Astra F X17DTL 50KW odchází turbo? oprava

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
MartinTomáš
Nováček
Odpovědi: 0

Astra F X17DTL 50KW odchází turbo? oprava

Příspěvek od MartinTomáš »

Cus all.
Pročetl jsem to tady skoro celé a měl bych dotaz.

Na mém autě Opel Astra caravan 95r.v. motor němec X17DTL 50KW začíná s největší pravděpodobností odcházet turbo.

Před cca 3měsící jsem jezdil s autem běžně i 180Km (motor mám zánovní cca 50tis Km) slícované trubky vyleštěný parohy jen taková ta "klasika" - leštěnka :D sport filtr (nyní nenamontován)

No chtěl jsem si po čase "užít dravou jízdu" (LOL) jenže ouha auto je líný špatně jde za plynem a jsem rád za 150Km/h! Vím, že to není sporťák ale skoro nejslabší dízl co dělali a k tomu kombik.

Olej 10W40 polosyntetika, vyměněny veškeré filtry - originál.

Šel jsem tedy po příčině a v sání mám dost oleje hlavně u turba, auto více kouří než před tím a osička turba má vůli tak cca 1mm což se mi zdá moc- jinak se ale turbo volně a zlehka točí. Byl jsem v Opel Morava OL servisu a tam mi řekli (podrž te se) "Oprava turba cca 45tis" a to prosím repas! To přeci není možný ne? Taková pálka? Kdyby chtěli 15ti za funglovku neceknu ale tohle?

Prosím Vás kolik by stála "oprava" toho turba repasem nebo neznáte nějakou fy. + odhadem cenu té opravy?
tomes
Nováček

Příspěvek od tomes »

Cau, na tvoje auto bude repasované turbo stát odhadem cca 5.000kč. Já jsem na svoje auto (S 320 CDI) také kupoval repas. turbo a zatím v pohodě. V tvém případě kupovat nové ja asi blbost protože to je pomalu cena celého vozu. Tomáš
Peete
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Peete »

predpokladam, ze ses z moravy, zkus special turbo, ja tam jezdim a jsem vcelku spokojenej
Nissan Primera SW 1,9 DCi
wojto33
Přispěvovatel

Příspěvek od wojto33 »

skus toto opelclub a uzivatel bundeles jedno take turbo ma
http://forum.opelclub.sk/viewtopic.php? ... ght=#82547
MartinTomáš
Nováček

Díky moc za rady.
Jasně že kupovat nové se nevyplatí, právě pro to jdu po repasu, nebo po vrakárně. - tam ale mám strach, abych nekoupil to co mám, to je lepší ten repas. jj kolem 5tis počítám.

Jsem z Olomouce
MartinTomáš
Nováček

Peete píše:predpokladam, ze ses z moravy, zkus special turbo, ja tam jezdim a jsem vcelku spokojenej
Tak jsem jim psal e-mail a od pondělí neodpověděli?! Asi mají moc práce (wallbash)
Peete
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Peete »

MartinTomáš píše:
Peete píše:predpokladam, ze ses z moravy, zkus special turbo, ja tam jezdim a jsem vcelku spokojenej
Tak jsem jim psal e-mail a od pondělí neodpověděli?! Asi mají moc práce (wallbash)
tak tam zavolej
+420 518 374051
+420 518 374551
Nissan Primera SW 1,9 DCi
Odpovědět

Zpět na „Opel“