máte někdo zkušenost s opravou ztrženého závitu při povolování odvzdušnováku na zadním brzdovém třmenu na O1 ? Třmen je jak novej. Je mi ho líto vyhodit. Při odvzdušnování jsem zabral a strhnul závit. Děkuji za tip na opravu.

Moderátoři: šulda, Moderátoři
nic nezatrhzdenace píše:a nebo, nevím na co si troufneš a podmínky - odvrtat ale nepoškodit sedlo a závit
Zkoušel jsem to projet závitníkem M10x1 , ale nepomohlo to. Jaký je postup opravy s tou vložkou ? Odvzdušnovák má v čele kužel a vložka napříč drát....Huml píše:bez problémů to lze opravit závitovou vložkou M10x1
Dám na tebe,slovacek.milos píše:vem ten třmen zanes ho nějakému strojařovi, opravářovi hlav, fušerovi do strojařiny, udělá ti tam bronzovou vložku a neřeš to nebo ten třmen nenávratně dojebeš miloš
To je Heli-Coil, na stržený závity výborná věc. Dává se to často origo do závitových děr v duralu, aby to víc vydrželo. Vložka má větší pevnost než závit v oceli. Je potřeba spec. závitník a na montáž se používá přípravek, v nouzi se dá i jinak. Za ten drát napříč se to natočí dovnitř a pak se urazí.zdenouch píše:Zkoušel jsem to projet závitníkem M10x1 , ale nepomohlo to. Jaký je postup opravy s tou vložkou ? Odvzdušnovák má v čele kužel a vložka napříč drát....Huml píše:bez problémů to lze opravit závitovou vložkou M10x1
Dá se použít něco takového ?
Závit.vložka M10x1.0 1.0D
tak to já už viděl odvzdušnovák z radiátorujericho-3 píše:A když by jsi nestrefil souosost,nepropadej panice a vysekni si ze slabého hliníkového plechu podložku průměru díry...s vnitřní dírou tak 2-3 mm a dej to pod odvzušnovák a je po problému...Protože souosost s ruční vrtačkou dodržíš obtížně ..Kolikrát si člověk myslí jak se pěkně strefil a tůdle,sákne to...