Výměna ramen passat
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Výměna ramen passat
Zdravim, zajímalo by mě jestli si doma zvládnu vyměnit komplet tlumiče, ramena s tyčkama a čepama na passatu 2004 nebo jestli jsou na to nějaký speciální přípravky. Případně na co si dát pozor. Díky za rady
-
- Aktivista
- Kontaktovat uživatele:
Výměnu všech ramen jsem si dělal sám, nic jsem nemusel řezat, nahříval jsem jeden čep (spodní zadní rameno). Jedno odpoledne- jedna strana. Jsem obyčejnej inkoust a dělal jsem to poprvé. Tlumiče bez stahováku neuděláš, mě napoprvéí málem zabil, když mně vystřelil. To vše v garáži na heveru. Jo a geometrie nebude nutná, pokud si předem změříš vzdálenost středu čepu řízení od nějakého bodu na axiálním táhlu.
Tak to jsi docela hazardér, člověče!!!xpassat píše: Jo a geometrie nebude nutná, pokud si předem změříš vzdálenost středu čepu řízení od nějakého bodu na axiálním táhlu.
Výměnou jediného čepu nebo jediného ramene můžeš natolik změnit geometrii celého vozu, že opravdu neskutečně riskuješ. Geometrie totiž není pouze o sbíhavosti, skládá se z pěti (u víceprvkových náprav z šesti) veličin, z nichž minimálně tři (resp. čtyři) se seřizují. Po GO nápravy MUSÍ následovat velmi přesné a kvalitné proměření geometrie celého vozu, a to ve všech hodnotách. Jestli jsi to neudělal, pak máš buď neuvěřitelné štěstí (že to všechno sedí) nebo mnohem pravděpodobněji neskutečně riskuješ (protože to téměř stoprocentně nesedí a Ty v nejlepším případě zničíš gumy, v horším případě se vymeleš).
Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008)
Scénic III 1,4TCe 96kW (*2012)
Master IV 2,3dCi 132kW (*2020)
Scénic III 1,4TCe 96kW (*2012)
Master IV 2,3dCi 132kW (*2020)
Dělám za 150Kč/hod. Za 3 hodky bych to samozřejmě neudělal. Nedávno sem to někomu dělal a zhruba kolem 1500kč to vycházelo.Huml píše:za 1000,- si to k tobě nechám udělat a za 3 hodiny to neuděláš, pokud teda neděláš za 200 a míň
Samozřejmě pokud je něco urezlého a nejde to tak to dělám víc hodin a tím pádem za víc.
Bral sem tu variantu když vše jde jak má jít.
záleží jaká značka, koupíš to za 5 i za 15! Dělal sem si to sám poprvé a tak nák sem nad tím strávil celý den a vklídku! I když ten klid byl chvilkama zajímavej 

OI TDI PD 4x4 COMBI, 312/260, TT, VB,PP 1043,FMIC,HDS,FMH ,HP-sporting,17 SPIDER,D5WSC-TP5, 193/421 PRODÁNO 
T5 TRANSPORTER 1,9PD,
CBR 1000RR
ZAJÍMÁM SE O BUDOUCNOST, PROTOŽE V NÍ HODLÁM STRÁVIT ZBYTEK ŽIVOTA.

T5 TRANSPORTER 1,9PD,
CBR 1000RR
ZAJÍMÁM SE O BUDOUCNOST, PROTOŽE V NÍ HODLÁM STRÁVIT ZBYTEK ŽIVOTA.
Takže u tebe výměna převodovky na Octavii 450kč?zizuzidan píše:Dělám za 150Kč/hod. Za 3 hodky bych to samozřejmě neudělal. Nedávno sem to někomu dělal a zhruba kolem 1500kč to vycházelo.Huml píše:za 1000,- si to k tobě nechám udělat a za 3 hodiny to neuděláš, pokud teda neděláš za 200 a míň
Samozřejmě pokud je něco urezlého a nejde to tak to dělám víc hodin a tím pádem za víc.

tak to at sem nahodi kontaktTomas.cz píše:Takže u tebe výměna převodovky na Octavii 450kč?zizuzidan píše:Dělám za 150Kč/hod. Za 3 hodky bych to samozřejmě neudělal. Nedávno sem to někomu dělal a zhruba kolem 1500kč to vycházelo.Huml píše:za 1000,- si to k tobě nechám udělat a za 3 hodiny to neuděláš, pokud teda neděláš za 200 a míň

O2 BLS - dpf off, egr pipe KIT by Cin, turbo STG190, PP1043, organika