Nissan Navara 2006

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Nissan Navara 2006
Nováček
Odpovědi: 0

Nissan Navara 2006

Příspěvek od Nissan Navara 2006 »

Moc Vás prosím o radu
Jakmile šlo počasí pod nulu, tak studený start až na podruhé. Po naskočení motoru nestabilní chod - kolísání otáček 950-1200, nic moc zvuk , po cca 15-20 vteřinách běží normálně. Myslí, že větší množství dýmu od výfuku. Přes den pokud nevystydne motor vše stále OK až zase ráno po delším stání. Auto v provozu 4,5 roku, najeto 97tis. Nechal jsem vyměnit žhavící svíčky /poté nastartovaní ráno hned napoprvé avšak kolísání otáček stejné/. Následně jsem auto odvezl do Nissana, kde vyměnili palivový filtr /předtím měněn před rokem před 18tis km/. Problém stejný. Po dohodě s Nissanem vyndány vstřiky a odvezeny do Diesel servisu na provedení testu. Paní z Nissanu mi následně sdělila, že vstřiky neprošly testem /hodnoty na spodní hranici/ a že je nutné je všechny 4 vyměnit /1ks 9500Kč/. Výměnu jsem nechtěl, požádal jsem pouze o nějaké pročištění. Včera jsem si auto vyzvedl, sdělili mi, že oprava je bez záruky jelikož jsem nechtěl výměnu vstřiků. Jízda autem domů se mi zdála velice lepší v zátahu motoru. Dnes ráno -13St. start a kolísání otáček stejné. Po zahřátí motoru straty bez problému.
Takže v Nissanu jsem prakticky nechal 10tis za nic.
Hodnoty z testu /přepíši celý test/
NOP Limits: 100-110Bar
B/L Limits: 100-200Bar
B/L Time: 20.0 - 90.0 seconds
Inj. NOP B/L Time Results
1. 87 23.0 FAIL
2. 89 24.3 FAIL
3. 80 21.4 FAIL
4. 80 26.6. FAIL

Moc prosím o radu jak dál postupovat. Díky Roman
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Kdykoliv necháš zkontrolovat trysky u funkčního motoru, který normálně bez problému jezdí , tak na 90 % budou mimo normu a budou chtít dát nové...Hledal bych závadu v zapadnutí nafty nebo zavzdušnění soustavy..
nepropadat panice...
Nissan Navara 2006
Nováček

Před tímto vozem jsem měl L200 . Tam mi nafta spadávala, ale zdá se mi to bylo jiné. To šlo velmi těžce natočit, ale otáčky pak nekolísaly. Jinak díky za rady, názory.
AndrejKv
Přispěvovatel

Příspěvek od AndrejKv »

Ahoj, bohuzel CR vstrikovace od denso opravdu stoji za prd, jelikoz nissany delam pomerne casto, tak jen za posledni rok na pathfinderech a navarach jsem je menil za nove 4x... Nicmene, pravdou je ze zpravidla se odchazejici vstrik u yd25 projevi dost znatelnym klepanim motoru pri akceleraci zastudena, nikoliv nepravidelnym volnobehem.. Pokud mas zajem a nemas to daleko ke Kladnu, tak se u me zastav, ConsultIII mam, tak se muzem nezavazne mrknout co se tam vlastne deje..

PS ani padla nafta ani zavzdusnene vedeni to nebude..100%..
Nissan Navara 2006
Nováček

Díky za info. Poslal jsem Ti SZ, určitě rád přijedu
Odpovědět

Zpět na „Nissan/Infiniti“