to dymi bílí dymm a za 20 vterinen je to ok ...jen pri startu zadymi nevim jetsli to tak u diesela ma byt..jinak jel sem z pardubic na moravu pres vysoke myto,,mor.trebova,mohelnice olomouc prerov a vzalo si to na 100km pri rychlosti 90km/h 6,7l....pak sem zastavil ubral sem ten dorazový sroubek a pak pri 100-110,nekdy 80 si to vzalůo približně 6,4litru cca...nechal bych to uz takhle ale ze to po ranu jen chvili zadymi o to me ted jde...a myslim si ze to nestartuje na drc kvuli tomu termoclanku nebo termosytici ze je nefunkcni
smitko
Přispěvovatel

Příspěvek od smitko »

...se z toho poseru tak to máš skoro perpetum fordile ja mam asi to štěsti že mi všechno žere a to nejezdim jako prase ale ještě mam lt odtah šestivál bez turba ukrutných 51 kw s kroutákem jak větrná elekrárna a ten žere prázdný 10 plný do 12
JiRaY
Přispěvovatel

Příspěvek od JiRaY »

Jo,tak to ti asi vše žere,protože sice mám dost lehkou nohu,a jezdím ekonomicky,ale i tak podobné spotřeby v mém okolí nejsou nijak zvlášť výjimečné,spousta xantií TD i HDi jezdí za podobné spotřeby.

Jedině s transitem lámu rekordy :D ,to jsem ještě nikoho nenašel,komu by to žralo míň,všichni mi tvrdí spotřebu jako ty,10-12 podle nákladu a nohy,já se přes 9 nikdy nedostanu,pořád kolem 8mi.

Jinak,mrkni na ten spritmonitor,dají se tam najít spotřeby všech aut podle skutečnosti a tankování,je to kolikrát zajímavé počtění.

pro MARa-termosytič nemá na studený start žádný vliv,jen si přidá otáčky,aby to nechcípalo,dá se normálně nahradit přidáím plynu po startu,nebo trvalým nastavením otáček na 1000ot.

Každý diesel po startu bíle zakouří(nebo černě),pokud pokuřuje 20 vteřin,tak se celkem nic neděje,ale na start mají vliv žhavičky,vyměň všechny za nové,a starty se znatelně zlepší,i to kouření po startu.´

Mrkni se na ty stránky,co jsem ti psal,tam termosytič i žhavičky v pohodě seženeš.
Renault Master 2,5dCi 100k 09" "Lenochod"

Bývalý zapřísáhlý Citroenář a řidič náklaďáku,teď už jen Pražský dodávkář
mar
Nováček

Příspěvek od mar »

tak sem si dnes pohral,,včera sem byl v obchodě s kolama a koupil jsem lanko 2m a bovde...natahl jsem to na rucni ovladani a pouzil jsem přehazovacku packu ze stareho horského kola...funguje to dobře..normalne s vyplím to ma 900otacek a když ho zapnu tak asi 1050otacek približne...nekdo tady psal že to nema vliv na nastartovaní,,ale slysel jsem že je to obohacovač že se tam přestelovava předvstřik a drží otacky oby se nemuselo slapat po startu po plynu...a vliv pouze na otacky met to nebude protože když se to zvysí tak to jede uplně jinak...nevíte nekdo jak a kolik mm se to má pohybovat od jednoho dorazu ke druhemu?když za ta to zatahnu ted tak asi to ma 5mm.jinak doufam že to po ranu nastaruje na poprvé a že jezdit bude dobře...aspon vim že příště do takovych věci radsi nemam hrabat :) když po ranu do dýmí asi tech 20 vterin jak jsem už psal má to nejaky nasledek?vím že starsí dyzli i do kopce dymi cerně nebo bíle rozhodne vic nez benzinak........
JiRaY
Přispěvovatel

Příspěvek od JiRaY »

Jo,ale já říkal termosytič-přidavač plynu,ty zřejmě hýbeš s předsuvníkem vstřiku,to potom vliv má jak na spotřebu,tak i na jízdu.

