octavia velká spotřeba

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
tosr
Nováček
Odpovědi: 0

octavia velká spotřeba

Příspěvek od tosr »

Možná ,že to na toto forum ani nepatří a admin to smaže -nebudu se divit .
Máme oct 1,6 74kw rv99 motor AKL ,po vyčištění klapky motor houpe otáčka mezy 800-1600, pri jízdě a sundání nohy z plynu motor škubne a má spotřebu 9l,na vag žádná chyba, a po prozkoumání výfuk. potrubí jsem zjistil,že někdo vytloukl kat. poradíte někdo co stím. Může mít chybějící kat vliv na tuto závadu.Díky za radu
m_toy
Přispěvovatel

Příspěvek od m_toy »

Kat na to vliv nemá. Po vyčištění klapky je potřeba vymazat adaptační hodnoty a udělat zákl. nastavení. A podle toho kolísání to vypadá, že máš někde vypadenou podtlak. hadici.
tosr
Nováček

Příspěvek od tosr »

to jsem rád že nemusím kupovat kat, klapku nastavím, ale hadice nikde vypadlé nemám.
origoš
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od origoš »

Podívej se, nebo raději poslechni, jestli neprdlá výfuk. Často jsou zkroucené, nebo i prasklé parohy a potom se to chová tak, jak píšeš. Stačí malý únik před lambdasondou a jednotka si s tím neví rady.
Benzín patří do letlampy a taky do resistinu

www.mosaznevyrobky.cz
tosr
Nováček

Příspěvek od tosr »

parohy jsem už měnil byly popraskané, ale stále to má zvuk jako by byla někde ve výfuku díra, ale to přisuzuji vykuchanému katu
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

nebo zblblá řídící jednotka jak ji přehrát pamět na údaje s fabriky nevím ale už jsem na stokonovce přehodil řj a ptoblém s chlastáním zmizel výkon naskočil, na dlouhé tratě jsem šel pod šest svižněji do 7 miloš
origoš
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od origoš »

Pokud jsou pokroucené, tak to uniká pod těsněním. Pokud se dávají staré, je dobré je nechat přebrousit. Už jsem se s tím problémem několikrát setkal.
Benzín patří do letlampy a taky do resistinu

www.mosaznevyrobky.cz
tosr
Nováček

Příspěvek od tosr »

díky za rady dnes to skusím všeudělat, ale jak nastavit ř.jednotku do továrního nastavení netuším-neví to někdo :?
tosr
Nováček

Příspěvek od tosr »

tak jsem se podíval na tu klapku znovu jsem jí vyčistil ale po namontovani do auta ukazuje 3,5 stupně a nejde stím nic dělat poradí někdo???
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“