podivné šmajdání vycházející od klínového řemene

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

owens
Nováček
Odpovědi: 0

podivné šmajdání vycházející od klínového řemene

Příspěvek od owens »

Zdravím všechny škodováky mám problém s divným zvukem který vychází od klín.(rozv.)řemene, tento zvuk je slyšet jen za studeného motoru po zahřátí motoru tento zvuk zmizí.Zvuk je slyšet při každé otáčce motoru a když přidám plyn tento zvuk zrychluje podle otáček.Prosím poraďte.Předem děkuji(Octavie 81kw/TDI 2004 starší.model najeto 50000tis) :-(
abe
Nováček

Příspěvek od abe »

Sundej klinový řemen z alternatoru a zkus nastartovat,pokud zvuk přetrvává je to v rozvodech asi napínací kladka jinak zatoč rukou řemenicemi od alternátoru,napínací kladky řemene,klimy atd.
automeda
Sběrač informací
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od automeda »

Nebo vyhledej stetoskopem
Nejlepší auto je žádné auto !
skoda405
Přispěvovatel

Příspěvek od skoda405 »

ahoj Mam octavia tdi kod ASV r.v.03 a najazdene 68000km a ten isty problem a ako sme zistili vychadza to z rozvodaku :?
dal som dole aj vrchny kryt a vymenil tu vrchnu kladku ale robi to stale aj som to pocuval tym stretoskopom ale az dole som sa nedostal.inak napinacia vyzera byt ok aj remen neni zly.
skusal som to striekat silikonom a trocha to stichlo.kamarat mi odporuca vymenu remena.takze to asi najblizsie spravim.zacalo mi to robit ked sa ochladilo
inak ked pride na 90 st teplota je ticho.
ak by si na nieco prisiel daj mi vediet alebo keby niekto poradil.
dakujem :D
automeda
Sběrač informací
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od automeda »

některé řemeny to dělají...vlakový efekt ...jen za studena...
Jinak doporučuji Contitech
Nejlepší auto je žádné auto !
dodo24943
Přispěvovatel

Příspěvek od dodo24943 »

zdar borci, potrebujem poradit ako odmontovat klinový remen na b5 začal
sa z altiku ozývat čudný pisklavý zvuk ako z odchadzajuceho loziska takze to potrebujem rozobrat ale zatial som remen dole nedaval ,najde sa niekto ochotný kto poradi ako najlahsie s tym dole dakujem.
mirek
Přispěvovatel

Příspěvek od mirek »

podle mne muže byt napinací kladkou a nekdy to dela řemen skus naneho striknut wd40 jak stichné tak ok.
Passat B7 2.0TDI 103 CFFB, Highline
go.vojta
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od go.vojta »

stříkat wd40 do řemenu je fakt blbost, ne?? pak začne klouzat a ještě navíc pískat. vyměn plochej, zkontroluj kladky a napínák a bude to ok..
Passat B5 tdi, passat B4 tdi

BMW R1150GS
MartinT
Nováček

Příspěvek od MartinT »

Povedlo se Vám někomu tento problém dořešit nebo pochopit?

Přesně tento zvuk mi to začalo vydávat, jak je chladno, po dešti.. Od drážkového plochého řemenu to není je to od rozvodů. Technik co dělal ve škodovce říká taky že to nějaký řemeny dělaj. Ale když to nastartuju tak všichni koukaj co se děje. Po zahřátí je klid.

Díky
Martin T
-------------------------
O1 TDI66kW // OIII TDI81kW
FandaTDI
Aktivista

Příspěvek od FandaTDI »

a koukali jste, jestli běhá rovně? Mě se napínák "unavil" tak, že byl vyosenej ... ovšem něco podobnýho řešim i po jeho výměně - ne pískání, ale za studena někdy až "zvonivý" klepání ... teď už řemen běhá rovně, ale za altíkem (na tý nejdelší straně) hlavně za studena dost klepe, tipuju to buď na špatnou novou kladku nebo spíš možná tu volnoběžku (přitom volnoběžka altíku mi šla rukou lehce, ale asi neni to samý ji zkoušet rukou a napnutym řemenem), zkusil jsem přímo tu volnoběžku stříknout WDčkem a řekl bych, že se to trochu zlepšilo ... někdo tu řešil něco podobnýho a byla to ta volnoběžka (u ní zní logicky i to, že se po zahřátí uklidní - mazivo v tom ložisku volnoběžky je asi ztuhlý a po zahřátí povolí)
pašíkombi AFN B597
josef10
Aktivista

