Vymena oleje v autorizaku OctaviaII BKD

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

jericho-3
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od jericho-3 »

Olej tohoto typu nejde jak říkáš vůbec dolů, to chce jen čas. Mnoho let jsem si já idiot myl ruce ve směsi ARVY a Solviny..Zničí to po určité době kůži..Ale olej, který se setře a jsou ruce čisté, mohl ještě jezdit, ale longlife to je M6 AD z Multicar 22.. :)
nepropadat panice...
dudu
Přispěvovatel

Příspěvek od dudu »

bodet by šel umejt kdys se tam točí 30 000 je to vazelina HNUS predpis gut pro němce a U.K. tam měněj cele polomotory v zaruce už od doby Škody 120 l chodilo to tam na paletach a prej GO za 3 hod otec tam byl v roce cca. 1980 ve značkovem
seat -vraj 200 ponikov ked sa zrátajů
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

jericho-3 píše:Olej tohoto typu nejde jak říkáš vůbec dolů, to chce jen čas. Mnoho let jsem si já idiot myl ruce ve směsi ARVY a Solviny..Zničí to po určité době kůži..Ale olej, který se setře a jsou ruce čisté, mohl ještě jezdit, ale longlife to je M6 AD z Multicar 22.. :)
kus solvíny a do ní trochu acetonu to jedině na ten hajzl zabere miloš
Tomas6
Aktivista

Příspěvek od Tomas6 »

Já když dělával ještě na nákladní dílně liazy a avie,tak jsem si myl ruce motorovým olejem.Krásně ta černota pouštěla.Teď je nejlepší směs Jaru a solviny...A nebo ta žlutá pasta od dreumexu...
S2 3.6fsi L&K 512 000km
OIII 1.4 TSI 310 000km
O1 4x4 240 000kn
Muclicek7
Sběrač informací

Příspěvek od Muclicek7 »

Pája 19 píše:Promazání a čišťení brzd mi na služebáku nevynechali ani jednou. Myslel sem, že v ČR je to normální název pro "hovno za dva tisíce". Brzdy se mi po těch garancích lesknou jak psí kule a vůbec to nebrzdí, jak sou namazaný. (LOL) Zloději a lháři to sou. (Autocentrum Pardubice) čáu
Musím se přidat... Autocentrum Pardubice nebo nyní Barth Servis --- zloději a amatéři v jednom. Tam jsem nechal víc peněz za reklamaci při samotném dojíždění než za samotný servis!!! Kdybych tam nemusel tak už bych tam nikdy nejel!!! Ámen
slovacek.milos
Aktivista

a co jsi reklamoval ;) miloš
sky59
Aktivista

Re: Vymena oleje v autorizaku OctaviaII BKD

Příspěvek od sky59 »

tiff píše:Zdravim, nez se na neco zeptam, musim se predem omluvit, ze jsem opravdu poctive hledal a podobne tema jsem nenasel, proto zakladam nove, tak snad me moderatori nesezerou :)

A ted k veci:

Dnes jsem byl s Octavii v servisu na prohlidce, kde se mimo jine menil olej.
Motor je 103kW BKD, najeto 48000km, klouzave intervaly vymeny oleje.
Muze takhle vypadat Longlife olej 20km po vymene?

Obrázek

Flek nahore je nakydany z merky v motoru, flek dole je nakydane stejne mnozstvi nepouziteho oleje z lahve na dolevani.
V motoru je udajne 4l noveho Castrolu LongLife 5W30, s autem se po vymene ujelo klidnou jizdou asi tak 20km.
Je mozne, aby se za tu chvilku takhle zasvinil?

Vim, ze v motoru zustane nejaky stary olej, ktery se smicha s novym, ale muze ho byt tolik, aby novy olej v podstate hned po vymene byl cerny jak bota?

Zjistil jsem totiz, ze si servis nauctoval dost veci, ktere nakonec na aute neudelal, tak by me zajimalo, jestli je aspon ten olej v poradku, nebo jim mam omlatit o hlavu i ten.
Budu vdecny za kazdy postreh :)
ahoj, urcite si nechcem "utahovat" z teba, ale expert na oleje "tomiisp" ti to urcite vysvetli, myslim, ze ti povie ze ked ma raz spravnu specifikaciu vsetko je v najlepsom poriadku....

a ja sa len spytam, olej zmenili za iny alebo tam dali presne to co tam bolo od vyrobcu?
rege245
Přispěvovatel

Příspěvek od rege245 »

mam sice PD, ale vzdy po vymene ked dorazim domov (30km), kontorolujem hladinu oleja, a olej z mierky je cisty ako z flase... zaspini sa az neskor...
VW Passat Comfortline, AWX, 5/2005, 169HP@MAHA, FMIC, EGR Off, remap
nogis
Aktivista
Příspěvek od nogis »

rege245 píše:mam sice PD....
a co je BKD? :D
VW Passat B8 variant R-line, CUAA 218kW/591Nm
rege245
Přispěvovatel

Příspěvek od rege245 »

som myslel ze CR.. no chybicka se vloudila...
VW Passat Comfortline, AWX, 5/2005, 169HP@MAHA, FMIC, EGR Off, remap
pokornasek.pepan
Aktivista

Příspěvek od pokornasek.pepan »

tak rad by sem vydel TDI co ma po nastartovani cisty olej !!! :o
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Ale jo, když vyjíždí z linky... :)
nepropadat panice...
pokornasek.pepan
Aktivista

Příspěvek od pokornasek.pepan »

tak to jedine:)
Misík
Přispěvovatel

Příspěvek od Misík »

rege245 píše:mam sice PD, ale vzdy po vymene ked dorazim domov (30km), kontorolujem hladinu oleja, a olej z mierky je cisty ako z flase... zaspini sa az neskor...
Tak takto som sa uz davno nezasmial.Ja len nalejem a ani nenastartujem a zeby som ho len vypustil uz bude hodne tmavsi od noveho zlatisteho...ALe je tiez pravda ze na jednom Leone menim Valvoline SYNPOWER XL-lll SAE 5W-30 ( meni sa po 15 000km a chlap jazdi dialky po dilanici ) tak po nastartovani je zaspineny no nie uplne cierny :)
VW Passat B5 1.9 TDI syncro 320Nm 155Ps
https://dieselpower.cz/forum/viewtopic. ... highlight=
slovacek.milos
Aktivista

pri prešove je čistý vzduch a ty motory tak nekarbonujou ;) miloš
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“