HID sady Xenony

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
tomiisp
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od tomiisp »

bobG3 píše:Bixenonová čočka - je to nový světlomet, homologace? (hm)
Svítí to asi líp, ale protijedoucí Tě nebudou mít rádi. Pokud by se něco stalo v noci, a policajti si toho nevšimli, můžou si toho všimnout pojišťováci, takže za neschválený tech stav může majitel... a taky platí a pojišťovna ušetří.
Ty modré žárovky - jsou homologované? - jiná barva světla = jiný index lomu, svítí to jinak, dobře to pouze vypadá, protijedoucí tě mají rádi. Kamarád je měl a vyhodil, vypadá to že to svítí víc ale vidět je míň. Pokud není homologace - viz výše.
to iste plati pre HID, i ked uz vidim namietky typu ,,sak to lehce prohodim na puvodni,, :)
OOOO AUDI 100 C3 - s originalom spolocne iba typove oznacenie = prototyp s PD / Vorsprung durch Technik ;)
Deivid
Přispěvovatel

Příspěvek od Deivid »

tomiisp píše:
to je tak na upaleni paraboly nebo kablu anebo spinace svetel :)
spínač světel nejde náhodou přes relé???Ale jinak souhlasím...
tomiisp
Aktivista

Příspěvek od tomiisp »

Deivid píše:
tomiisp píše:
spínač světel nejde náhodou přes relé???Ale jinak souhlasím...
ako ktory, starsie auta nemali rele
OOOO AUDI 100 C3 - s originalom spolocne iba typove oznacenie = prototyp s PD / Vorsprung durch Technik ;)
scharan2000
Přispěvovatel

Příspěvek od scharan2000 »

Pasat s HID neoslnuje ked to ma nastavene a Tuareg s origo ta uz moze oslnit,lebo ma vysie svetla!!!!!!Potom si ich dajme na strechu a mozme aj my.
Audi A3 sporback r.v.06, 1.9TDI,77KW,uprava profituning na 107KW 320NM uz len spomienky
VW Touran highline,2.0TDI,BKD,dsg
VW Passat 2.0TDI,CR,DSG
HarlyFXRS
Přispěvovatel

Příspěvek od HarlyFXRS »

Byly tady zmíněné Osram Night Breaker,tak se podělím o skušenosti.
Viditelnost při jízdě za tmy značně lepší,ale co se týká výdrže,mizerné.Po cca 2měsících odešla jedna žárovka a za chvíli i druhá (měl jsem je v Octavce 1-starý typ).Obyč.H4 už mám přes rok a stále fachčí.
Deivid
Přispěvovatel

Příspěvek od Deivid »

HarlyFXRS píše:Byly tady zmíněné Osram Night Breaker,tak se podělím o skušenosti.
Viditelnost při jízdě za tmy značně lepší,ale co se týká výdrže,mizerné.Po cca 2měsících odešla jedna žárovka a za chvíli i druhá (měl jsem je v Octavce 1-starý typ).Obyč.H4 už mám přes rok a stále fachčí.
Přesně to samé,ale teď se chystám na philipsky,tak uvidím....
skoda405
Přispěvovatel

Příspěvek od skoda405 »

ahoj zaujimava tema mal som hid6000K v stretavackach 2 roky svietili velmi pekne a nikto mi neblikal ci mi to verite alebo nie ale zase seat nema paraboli ako octavka.ale vcil je u nas v okrese obubena cinnost dopravnej policie polovacka na xenony.tak som zakupil 80W narvy do stretavaciek a HID som dal do dialkovych ked sa to zohreje svietia velmi pekne. (noteeth)
toledo sport TDI PD upravy rok2009:kat off.
opel astra TDS

Yamaha FZ6S
HarlyFXRS
Přispěvovatel

Příspěvek od HarlyFXRS »

Na Aukru jsem ještě našel "Xenon žárovky H4"
Má někdo odzkoušené?

http://www.aukro.cz/item864476321_xenon ... ml#gallery
skoda405
Přispěvovatel

Příspěvek od skoda405 »

HarlyFXRS píše:Na Aukru jsem ještě našel "Xenon žárovky H4"
Má někdo odzkoušené?

toto si nekupuj lebo tam je az moc xenon plynu (LOL) za mokra to vobec nesvieti
toledo sport TDI PD upravy rok2009:kat off.
opel astra TDS

Yamaha FZ6S
nogis
Aktivista
Příspěvek od nogis »

tomiisp píše:
100W ničemu nic neudělá. Měli jsme je hodně let ve všech autech a v pohodě. Jezdili jsme i se 160W, ale tam už to odnesly konektory na žárovkách... Jinak modrý žárovky nebrat! Svítivost za sucha mizerná, za mokra prakticky žádná a ještě to blbě vypadá. Není to bílý, ale modrý...
VW Passat B8 variant R-line, CUAA 218kW/591Nm
nogis
Aktivista
Příspěvek od nogis »

skoda405 píše:ahoj zaujimava tema mal som hid6000K v stretavackach 2 roky svietili velmi pekne a nikto mi neblikal ci mi to verite alebo nie ale zase seat nema paraboli ako octavka.ale vcil je u nas v okrese obubena cinnost dopravnej policie polovacka na xenony.tak som zakupil 80W narvy do stretavaciek a HID som dal do dialkovych ked sa to zohreje svietia velmi pekne. (noteeth)
Brácha měl ty samý HID v Leonu cupra R a žádnej zázrak. To světlo bylo dost ostrý. Ne, že by vyloženě oslňoval, ale příjemný to nebylo. Radši koupil orig. čočky od Helly. ;)
Warlockvw
Přispěvovatel

Příspěvek od Warlockvw »

Planujem kupit ciru optiku s čočkou a dam tam xenon vybojky,svetlo bude krasne orezane a je po probleme nie?akurat,ze sa xenony nebudu nastavovat automaticky ako original svetla
Profesionálne zváranie TIG-AC/DC,opravy zváraním auto-moto dielov-ocel,nerez,hliník.Zákazková kovovýroba

Škoda Octavia Combi 1,9 TDI 4x4,74 kW,ATD,6-ti kvalt-repas prevodovky od p.Ivan Sixta
nogis
Aktivista
Příspěvek od nogis »

Tyhle co koupil mají i čidla na nápravy a nový vypínač bez kolečka na štelování. Ale pořizovačka je cca 40tKč. :roll:
Warlockvw
Přispěvovatel

Příspěvek od Warlockvw »

Profesionálne zváranie TIG-AC/DC,opravy zváraním auto-moto dielov-ocel,nerez,hliník.Zákazková kovovýroba

Škoda Octavia Combi 1,9 TDI 4x4,74 kW,ATD,6-ti kvalt-repas prevodovky od p.Ivan Sixta
Slavkov
Aktivista

Příspěvek od Slavkov »

HarlyFXRS píše:Na Aukru jsem ještě našel "Xenon žárovky H4"
Má někdo odzkoušené?

(wallbash) (wallbash) (wallbash) Kdy už konečně pochopíte, že origo xenony jsou výbojky a ne obyčejné žárovky (wallbash) (wallbash) (wallbash)

"Xenonové žárovky" jsou pouze blbnutí lidí (marketing) a modré sklo... žádný oblouk-výboj, ale obyčejná žárovka 8)
... mimochodem, k té "wattáži": ŽÁDNÁ 100W žárovka (H4, H7,...) NEMÁ HOMOLOGACI (LOL)
GIV Variant TDi ???kW
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“