diag ford

diskutujte o diagnostických prostředcích pro různé značky vozidel

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Car diag
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od Car diag »

Dělal jsem už asi 5 aut roky cca:98-03 kdiž tam není jen bezpečnostní přístup cca 10min čekat, tak jim zavoláš,pošleš email a do hodky máš od nich zpět kod za 100Kč,plati se na konci měsice Řekl bych super jednání.
dodi911
Aktivista

Příspěvek od dodi911 »

joe píše:
dodi911 píše:Na kody sa da kupit kalkulator, alebo zistit online cez kupeny pristup, vid. focom.
to by chcelo blizsie informacie.
pokial viem, nijaky kalkulator na Fordy neexistuje, kvoli sposobu kodovania a generovania In-Out kodov. Mazda ani Honda problem nie je, tam je schema ina.
Online pristup je riesenie, avsak musis byt zaregistrovany ako DEALER, co sa asi malemu servisu tazko podari. Ako nezavisly opravar mas moznost si zaplatit pristup k Etis online, ale bez PATS funkcii.
Skus ceknut http://www.cryptowork.com/ u focom je to patscode, na stranke focomu je odkaz.
joe
Aktivista

Příspěvek od joe »

Car diag píše:Dělal jsem už asi 5 aut roky cca:98-03 kdiž tam není jen bezpečnostní přístup cca 10min čekat, tak jim zavoláš,pošleš email a do hodky máš od nich zpět kod za 100Kč,plati se na konci měsice Řekl bych super jednání.
aha, takze predavaju dealersky pristup po stovke :)
tiez riesenie.
txx
Přispěvovatel

Příspěvek od txx »

čím se dá skopírovat a nahrát obsah forďácké řídící jednotky ?
RobON
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RobON »

to TXX
pokud mas na mysli udelat klon jednotky tak jedine direct , vyndat eeprom a flash preprogramovat v programatoru, zalezi samozrejme na presnem typu jednotky
Co se FOCOM jako diagnostiky tyka nikdy bych do toho nesel, dopadne to stejne jako kazda neoriginalni diag.Ford je jedno z nejkomplikovanejsich aut co se komunikacnich protokolu tyka,
A co se tyka kodu na uceni klicu - ford je neautorizovanym servisum neposkytuje a z vubec ne za 100,- s platbou na konci mesice,jak psal kardiak.znamej provozoval autorizovanej servis. vsechno se platilo predem a hrozny palky tak to pustil a provozuje to spokojene jako bezny autoservis.
Myslim ze pokud se tomu nekdo chce profesionalne venovat nemel by stracet cas nejakou polovicni diagnostikou a poridit si profesionalni diagnostiku.mam jak VCM IDS tak i VDS, na starsi auta (cca do roku 2002) chodi lip VDS, na ty novejsi IDS . oboje chodi 100% a mohu jen doporucit
Kdo maže, ten jede, kdo nemaže, ten platí
txx
Přispěvovatel

Příspěvek od txx »

zajímalo by mě jestli VCM IDS zvládne načíst konfiguraci staré jednotky a nahrát ji do nově koupené :)
RobON
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RobON »

zase tak moc s tim nedelam, ale nevybavuju si ze by tamnekde byla takova funkce. vim ze vybavu urcije cislo ktere je na stitku a to se take zadava pri programovani nove jednotky, takze v tom cisle je vybava zakodovana, v tisu jsem to kdysi hledal kdyz jsem prehazoval jednotku a potreboval ji do auta bez klima, kdyz jsem nahral to spravne tak to klimu vubec neznalo
joe
Aktivista

Příspěvek od joe »

txx píše:zajímalo by mě jestli VCM IDS zvládne načíst konfiguraci staré jednotky a nahrát ji do nově koupené :)
samozrejme, "programovani modulu"-"instalace noveho modulu" :)
dodi911
Aktivista

Příspěvek od dodi911 »

Tak, pri nahadzovani novej jednotky ti to vycita najprv udaje zo starej. Pri novsich davas as-built data.
Car diag
Přispěvovatel

Příspěvek od Car diag »

Koukněte sem,je tam i kontakt kde ziskat kod k pats.(třeba se zaregistrovat a předložit licenci Fo Com!!!) a hlavně domluvit s firmou SeCons. VCM mam také,ale kdo ho máme s licenci :) ,jestli robon ano :? ,tak pak není problém s registrací a tudiž i s kody (LOL). Nevim jak je to v autorizovaných servisech Ford,ale jestli to tam maji mastné,tak jupííííí,mám oproti nim hroznou výhodu (rofl)

http://auto-diagnostics.info/pdf/focom-pats-info-cz.pdf
RobON
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RobON »

Jestli hroznou vyhodu tak to nevim, mozna spis HROZNOU. nevim jestli je to tak zajimave , kolik myslis ze toho budes delat, kdyz jedno auto za mesic tak to bude hodne, nebo si myslis ze k tobe bude jezdit celej kraj a budou si nechavat ucit klicky zrovna focomem? ale treba jo
nevim kdo to tu psal, ale rekl bych ze neni nad to mit pritele na telefonu a nebo kalkulacku od abritusu, s tou to je spocitany za par vterin :tajny:
Car diag
Přispěvovatel

Příspěvek od Car diag »

Nepočítám že ke mě bude jezdit celý kraj kodovat kliče na Forda,ale ta možnost je :) . Jen jsem se vyjadřoval k té polodiagnostice(jak píšeš). Každý má asi jiné nároky,ale já jí používám radši než VCM. Tot vše :o
dodi911
Aktivista

Příspěvek od dodi911 »

Vcm je vcm o tom je skoda sa bavit. Toho focomu by som sa nebal ako to tu bolo pisane, tak isto v pohode funguje vagcom narozdiel od vasu a tiez to nieje origo. Firma secons je seriozne firma nieje to ako niejaka lexia ktora pride z ciny a nemas istotu ci bude fungovat. Chyb to pise rovnako ako vcm, urobis kluce, ... za ten peniaz v pohode a s licenciou plus aktualizacie. Na neorigo vcm aktualizacie neurobis a nevies nahrat novsie kalibracie.
joe
Aktivista

Příspěvek od joe »

dodi911 píše:Na neorigo vcm aktualizacie neurobis a nevies nahrat novsie kalibracie.
akozeby nie. len to treba vediet.
dodi911
Aktivista

Příspěvek od dodi911 »

Myslel som update kabla, nie auta napr. v 65 na 68. Poikal to dokazes tak ok, ale update si kazdy doma neuroby ako s kablom s licenciou ako to je u focom, alebo vcds.
Odpovědět

Zpět na „Autodiagnostika - Software - Elektro svět“