A4 1,9 TDi AFN Nejde do otáček

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
TondaII
Nováček
Odpovědi: 0

A4 1,9 TDi AFN Nejde do otáček

Příspěvek od TondaII »

Hoj prosil bych o radu mam A4 a teď 2 měsíce stála když jsem vyjel tak to normálně nastartovalo ale nešlo přidat plyn, otáčky se zvýšili na 1200.Vag psal snímač polohy plynu -nesmyslný sygnál.Tak jsem ten poťák vyměnil.Změna byla ta že když stojím na brzdě tak už to normálně jde do otáček ale v momentě kdy brzdu pustím jde to zase na 1200.Vyměnil jsem brzdový spínač,ale stále stejný.Můsí se brzd. spínač nějak spec.nastavovat?nebo je závada uplně někde jinde.Poraďte prosím.Dík
Těd vag píše :
741 Snímání polohy brzdového pedálu
Nesmyslný signál
777 Snímač polohy plynového pedálu -G79 - Nahodilá závada
Nesmyslný signál
extygrik
Nováček

Příspěvek od extygrik »

Mám na stejném autě ůplně ten samý problém,já to mám jen naopak,normálně to za plynem jde ale jakmile šlápnu na brzdový pedál tak to spadne do nouzáku na 1200ot a konec.Auto mám rok a za tu dobu mi to udělalo jen třikrát a co je zajímavé tak vždycky po umytí (vapkou).Do auta mi neteče tak nevím... vag hlásí tu samou chybu,snímač polohy plynu..... Tak nevím,poradí někdo??potenciometr se mi zatím měnit nechce protože si myslím že tím to není a mám tam ještě ten starý typ (váleček nad plynem,není součást pedálu) a ten prý stojí 12Tis.ty novější už jsou levné.Poradí někdo zkušený?? :?
SupermanXXX
Přispěvovatel

Příspěvek od SupermanXXX »

na vagu se dá zkontrolovat pedál plynu v procentech i spínač brzdy a spojky dojedte k nekumu na vag
misoVW
Aktivista

Příspěvek od misoVW »

jj, skontrolovat spinace vagom v RJ motora. To ze pri stlacenej brzde nejde pridat je O.K. je to softom. Este treba pozriet ci je spravny brzdovy spinac.
Tiguan CBAB
Polaris 455 diesel 4x4
Harley Davidson V-rod
BMW R1200R
hugo
Přispěvovatel

Příspěvek od hugo »

Me to delalo u B4 s AFN toto - po nastartovani na volnobeh to slo v poho na neutral vytocit, ale pri rozjezdu se to dostalo na cca na 1200 a hotovo, musel se ubrat plyn, pak po pridani to jelo v pohode, az do dalsiho vypnuti motoru. Byl preruseny drat od brzoveho spinace do ridici jednotky.
Takze vas problem zavani necim podobnym. Dle VAGu zjistite vic.
Cupra R
Přispěvovatel

Příspěvek od Cupra R »

Zdarec už jsem to tady psal.Ale mám stejný problem :( Jel jsem umýt motor a když jsem nastartoval tak otacky OK jen co jsem ale pridal tak se otacky zvedli asi na 1200 za min.a zaclo blikat kontrolka žhaveni.A plyn vubec nereagoval.Kdyz jsem auto napichnul tak mi to taky napsalo snimac polohy plynu.Cekam az se to vysusi ale moc tomu neverim.Spis si myslim ze tam neco odeslo :( Kdyz tak nekdo poradte díkec za každou radu
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“