Já bych se toho bál,a nechal to seštelovat někým,kdo to umí,ty s tím radši týden jezdíš,projezdíš nafty hafo,a hrabeš se v tom do blba,než abys někoho poprosil,a pak mu dal pětikilo..Stejně to neseštěluješ pořádně,bude to jen kompromis.

mar
Nováček

Příspěvek od mar »

co to teda teda je ta packa ktera je ovladana z bloku motoru je to takovy srub a znej vede lanko na tu packu..bylo me vysvetleno že když je motor studeny tak se to vtahne do sebe tim padem se zvetsi otacky na 1000...jak se motor zahreje tak se lanko uvolni a spadnou otacky na 900..ta packa je za vstrikovacim cerpadlem bliž k motoru.na jakem principu to pracuje?kdyžse zvednou na 1000 tak by to spravne podle me melo obohatit smes...protože mam 900otacek a rozjedu se na 1 bez pridani plynu ale jen tak tak...když za to zatahnu tak to mam 1000otacek a jede to bez pridani plynu i na 1 i na 2,3.tim padem to vice žere.hybe to nejak s predtihem?podle me ani ne,spis si myslim že akorad se to nastavi na vetsí a bohatejsi vstrik nafty.sice to nemam od odbornika nastavene tema dorazama,ale i když jsem to koupil tak to auto melo stale 1100otacek jak studeny tak i teply a v zime sem zhavil 15x...jelikoz sem si vsimnul že me ten bazmek nefunguje...nastavil jsem to tim dorazem že jsem ho odsruboval asi o 3otacky a spadli me otacky na pozadovanych 900 podle knizky.no a když zatahnu za tu packu tak to ma 1100 otacek približne..a nezda se ze by to jelo nejak spatne,,spotreba jak sem psal se me drzi pri rychlosti 90-110 priblizne kolem 5,7litru a max rychlost tak 160-170km/h. mam to lagunu rok vyroby 1996 obsah 2,2D 61kw a najeto 140 000km
radluk
Aktivista

Příspěvek od radluk »

JiRaY
a kde se prosim da manualne pohybovat na rotacnim vstrikovacim cerpadle s PRESUVNIKEM vstriku, i se "syticem" - ktery je ovladan termostatickym clenem, jez udrzuje v zavislosti na teplote otacky motoru, nezavisle na sobe? :o
mar
Nováček

odpoved

Příspěvek od mar »

no sak pokud je to zapojene,tak se to ovlada automaticky a zavisi to na teplote vody,sníma to teplotu vody,a jak rikam je to na cerpadle tam za nim,pokud je to odpojene lanko a nastartujes motor tak prstem stím hybes je to jak kolebka.na pruzine ktera tlací na nizke otacky.pokud stím pohnes na opacnou stranu tak se ti zvisí otacky.já to ted mam na manual vytazene v kabine na podlaze a funguje to..dnes sem po ranu to vytahnul a nastartoval jsem na první zhaveni.pokud bych to nevytahl tak asi 2x žhavim než by to chytlo.tak vim že to funguje...bavime se stale jen o te pacce nekdo tomu rika predsuvnik vstriku a nekdo obohacovac,,sam jsem z toho blbý..chova se to stejne jako u skodovky 120 kde vytahnes sytic zvisi se otacky,a jede i bez plynu,,pokud motor se ti zahreje tak sytic stahnes a bez plynu ti to nepojede a otacky ja nevim asi 900 ma stodvacitka. reaguje me to na stejny princip...jen nevim jestli to nehybe i s predstihem?podle me to jen funguje tak ze to prida otacky tim padem i vetsi vstrik to je samozrejme.
smitko
Přispěvovatel

re

Příspěvek od smitko »

pokud si mysliš že to jen přidá otáčky tak to nemusíš vytahovat ale stačí přidat plyn.opak je pravdou.mění to předvstřik poznáš to tak že na teplém motoru to nepatrně zvýší otáčky ale začne to více klepat!!
JiRaY
Přispěvovatel

Příspěvek od JiRaY »

Pro radluk-automechanik nejsem,ale chápu to tak,že ten termosytič pouze přidává otáčky,u mého auta to bylo zezadu na čerpadle takový kolébka,a stím předsuvnkem vstřiku-na mém talším autě BX 1,8TD jsou termosytiče 2-jeden na otáčky motoru,a druhý na předsuvník vstřiku- předvstřik,alespoň tak mi to tvrdili v servisu mechanici,co se mi v tom hrabali.
Chápu to totiž tak,že nehýbe s přidavačem plynu,ale s tím předvstřikem,proto motor zvýší otáčky jen málo,ale spotřeba výkon a chod motoru se mění...

smitko
Přispěvovatel

re

Příspěvek od smitko »

tak nějak
Odpovědět

Zpět na „Renault / Dacia“