Vymena oleje v autorizaku OctaviaII BKD
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
slovacek.milos
- Aktivista
kus solvíny a do ní trochu acetonu to jedině na ten hajzl zabere milošjericho-3 píše:Olej tohoto typu nejde jak říkáš vůbec dolů, to chce jen čas. Mnoho let jsem si já idiot myl ruce ve směsi ARVY a Solviny..Zničí to po určité době kůži..Ale olej, který se setře a jsou ruce čisté, mohl ještě jezdit, ale longlife to je M6 AD z Multicar 22..
Musím se přidat... Autocentrum Pardubice nebo nyní Barth Servis --- zloději a amatéři v jednom. Tam jsem nechal víc peněz za reklamaci při samotném dojíždění než za samotný servis!!! Kdybych tam nemusel tak už bych tam nikdy nejel!!! ÁmenPája 19 píše:Promazání a čišťení brzd mi na služebáku nevynechali ani jednou. Myslel sem, že v ČR je to normální název pro "hovno za dva tisíce". Brzdy se mi po těch garancích lesknou jak psí kule a vůbec to nebrzdí, jak sou namazaný.Zloději a lháři to sou. (Autocentrum Pardubice) čáu
-
slovacek.milos
- Aktivista
Re: Vymena oleje v autorizaku OctaviaII BKD
ahoj, urcite si nechcem "utahovat" z teba, ale expert na oleje "tomiisp" ti to urcite vysvetli, myslim, ze ti povie ze ked ma raz spravnu specifikaciu vsetko je v najlepsom poriadku....tiff píše:Zdravim, nez se na neco zeptam, musim se predem omluvit, ze jsem opravdu poctive hledal a podobne tema jsem nenasel, proto zakladam nove, tak snad me moderatori nesezerou
A ted k veci:
Dnes jsem byl s Octavii v servisu na prohlidce, kde se mimo jine menil olej.
Motor je 103kW BKD, najeto 48000km, klouzave intervaly vymeny oleje.
Muze takhle vypadat Longlife olej 20km po vymene?
Flek nahore je nakydany z merky v motoru, flek dole je nakydane stejne mnozstvi nepouziteho oleje z lahve na dolevani.
V motoru je udajne 4l noveho Castrolu LongLife 5W30, s autem se po vymene ujelo klidnou jizdou asi tak 20km.
Je mozne, aby se za tu chvilku takhle zasvinil?
Vim, ze v motoru zustane nejaky stary olej, ktery se smicha s novym, ale muze ho byt tolik, aby novy olej v podstate hned po vymene byl cerny jak bota?
Zjistil jsem totiz, ze si servis nauctoval dost veci, ktere nakonec na aute neudelal, tak by me zajimalo, jestli je aspon ten olej v poradku, nebo jim mam omlatit o hlavu i ten.
Budu vdecny za kazdy postreh
a ja sa len spytam, olej zmenili za iny alebo tam dali presne to co tam bolo od vyrobcu?
-
pokornasek.pepan
- Aktivista
Tak takto som sa uz davno nezasmial.Ja len nalejem a ani nenastartujem a zeby som ho len vypustil uz bude hodne tmavsi od noveho zlatisteho...ALe je tiez pravda ze na jednom Leone menim Valvoline SYNPOWER XL-lll SAE 5W-30 ( meni sa po 15 000km a chlap jazdi dialky po dilanici ) tak po nastartovani je zaspineny no nie uplne ciernyrege245 píše:mam sice PD, ale vzdy po vymene ked dorazim domov (30km), kontorolujem hladinu oleja, a olej z mierky je cisty ako z flase... zaspini sa az neskor...
VW Passat B5 1.9 TDI syncro 320Nm 155Ps
https://dieselpower.cz/forum/viewtopic. ... highlight=
https://dieselpower.cz/forum/viewtopic. ... highlight=
-
slovacek.milos
- Aktivista
Zloději a lháři to sou. (Autocentrum Pardubice) čáu