olej v servořízení - výměna
Moderátoři: šulda, Moderátoři
- lucky.jack
- Přispěvovatel
olej v servořízení - výměna
Má se měnit servoolej pravidelně nebo je to "celoživotní náplň"? Každopádně ho chci vyměnit, ale nevím kde olej vypustit, aby se ze systému dostalo co nejvíc starého oleje.
- lucky.jack
- Přispěvovatel
-
- Aktivista
- Kontaktovat uživatele:
- lucky.jack
- Přispěvovatel
Když odpojíš hadičku od čerpadla servořízení, olej vyteče ven téměř všechen. Můžeš i krátkodobě nastartovat, aby vzduch, který čerpadlo natahne do systému, vytlačil všechen olej i z vlastního řízení. Ale moc dlouho to bez oleje netoč, čerpadlo by se mohlo kousnout.
Nový olej nalij do nádobky, nastartuj na volnoběh a otáčej volantem střídavě na levý a pravý doraz řízení - plné rejdy (pomalu). Někdo druhý ať dolévá olej do nádobky. Vejde se tam přesně litr.
Nový olej nalij do nádobky, nastartuj na volnoběh a otáčej volantem střídavě na levý a pravý doraz řízení - plné rejdy (pomalu). Někdo druhý ať dolévá olej do nádobky. Vejde se tam přesně litr.
Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008)
Scénic III 1,4TCe 96kW (*2012)
Master IV 2,3dCi 132kW (*2020)
Scénic III 1,4TCe 96kW (*2012)
Master IV 2,3dCi 132kW (*2020)
- lucky.jack
- Přispěvovatel
- lucky.jack
- Přispěvovatel
Nejsem z toho moudrej. http://www.cc-autodily.cz/olej-servoriz ... word=servo i http://www.cc-autodily.cz/olej-servoriz ... word=servo mají stejný čísla, ale jeden je růžovej(červenej) a druhej zelenej. Takže se holt podívám co z toho vyteče a podle toho to tam naleju
. Kdyby to někdo mohl osvětlit jaký je v tom rozdíl... 

- martinsidlo
- Aktivista
Trošku oživím tohle letité téma 
Protože mi začíná hučet servo, chci vyměnit olej (zatím nejlevnější řešení). Postup je mi víceméně jasný, ale podle DP jsou dvě verze umístění servočerpadla. Já mám to nahoře a chci se tedy zeptat, jestli když odpojím přívodní hadici do čerpadla a pozatáčím sem a tam, zda to i tak vytlačí většinu oleje, i když je to tak vysoko nad hřebenem. Nebo musím odpojit i zpětné vedení co vede do nádobky. Ty ocelové hadice přímo na čerpadle a hřebeni povolovat nechci.
Díky za reakce

Protože mi začíná hučet servo, chci vyměnit olej (zatím nejlevnější řešení). Postup je mi víceméně jasný, ale podle DP jsou dvě verze umístění servočerpadla. Já mám to nahoře a chci se tedy zeptat, jestli když odpojím přívodní hadici do čerpadla a pozatáčím sem a tam, zda to i tak vytlačí většinu oleje, i když je to tak vysoko nad hřebenem. Nebo musím odpojit i zpětné vedení co vede do nádobky. Ty ocelové hadice přímo na čerpadle a hřebeni povolovat nechci.
Díky za reakce

OI 1.9 TDI AHF