Jezdíte někdo na tuk?
Moderátoři: šulda, radluk, Moderátoři
-
slovacek.milos
- Aktivista
máte někdo vymyšlenou nějakou spolehlivou metodu rozpoštění tuku??
Rozdělávat pod tím oheň se mi moc nezdá. Vyfrit ohřívám spirálou z konvice, to je bez problémů, ale teď mám zdroj na vynikající tuk z kobližkárny, jenže když do toho vrazím spirálu, tak se z toho hulí, jak se vypaluje mouka. V horké vodě se mi to taky moc nechce rozpouštět, bude všude nacamráno. Napadá mne nějaký pochyst z elektrického topení do podlahy?
DMX
Rozdělávat pod tím oheň se mi moc nezdá. Vyfrit ohřívám spirálou z konvice, to je bez problémů, ale teď mám zdroj na vynikající tuk z kobližkárny, jenže když do toho vrazím spirálu, tak se z toho hulí, jak se vypaluje mouka. V horké vodě se mi to taky moc nechce rozpouštět, bude všude nacamráno. Napadá mne nějaký pochyst z elektrického topení do podlahy?
DMX
Nalej a uvidíš
Rozmíchávám tuk s benzinem, přece pod tím nebudu topit a utrácet za elektriku. Pak to normálně vyjezdím.divermax píše:máte někdo vymyšlenou nějakou spolehlivou metodu rozpoštění tuku??
DMX
Nejlepsi je met normalne kotel na zabijacku, ve srotaku se da sehnat zachovaly kotel 60l, v kazdem vetsim srotaku se daji najit na nejakych "vseobecnych" haldach srotu, byvaji kupodivu zachovale, nerozplacle, nedirave, neopryskany smalt, za 50kacek byl doma, az je k podivu, proc to lidi vyhazuji. Je to universalni ohrivadlo, muzes v tom ohrivat vodu, ohrivat fritak atd.divermax píše:máte někdo vymyšlenou nějakou spolehlivou metodu rozpoštění tuku??
DMX
tuk
jdu taky do toho tuku. ale mám takovej menší dotaz. ten methanol má něco společnýho s ethanolem? nikdy jsem s tim nepřišel do styku, tak aby mě to nebouchlo do tlamy, až tam prdnu ten louh. dík za odpovědi.
Nechci dopadnout jak v Pardubicích. abych se nevymazal ze světa. 
ducato 1.9d POWERHIDRAULIK FILTRY Z LIAZU už nemam.
-
Petr.C
- Přispěvovatel
Re: tuk
Jakou to má barvu ta tvoje mouka? Taky jsem si myslel,že tam mám mouku,ale zjistil jsem,že je to tuk.Zkus tu tvoji mouku víc zahřátkoule píše:Taky v tom mám hrozný mouky. Jak to odloučit?
Ford Mondeo,1,8TD 1999,čerpadlo Lucas
Re: tuk
máš pravdu je to tuk. tet to hřeju a je to čistý. dík koule.Petr.C píše:Jakou to má barvu ta tvoje mouka? Taky jsem si myslel,že tam mám mouku,ale zjistil jsem,že je to tuk.Zkus tu tvoji mouku víc zahřátkoule píše:Taky v tom mám hrozný mouky. Jak to odloučit?
ty jo to ještě abych u toho nezhasnul.hranicka píše:Copak úmrtí, ale už desetina toho a jseš slepej jak patrona.radluk píše:koule
na metanol opatrne, sice modelari v tom machaji ruce co chvila, ale vstrebava se pokozkou a k umrti staci pozit 50-60 ml. S louhem to nedela nic...
Chci se zeptat, kdyz tedy rozmichas ten tuk s benzinem, tak to pak jeste filtrujes? Protoze tuk asi jen tak neprefiltrujes, ze?:) A kdyz to tedy filtrujes, tak neodparuje se ti z toho ten benzin?oldaf píše:Rozmíchávám tuk s benzinem, přece pod tím nebudu topit a utrácet za elektriku. Pak to normálně vyjezdím.divermax píše:máte někdo vymyšlenou nějakou spolehlivou metodu rozpoštění tuku??
DMX
Diky
Mitsubishi Colt 1.8D 1987 s ohrevem a s dvemi nadrzemi. Ted Ford Galaxy 1.9TDI 66kW s ohrevem a s dvemi nadrzemi.
Milosi,Martin.R píše:To b mě zajímalo jakej ten louh používáte? Já kupuju hydroxid sodný od KITTFORTu a je na ňom napsáno "Obsah NaOh 97-99,5% CAS1310-73-2 ES 215-185-5"djpeto píše:milos, kolko percentny hydroxid sodny davas? maju od 3 do 50%slovacek.milos píše:ten louh tam kde metanol bohužel musíš koupit padesátku asi 24 litr, miloš
peto
Nevim co je to to CAS a ES ale ten louh je skoro stoprocentní.
ty jses takovy aktivni prispevovatel, ale tady si jeste neodpovedel:) Take by me zajimalo jak je to s tim Louhem?
Diky
Mitsubishi Colt 1.8D 1987 s ohrevem a s dvemi nadrzemi. Ted Ford Galaxy 1.9TDI 66kW s ohrevem a s dvemi nadrzemi.