octa II škube...

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Honza Touran
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od Honza Touran »

To je špek,tolik lidí to tady řeší a nikdo neví co s tím.
Huml
Aktivista

Příspěvek od Huml »

jsem ti napsal čím to je, vstřik nebo kabel, kterej to dělá musíš určit VAGem
klif
Sběrač informací

Příspěvek od klif »

Čau vespolek, mám podobnej problém, nevím , jestli mám zakládat nové vlákno..,tak to zkusím tady. mám O2 2,0 TDI 2005, a motor ůplně doslova necuká,nebo neškube, ale spíš vynechává, když udržuju ustálenou rychlost, na všechny rychlosti a v podstatě ve všech otáčkách.Jakmile přidám jemně plyn,tak napřed jako by se zadusí a pak jede bez cukání normálně.Akorát mám pocit že tomu chybí výkon.
Myslíte se , že by to mohlo být naftou ? Dělá mi ti už týden...
Huml
Aktivista

Příspěvek od Huml »

těžko říct jestli naftou, tady se to prostě bez logování dá určit dost těžko
altea
Přispěvovatel

Příspěvek od altea »

Už jsem to tady jednou psal - nevím, zda to bude tím, ale úplně stejné problémy jsem měl, když mi vyměnili váhu vzduchu za nějakou neorigo polskou - při přidávání plynu škubání a vynechávání.
Po výměně za origo BOSCH naprosto OK.
Čili si myslím, že nejen dodávkou nafty, ale i vzduchu může být zapříčiněn tento problém.
Huml
Aktivista

Příspěvek od Huml »

jasně, u těchto motorúů to může být více věcma, váha, EGR, vstřiky, kabeláž atd.
klif
Sběrač informací

Příspěvek od klif »

Naftou myslím proto, že mi to dělá zhruba od té doby,co jsem posledně tankoval. A ve stejné době mi měnili i páčku tempomatu...
Včera mi to napojili a žádnou závadu to nehlásí. :?
e36power
Aktivista

Příspěvek od e36power »

klif píše:Naftou myslím proto, že mi to dělá zhruba od té doby,co jsem posledně tankoval. A ve stejné době mi měnili i páčku tempomatu...
Včera mi to napojili a žádnou závadu to nehlásí. :?
Tak ty sračky odsaj a vyčistito, dej tam něco pořadnýho a projed to. At aspon neco muzes vyloučit. Popř new palivák
Honza Touran
Přispěvovatel

Ahoj,tak jsem odpojil EGR a ouha cukání je pryč.Ještě to pořádně projedu abych se ujistil že to necuká,ale zatím je to OK.Akorát mi svítí kontrolka motoru a ,,emise do dílny'' na maxidotu.
Huml
Aktivista

Příspěvek od Huml »

psal jsi, že ti EGR řešili, pochopil jsem to tak, že ho zkoušeli, já třeba teď řešil vysloveně trhání a bylo to vstřikama, jak jsem psal těch příčin může být víc, pokud jsi jen odpojil hadičku, nemusí být příčina ještě přímo v tom EGRu, může to dělat i váha vzduchu nebo ten soft, co jsi psal, že ti přehráli, zkusil bych to projezdit, jak jsi psal, pak , bych zkusil ještě od někoho půjčit váhu na vyzkoušení, pokud to nepomůže být příčina klidně i v tom softu, ale to bych řešil tam kde ti ho přehráli
Honza Touran
Přispěvovatel

Huml píše:psal jsi, že ti EGR řešili, pochopil jsem to tak, že ho zkoušeli, já třeba teď řešil vysloveně trhání a bylo to vstřikama, jak jsem psal těch příčin může být víc, pokud jsi jen odpojil hadičku, nemusí být příčina ještě přímo v tom EGRu, může to dělat i váha vzduchu nebo ten soft, co jsi psal, že ti přehráli, zkusil bych to projezdit, jak jsi psal, pak , bych zkusil ještě od někoho půjčit váhu na vyzkoušení, pokud to nepomůže být příčina klidně i v tom softu, ale to bych řešil tam kde ti ho přehráli
Ten soft jsem s nima řešil dneska, bylo mi řečeno že to nejde přehrát na původní hodnoty.Já tomu nehovím tak nevím jestli to jde nebo ne.
Huml
Aktivista

Příspěvek od Huml »

zkus si pro jistotu pujčit někde ještě tu jinou váhu a ten EGR znova zapoj a zkus to
Honza Touran
Přispěvovatel

Huml píše:zkus si pro jistotu pujčit někde ještě tu jinou váhu a ten EGR znova zapoj a zkus to
Mužu to udělat,ale ten EGR pak stejně nechám odpojenej.Vždyt pouští samý sračky spátky do motoru.
Huml
Aktivista

Příspěvek od Huml »

nebo si nech rovnou upravit zavření v softu a máš po problému
Honza Touran
Přispěvovatel

Huml píše:nebo si nech rovnou upravit zavření v softu a máš po problému
Už to mám domluvené u TDIFUNa.
Odpovědět