led denní svícení

diskutujte o diagnostických prostředcích pro různé značky vozidel

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Petráš
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od Petráš »

ty světla jsou uni12-24v těm je napětí lhostejné,spínané napětí je napětí po zapnutí zapalování(pojistková skříň,spínač couváčku na převodovce atd.) :)
johnyd1
Přispěvovatel

Příspěvek od johnyd1 »

skus pozriet aj normalne svetla je te slabo vidiet,ale za jazdy v tme to robia aj hlavne svetla.Ak ano je vadny snimac uhlu riadenia.
Koleos 2018
Intens Energy dCi 175 4x4
-Can-clip,Vag-VCDS-OP-com-Fiat EcuScanKts 540 Esi2 Bmw ista-d
besoun
Přispěvovatel

Příspěvek od besoun »

Tady ty světla mám přesně na octavii a dělaly mi to samé,kamarádovi na Bmw taky.Tam stačí nepatrná výchylka napětí a ony zhasnou a opět se rosvítí. Vyřešil jsem to tím,že jsem vyřadil z provozu tu černou krabičku co to ovláda a napojil jsem to přes relé světel z felicie. A je klid :D
Petráš
Přispěvovatel

Příspěvek od Petráš »

Já používám od stualarmu http://www.stualarm.cz/produkt/drl135/1 ... omologace/ přímo ze světel vedou tři dráty a jsou naprosto bezproblémové. Pokud ty tvoje opravdu reagují na změnu napětí tak je reklamuj :)
ROMEK
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od ROMEK »

spínaný plus je kontakt 15 - čiže kontakt kde sa ti po zapnutém klučiku objaví +12V a po vypnutí klučika zasa spadne na 0V
dafan
Sběrač informací

led světla

Příspěvek od dafan »

a nemůže to dělat protočení volnoběžky alternátoru?když se pjede a pak náhle ubere tak se protočí volnoběžka a mění se napěti.vypíná se to když se mění otáčky?nebo ikdyž jedeš ve stálích otáčkách a neubíráš a nepřidáváš?
besoun
Přispěvovatel

Příspěvek od besoun »

je to v těch světlech,každý alternátor ma výkyv a ty světla prostě při to výkyvu vypnou a zapnou.Je to odzkoušené,děla to na všech vozech(myslím přímo ten typ světel)
Grandák
Přispěvovatel

Příspěvek od Grandák »

Zapoj to at to svítí po zapnutí klíčku a máš klid, taky jsem nad tim laboroval a nakonec jsem to ovládací relé co k tomu dávaj reklamoval a stejně vyhodil a je klid.
Grande Punto 1,3JTD 90PS
Filas
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Filas »

Nebo zkus připojit stálé napájení světel někam dále od baterie. U některých aut to tohle dělá. Je to způsobeno principen fungování řídící jednotky denních světel. Neměří napětí, ale střídavou část napětí, která leze z alternátor. Pokud ti při určitých otáčkách motoru hůře dobíjí, světla se mohou zhasínat.
smoula
Přispěvovatel

Příspěvek od smoula »

Jak to tu ctu tak se i nestacim nekdy divit.Ja sem montoval daleko hezci a levnejsi nez mas ty samozrejme s homologaci a byli tam tri draty cerny se pripoji na kostru(-pol) cerveny na plus(+pol) a oranzovy na parkovacky.Po zapnuti klicku to se musi roznut a sviti porad az do doby kdy vypnes klic nebo zapnes parkovacky.Vse ostatni je spatne.V tvom pripade bych to videl na spatnou krabicku s elektronikou a reklamoval bych to
Co nejde silou jde jeste vetsi silou :) :) :)
Filas
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Filas »

Ty co mas ty, ale funguji uplne na jinem principu nez ty se samostatnou jednotkou.
vyktorio
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vyktorio »

A nepomohlo by pred to zapjit nejaky stabilizator na 12V? Napr. Nejaky 7812 alebo nieco podobne?
Sonnyneo
Nováček

Příspěvek od Sonnyneo »

Napoj tie svetla priamo na svorku z alternatora. a 100% to pojde ako ma.
Marek P.
Nováček

Příspěvek od Marek P. »

Ke světlům DRL se dodává podobná řídící krabička. Mám je na Ivecu Daily a funguje to celkem bez problému. Jen když nechám nabíječku od mobilu v zapalovači tak se v určitém intervalu samovolně rozsvěcejí i při vypnutém motoru.
Krabičku lze normálně vynechat a použít relé, do diod. světel DRL jde celých 12V. Zrovna nedávno jsem to měřil, poněvadž mi uhnili po 9měs. provozu oba konektory u světel.
Odpovědět

Zpět na „Autodiagnostika - Software - Elektro svět“