Příspěvek od josef10 »

to je bezne znama vec, ze pokud se ochladi anebo je venku vlhko ze zacne piskat rozvodovy remen... Hlavne rozvodove remeny DAYCO to delaji.... Pockej na leto on prestane piskat.... :D
MartinT
Nováček

Příspěvek od MartinT »

FandaTDI píše:a koukali jste, jestli běhá rovně? Mě se napínák "unavil" tak, že byl vyosenej ... ovšem něco podobnýho řešim i po jeho výměně - ne pískání, ale za studena někdy až "zvonivý" klepání ... teď už řemen běhá rovně, ale za altíkem (na tý nejdelší straně) hlavně za studena dost klepe, tipuju to buď na špatnou novou kladku nebo spíš možná tu volnoběžku (přitom volnoběžka altíku mi šla rukou lehce, ale asi neni to samý ji zkoušet rukou a napnutym řemenem), zkusil jsem přímo tu volnoběžku stříknout WDčkem a řekl bych, že se to trochu zlepšilo ... někdo tu řešil něco podobnýho a byla to ta volnoběžka (u ní zní logicky i to, že se po zahřátí uklidní - mazivo v tom ložisku volnoběžky je asi ztuhlý a po zahřátí povolí)
Zvuk nevychází od klíňáku (drážkového řemene) ale od rozvodového.
josef10 píše:to je bezne znama vec, ze pokud se ochladi anebo je venku vlhko ze zacne piskat rozvodovy remen... Hlavne rozvodove remeny DAYCO to delaji.... Pockej na leto on prestane piskat.... Velmi šťastný
Oktavku mám 1,5 roku a minulou zimu to nedělalo (rozvody měly 25kkm) až letos (zhruba o 15kkm víc). Hlavě nikomu z mího okolí to nedělá. Nechci nic prošvihnout.
Martin T
MartinT
Nováček

Příspěvek od MartinT »

Ten předmět dotazu "podivné šmajdání vycházející od klínového řemene" je asi zavádějící, ale nechtěl jsem zakládat nové téma, protože "owens" to popsal přesně. Hledal jsem taky hned u klíňáku ale je to rozvodovej. Jak se ohřeje tak je klid. Dělá to když je chladno a vlhko. Někdy to zmizí za 1km jindy to je slyšet i za 10km.
Ď M.
Martin T
josef10
Aktivista

Příspěvek od josef10 »

včera za mnou prisel znamy a povida co ze se hrabes na rozvodaku? ... a ja mu rikam léčím piskani studeneho rozvodaku pri rannich startech..... a on me povida potreboval bych to take polecit, ze mu to tez po ranu piska... vzal jsem rozprasovac nalil vodu smocil rozvodak.... dnes me borec volal ze po ranu klid nic nepiska a ja mam tez klid ..... oba mame DAYCO remeny..... voda léčí..... :D
omega001
Přispěvovatel

Příspěvek od omega001 »

josef10 píše:včera za mnou prisel znamy a povida co ze se hrabes na rozvodaku? ... a ja mu rikam léčím piskani studeneho rozvodaku pri rannich startech..... a on me povida potreboval bych to take polecit, ze mu to tez po ranu piska... vzal jsem rozprasovac nalil vodu smocil rozvodak.... dnes me borec volal ze po ranu klid nic nepiska a ja mam tez klid ..... oba mame DAYCO remeny..... voda léčí..... :D
Asi svěcená voda :-D
Dokud neumíš létat,musíš se v tom naučit chodit.
Mercedes Star + Vag KKL + origo Hex-can + Lexia
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“