zhavice bosch

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

novacik
Sběrač informací
Odpovědi: 0

zhavice bosch

Příspěvek od novacik »

chcel by som sa opytat odisiel mi zhavic, tak som kupil zhavice od firmy bosch 0250 403 002 na motor 2.0 tdi bkp 103kw vw passat. a asi 3 dni po vymene mi to vyhadzuje chybu,ked som to dal nacitat tak bola chyba na vsetkych 4 zhavickach. je toto mozne? neviem co si mam o tom mysliet, ci je to zalozene zle alebo ci je chybna kabelaz??? ://
igracik
Přispěvovatel

Re: zhavice bosch

Příspěvek od igracik »

novacik píše:chcel by som sa opytat odisiel mi zhavic, tak som kupil zhavice od firmy bosch 0250 403 002 na motor 2.0 tdi bkp 103kw vw passat. a asi 3 dni po vymene mi to vyhadzuje chybu,ked som to dal nacitat tak bola chyba na vsetkych 4 zhavickach. je toto mozne? neviem co si mam o tom mysliet, ci je to zalozene zle alebo ci je chybna kabelaz??? ://
Ahoj. ake cislo chyby to vypisuje? Nemusí byť zlá kabeláž.
Ked si mal staré zhavice tak ti to za studena strtovalo dobre? A za tepla to točilo dlho? Alebo to bolo naopak.
novacik
Sběrač informací

Příspěvek od novacik »

no bolo to presne tak ako hovoris za studena bez problemov, za tepla tazko.a zhavicky mi odisli postupne najprv jedna vymenil som, potom druha vymenil som vykazovalo to chybu po jednej. ked odisla tretia som sa nasral a vymenil vsetky 4 bosch a teraz to vyhadzalo po par dnoch chybu zhavenia na 1aj3aj2aj,4 . cislo chyby neviem zabudli mi to vytlacit :(
karel4
Aktivista

Příspěvek od karel4 »

To je divné,se žhavičema Bosch jsem nikdy neměl problém.Máš dobře nasazené kabely?
novacik
Sběrač informací

Příspěvek od novacik »

karel4 píše:To je divné,se žhavičema Bosch jsem nikdy neměl problém.Máš dobře nasazené kabely?
no tak daval som ich tam ja s kamosom proste klasika nasrubovane zhavicky a nakliknuty plast s kabelazou...:(
igracik
Přispěvovatel

Příspěvek od igracik »

novacik píše:no bolo to presne tak ako hovoris za studena bez problemov, za tepla tazko.a zhavicky mi odisli postupne najprv jedna vymenil som, potom druha vymenil som vykazovalo to chybu po jednej. ked odisla tretia som sa nasral a vymenil vsetky 4 bosch a teraz to vyhadzalo po par dnoch chybu zhavenia na 1aj3aj2aj,4 . cislo chyby neviem zabudli mi to vytlacit :(
Takže skus teraz odpojiť čidlo ukazatela teploty chladiacej kvapaliny a:
1. Za studena počkaj kým ti zhasne žhavenie a potom normálne naštartuj. Ked ti to štartne v pohode tak je to ok.
2. trocha sa povoz nech sa ti agregat zohreje na tých 90°C
3. Vypni motor a znova naštrtuj, ale POZOR!!! teraz už nečakaj kým ti zhasne žhavenie ale štaruj hneď. Ked ti to naskočí absoltne v pohode tak ako pri studenom štarte, bolo by pozrieť predvstrek a potom štartovaciu dávku, ale aj tak to vidím na čidlo chladiacej kvapaliny na bloku motora (nie na chladiči.)

A napíš ako to dopadlo a potom pojdeme dalej.

Nezlakni sa nebude ti ukazovať teplotu vody.
kevino
Aktivista

Příspěvek od kevino »

ked zmazes chybu objavi sa opat ?
novacik
Sběrač informací

Příspěvek od novacik »

ufff tak taky znaly niesom zhavice som menil lebo som to videl raz ako sa to robi....:) ale uvidim musim najprv vyriesit tie zhavice a potom to cidlo...ale kamos mi hovoril ze podla diagnostiky to vidi na starter,male startovacie otacky....tak neviem ci tam to cidlo tiez hraje nejaku rolu
novacik
Sběrač informací

Příspěvek od novacik »

kevino píše:ked zmazes chybu objavi sa opat ?
dnes som to zmazal ale predpokladam ze sa coskoro objavi zas
igracik
Přispěvovatel

Příspěvek od igracik »

novacik píše:ufff tak taky znaly niesom zhavice som menil lebo som to videl raz ako sa to robi....:) ale uvidim musim najprv vyriesit tie zhavice a potom to cidlo...ale kamos mi hovoril ze podla diagnostiky to vidi na starter,male startovacie otacky....tak neviem ci tam to cidlo tiez hraje nejaku rolu
No to čidlo tam hrá velkú rolu pri štarte. Ale ked pišeš že vymažeš chybu a je späť, tak sa musíš pozrieť na koncovky k žhavičom. Skús ich nastriekať kontoxom a nechať trocha postáť, potom vytrieť vatovou tyčinkou alebo niečim takým. Nasaď to späť vymaž chybu a ... uvidíme.

Poprípade premeraj eké je napätie na koncovke v jednotlivých žhavičoch.
novacik
Sběrač informací

Příspěvek od novacik »

no to je dobry napad asi to tak urobim,akurat som este zistil ze su 6V A 8V zhavice ale neviem ako to zistim ktore mam a ktore mi treba :( kedze na krabicke to neni....
zizuzidan
Aktivista

Příspěvek od zizuzidan »

Pomohl by ti flash jednotky.Je to tím
novacik
Sběrač informací

Příspěvek od novacik »

hmmmm a to nerobia automaticky vo vw ked ides na diagnostiku?
gojf
Nováček

Příspěvek od gojf »

Potreboval by som poradiť. Mam GLF 4 1,9 TDI 85 kW a zda sa mi že ked zapnem kluč tak kontrolka na žhavenie mi svieti tak cca 4;5 sek. nieje to málo. Auto naskoči perfektne či je zohriate alebo studene. Dakujem za radu.
VW Golf IV 1,9 TDI 85kW
kevino
Aktivista

Příspěvek od kevino »

novacik píše:hmmmm a to nerobia automaticky vo vw ked ides na diagnostiku?
nie, za to sa plati....
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“