Piskani turba

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Bigr
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Piskani turba

Příspěvek od Bigr »

Zajimalo by me,zda je normalni ze vydava turbo po cerstve repasy vetsi piskot nez stare turbo?Ten piskot je nejvice slyset od volnobeznych otacek tak k 1500-1600 otackam kde se hvizdot stisi a je uz normalni.Nejvice bych rekl ze to jde slyset pri studenem motoru,po zahrati uz to je trosku slabsi.Jinak auto tahne pekne bez citelnych der ve vykonu a nepada do nouzoveho rezimu.Dekuji za nazory.
Seat Toledo (1M) 1.9TDI, r.04, ASV, EGR OFF
slovacek.milos
Aktivista

Re: Piskani turba

Příspěvek od slovacek.milos »

Bigr píše:Zajimalo by me,zda je normalni ze vydava turbo po cerstve repasy vetsi piskot nez stare turbo?Ten piskot je nejvice slyset od volnobeznych otacek tak k 1500-1600 otackam kde se hvizdot stisi a je uz normalni.Nejvice bych rekl ze to jde slyset pri studenem motoru,po zahrati uz to je trosku slabsi.Jinak auto tahne pekne bez citelnych der ve vykonu a nepada do nouzoveho rezimu.Dekuji za nazory.

múžeš mít i problém s výfukem díra jak kráva, vlnovec, i klidně upadlý výfuk a to turbo má takový projev miloš
libor.98
Aktivista

Re: Piskani turba

Příspěvek od libor.98 »

slovacek.milos píše:
Bigr píše:Zajimalo by me,zda je normalni ze vydava turbo po cerstve repasy vetsi piskot nez stare turbo?Ten piskot je nejvice slyset od volnobeznych otacek tak k 1500-1600 otackam kde se hvizdot stisi a je uz normalni.Nejvice bych rekl ze to jde slyset pri studenem motoru,po zahrati uz to je trosku slabsi.Jinak auto tahne pekne bez citelnych der ve vykonu a nepada do nouzoveho rezimu.Dekuji za nazory.

múžeš mít i problém s výfukem díra jak kráva, vlnovec, i klidně upadlý výfuk a to turbo má takový projev miloš
stačí vysipanej katalizátor taky mi to tak píská jak píšeš
Bigr
Přispěvovatel

Příspěvek od Bigr »

No vyfuk byl prasklej hned za katem,ale ten je uz zavarenej.Kdyz sem koukal do nej tak byl vporadku,bez poskozeni.Vlnovec uz asi trosicku profukuje,protoze sem na nem nasel nejake cerne flicky,ale kdyz tam bylo stare turbo tak to nedelalo :( Jinak hluk nejak zvysenej neni,a je to slysitellne jen od volnobehu do tech 15-16set otacek,pak zabere a uz piska slabeji.kazdej mi rika jak to krasne nepiska ale me se to moc nezda :(
Bigr
Přispěvovatel

Příspěvek od Bigr »

Kdyz posloucham auta jedouci kolem,tak malo ktere ma takovy vyrazny zvuk turba od volnobehu.Nemuze to byt nejakym spatnym vyvazenim pri repasy?
slovacek.milos
Aktivista

vem hadr a vzadu ucpi výfuk pokud se ti to podaří tak nebude v pořádku

pokud je výfuk ok hadr vytlačí tak zkus přemýšlet takto,

koupíš si diesel motor, zrepasuješ turbo, chceš od toho motoru taky nějaký výkon

tak se to bez kraválu asi neobejde co :? miloš
chipmann
Aktivista

Příspěvek od chipmann »

to jsi ještě neslyšel moje pískání a "chrochtání" turba při ubrání plynu :D
OII RS 2.0TFSI chip,podvozek eibach, výfuk Miltek, bloff forge Motorsport, kola Thomason atd Kompletní diagnostika VAG 12.12.3
Bigr
Přispěvovatel

Příspěvek od Bigr »

:D nene jsem za chrochtani rad,akorad sem se bal jestli sem nevyhodil prachy za repas!!!Je to pro me nezvykle,predtim tichoslapek a ted TURBO TRYSK :D Akorad vykon stejnej :D Chtel sem slyset nazory jestli je to vporadku nebo to mam reklamovat.Dle vasich nazoru mam byt rad ze jsem slyset ;)
Zdeněk M
Aktivista

Příspěvek od Zdeněk M »

Bigr píše::D nene jsem za chrochtani rad,akorad sem se bal jestli sem nevyhodil prachy za repas!!!Je to pro me nezvykle,predtim tichoslapek a ted TURBO TRYSK :D Akorad vykon stejnej :D Chtel sem slyset nazory jestli je to vporadku nebo to mam reklamovat.Dle vasich nazoru mam byt rad ze jsem slyset ;)
To piskaní není pískaní ne, snad hvízdaní co řesis, je to normalní, sou privrenejsí lopatky a jak lehce proud spalin roztací turbinu tak to pohvizduje, musel bis ten sroubek na turbu, co je doraz pro packu povolit. Nedoporucuju na to sahat, muže se to pak od spodu huř roztacet, když ti to vadí, tak to skus, povol matku a 3 imbus a povitoc o pul otacky a uviis co to udela.
slovacek.milos
Aktivista

Bigr píše::D nene jsem za chrochtani rad,akorad sem se bal jestli sem nevyhodil prachy za repas!!!Je to pro me nezvykle,predtim tichoslapek a ted TURBO TRYSK :D Akorad vykon stejnej :D Chtel sem slyset nazory jestli je to vporadku nebo to mam reklamovat.Dle vasich nazoru mam byt rad ze jsem slyset ;)
kdo jezdí profí a má už večer nějkou tu promili tak má hliučné turba rád, ušetří to víc paliva ;) miloš
Bigr
Přispěvovatel

Příspěvek od Bigr »

:D jsem rad ze je to vporadku ;) ten hvizdot nebo piskot mi nevadi,je prijemnej,takovej jakoby startovalo letadlo a hodne lidi kouka co to jede,takze efekt skvelej 8) stelovat nic nebudu,at si dycha ;) Diky moc za odpovedi
kenvelo1
Nováček

Příspěvek od kenvelo1 »

na t4 jsem měl také problém,. turbo divně pískalo napřed při vyšších otáčkách, později už od volnoběhu.
Dal jsem jiné turbo a nic, pak jsem zjistil trhliny v beranech z bloku do turba.
Po výměně vše OK.
Myslím že to popraskalo vlivem čipu...
pepa3205
Sběrač informací

Příspěvek od pepa3205 »

mne to piskalo koli nevymenenemu tesneniu na prirube spetneho vedenia spalin
Audi Quatro Allroad 3.0 CDYA
1pavel
Aktivista

Příspěvek od 1pavel »

jestli to píská v náběhu jako sanitka tak je špatně vyvážené
G4 ARL chip Reesha , turbo - Oleg turbopower (2,... bar )
140 KW 435 nm ( na ježdění do práce ideál )( bude na prodej )
A5 3.0 TDI 210 KW pracovní
škoda 120 L zábava
G7 GTD náhrada za G4
001marcus
Přispěvovatel

Příspěvek od 001marcus »

chipmann píše:to jsi ještě neslyšel moje pískání a "chrochtání" turba při ubrání plynu :D
co znamená to chrochtání? neznačí to nákou závadu? taky mi jakoby odfoukne,..po ubrání,..ale jen když to víc vytočim
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“