zhavice bosch
Moderátoři: šulda, Moderátoři
zhavice bosch
chcel by som sa opytat odisiel mi zhavic, tak som kupil zhavice od firmy bosch 0250 403 002 na motor 2.0 tdi bkp 103kw vw passat. a asi 3 dni po vymene mi to vyhadzuje chybu,ked som to dal nacitat tak bola chyba na vsetkych 4 zhavickach. je toto mozne? neviem co si mam o tom mysliet, ci je to zalozene zle alebo ci je chybna kabelaz??? ://
Re: zhavice bosch
Ahoj. ake cislo chyby to vypisuje? Nemusí byť zlá kabeláž.novacik píše:chcel by som sa opytat odisiel mi zhavic, tak som kupil zhavice od firmy bosch 0250 403 002 na motor 2.0 tdi bkp 103kw vw passat. a asi 3 dni po vymene mi to vyhadzuje chybu,ked som to dal nacitat tak bola chyba na vsetkych 4 zhavickach. je toto mozne? neviem co si mam o tom mysliet, ci je to zalozene zle alebo ci je chybna kabelaz??? ://
Ked si mal staré zhavice tak ti to za studena strtovalo dobre? A za tepla to točilo dlho? Alebo to bolo naopak.
no bolo to presne tak ako hovoris za studena bez problemov, za tepla tazko.a zhavicky mi odisli postupne najprv jedna vymenil som, potom druha vymenil som vykazovalo to chybu po jednej. ked odisla tretia som sa nasral a vymenil vsetky 4 bosch a teraz to vyhadzalo po par dnoch chybu zhavenia na 1aj3aj2aj,4 . cislo chyby neviem zabudli mi to vytlacit 

Takže skus teraz odpojiť čidlo ukazatela teploty chladiacej kvapaliny a:novacik píše:no bolo to presne tak ako hovoris za studena bez problemov, za tepla tazko.a zhavicky mi odisli postupne najprv jedna vymenil som, potom druha vymenil som vykazovalo to chybu po jednej. ked odisla tretia som sa nasral a vymenil vsetky 4 bosch a teraz to vyhadzalo po par dnoch chybu zhavenia na 1aj3aj2aj,4 . cislo chyby neviem zabudli mi to vytlacit
1. Za studena počkaj kým ti zhasne žhavenie a potom normálne naštartuj. Ked ti to štartne v pohode tak je to ok.
2. trocha sa povoz nech sa ti agregat zohreje na tých 90°C
3. Vypni motor a znova naštrtuj, ale POZOR!!! teraz už nečakaj kým ti zhasne žhavenie ale štaruj hneď. Ked ti to naskočí absoltne v pohode tak ako pri studenom štarte, bolo by pozrieť predvstrek a potom štartovaciu dávku, ale aj tak to vidím na čidlo chladiacej kvapaliny na bloku motora (nie na chladiči.)
A napíš ako to dopadlo a potom pojdeme dalej.
Nezlakni sa nebude ti ukazovať teplotu vody.
No to čidlo tam hrá velkú rolu pri štarte. Ale ked pišeš že vymažeš chybu a je späť, tak sa musíš pozrieť na koncovky k žhavičom. Skús ich nastriekať kontoxom a nechať trocha postáť, potom vytrieť vatovou tyčinkou alebo niečim takým. Nasaď to späť vymaž chybu a ... uvidíme.novacik píše:ufff tak taky znaly niesom zhavice som menil lebo som to videl raz ako sa to robi....ale uvidim musim najprv vyriesit tie zhavice a potom to cidlo...ale kamos mi hovoril ze podla diagnostiky to vidi na starter,male startovacie otacky....tak neviem ci tam to cidlo tiez hraje nejaku rolu
Poprípade premeraj eké je napätie na koncovke v jednotlivých žhavičoch.