Octa 1.8 T plnící tlak
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Octa 1.8 T plnící tlak
Setkal jste se někdo se závadou na Oktávce,1.8 T AGU A to takovou že mu neplní turbo,auto tu fyzicky nemám jen se mě ptal známý,v chybách nic není auto chytne bez problémů,jede ale bez turba. Už prý vyměnil dvě a to co tam teď má je prý vyzkoušené přímo ve firmě co dělají(repasují) turba,v měřených hodnotách prý není vůbec žádný plnící tlak. Divné.
buď jedna varianta, nebo N75, co otvírá westgate na turbu, nebo el. k N75. Mám taky s tím problém a zjistil jsem, že mně do N75 jde jen 8V a on nesepne, takže je westgate pořád otevřený a turbo netlačí jak má, čili u mě problém asi v elektrice, ale neměl jsem čas to řešit, ona tu 1,8T má žena a aspoň nejezdí, jak prase, ale pravda je, že mě to taky sere, ale počkám až bude teplo, teda pokud někdo na něco nedojde, čím může být způsobený ten pokles V.m_toy píše:Blow off ventil KO.
VW Passat B5,5 AVF, PD 96kW
Čim jsi to měřil? Osciloskopem nebo multimetrem?TomasH píše: Mám taky s tím problém a zjistil jsem, že mně do N75 jde jen 8V a on nesepne, takže je westgate pořád otevřený a turbo netlačí jak má, čili u mě problém asi v elektrice, ale neměl jsem čas to řešit, ona tu 1,8T má žena a aspoň nejezdí, jak prase, ale pravda je, že mě to taky sere, ale počkám až bude teplo, teda pokud někdo na něco nedojde, čím může být způsobený ten pokles V.
Elektronika auta a technika........
776 829390
776 829390
Wastegate je snad pořád zavřený dokaď se na něj nedostane do baňky přetlak který přemůžu puržinu a ventil otevře??TomasH píše:buď jedna varianta, nebo N75, co otvírá westgate na turbu, nebo el. k N75. Mám taky s tím problém a zjistil jsem, že mně do N75 jde jen 8V a on nesepne, takže je westgate pořád otevřený a turbo netlačí jak má, čili u mě problém asi v elektrice, ale neměl jsem čas to řešit, ona tu 1,8T má žena a aspoň nejezdí, jak prase, ale pravda je, že mě to taky sere, ale počkám až bude teplo, teda pokud někdo na něco nedojde, čím může být způsobený ten pokles V.m_toy píše:Blow off ventil KO.
Osobně bych to taky tipoval na přepouštěcí ventil do sání.
osciloskopem. Podle mě by stejně na volnoběh, mělo jít 12V do N75 a to stálých, aby WG byl zavřený (je zavřený jen při 12V, jinak je otevřený a propouští vzduch do baňky WG a otevírá WG). On by měl přece oscilovat, až při vyšším tlaku (mapa ŘJ), aby se turbo nepřetáčelo. Jinak je to zde řízeno přetlakem, který vzniká až za turbem, a jak píšete čidlo tlaku v sacím potrubí nemá. Jinak u mě bow-off v pořádku, ECU jsem sehnal druhou 100pro v pořádku a beze změny.Martin.R píše:Jde o to že pokud to měřil multimetrem tak naměří akorát velký prd, protože do ventilu jde střída a tu multimetr nezměří. Tomu by těch cca 8V možná i odpovídalo.
VW Passat B5,5 AVF, PD 96kW
Těhle aut jsem moc s timhle problémem nedělal, ale mam pocit že už i na volnoběh to tam pouští střídu, kdyžtak mě někdo opravte.TomasH píše:osciloskopem. Podle mě by stejně na volnoběh, mělo jít 12V do N75 a to stálých, aby WG byl zavřený (je zavřený jen při 12V, jinak je otevřený a propouští vzduch do baňky WG a otevírá WG). On by měl přece oscilovat, až při vyšším tlaku (mapa ŘJ), aby se turbo nepřetáčelo. Jinak je to zde řízeno přetlakem, který vzniká až za turbem, a jak píšete čidlo tlaku v sacím potrubí nemá. Jinak u mě bow-off v pořádku, ECU jsem sehnal druhou 100pro v pořádku a beze změny.Martin.R píše:Jde o to že pokud to měřil multimetrem tak naměří akorát velký prd, protože do ventilu jde střída a tu multimetr nezměří. Tomu by těch cca 8V možná i odpovídalo.
Elektronika auta a technika........
776 829390
776 829390