KUPIT CI NEKUPIT ALFA ROMEO 156 1.9 JTD
Moderátoři: šulda, Moderátoři
KUPIT CI NEKUPIT ALFA ROMEO 156 1.9 JTD
Potrebujem pomoc priatel si ho chce siloumocou kupit dik za kazdu radu
Záleží co od toho auta čeká, jestli ho bude mít pro radost, nebo spíš pro užitek. Jinak v při koupi samozřejmě omrknout to co u jiných aut. 85kW verze už má regulaci turba natáčecíma lopatkama, tak odzkoušet jestli vše chodí jak má. Spotřeba se pohybuje do 6L / 100km což je super. Jak jsem ale napsal, chce to vybrat dobrý kousek (pokud možno po 1. majiteli a serv. knihou) jinak se může stát že ho po koupi Alfa bude stát nejen nervy, ale i nějaké ty zlaťáky. 156ka je ještě pořád relativně drahé auto takže bez servismana sebou ani ránu. Pokud je možnost diagnostiky, ať ji taky využije.
Alfa Romeo 159 Sportwagon 1.9JTDm 16V
Aj mna by zaujimalo preco alfu nie ?! !? Mal som v garazi VW-koncern a aj Fiat (talianou ) a co sa tyka nahradnych dielou tak to vyjde na rovnako a co sa tyka jazdnych vlastnosti..... to mi potvrdi kazdy kto sa v talianovi odviezol ze to nema konkurenciu .Dalo by sa povedat ze je tam tvrdsi podvozok a preto sa vybije skor !? Ale robil som 156 alfu naj. cca 130 000km a aj passata naj. cca 130tis. km a ten pasat bol na tom horsie. diagnostika je rovnaka a aj ceny nahradnych dielou ,interierove vyhotovenie sa neda porovnavat s inymi autami iba snad AUDI by mu mohla konkurovat,motor JTD svojho casu bol v roznych automobilovych casopisoch vyhlaseny za vinikajuci motor,podla mna je to vynikajuce auto svojho casu som ho sam chcel kupit
pri kupe si treba dat pozor na napravy dost rychlu sa vybiju capy a silentbloky,dalej zvyknu hrdzaviet v spojoch na podbehoch treba ju pozriet zdola, podlaha pri podbehoch zvykne dost skoro chytat hrdzu,dalej turbo sem tam blbne a inak celkom celkom dobre auto. na dlhsie cestovanie to nieje aspon pre nas dlhsich mne osobne velmi vadil palubovka v strede od ktorej som mal otlacenu nohu. a ked uz diesel tak 2.4 JTD zoberie si do max 8 litrov a chodi relativne slusne
VW Multivan T5
No ja som teraz predal 156 1,9 a chcem kúpiť ďaľšiu, takú istú alebo 2,4 jtd a všetci ma od Alfy odhovárajú, okrem jedného kamaráta, ktorý je len na BMW(dnes sme spolu išli na 2,4 aj 1,9 a on ma už celkom chápe a podporuje). Som najazdil na nej za 4 mes. okolo 6000km a proste nechcem iné auto, nepoznám auto ktoré sa vyrába od r. 98 a vyzerá zvonka a zvnútra tak super aj dnes ako 156 a ešte super sedí na ceste a nemá ho hocikto a nemusíš ho hľadať na parkovisku ako octaviu/buď preto že ich tam je sto alebo preto lebo si ju niekto iný zobral 

Alfa Romeo 156 1,9JTD
- travel242fx
- Přispěvovatel
Znamy ma alfu sportwagon hovori o nej iba v samych superlativoch,motor ze je ok ale inak naprava je uplne nahovno kazdych 60000Km musi menit loziska v kolesach a capy a take vtakoviny ani nehovori,ze uz ani nema na to nervy a jazdi natom tak ako to je. Mozno ze ma zly kus iba pisem poznatok
Inak teraz jazdim na firemnom FIAT DOBLO 1,9JTD r.v.2003 77KW najazdenych 70000Km skutocnych kupovane uplne nove.Motor odzaciatku mal problemy zostavala svietit kontrolka motora akoze chyba...inak jazdilo normalne... to trvala asi prvych 20000Km vo fiate nic stym nespravili ze nevedia co stym.po 50000Km uplne zodrate kotuce odnovoty hucali jak svina reklamovane viac krat ,odpoved bola vzdy ze v platnickach su kamene sme to vycistili vydrzaloto to prvych 500km a znova hukot jak svina pri brzdeni.menili sa kotuce BOSCH a platnicky odvtedy je klud na vlastne naklady.
A teraz huci nieco v motore ked sa stoji na brzde zrejme to bude posilnovac brdz (vakuova pumpa) alebo neviem nemate stym nejake skusenosti co to moze hucat iba pri volnochode a hlavne ked sa stoji na brzde.
No a este som zabodol to nejlepsie ked sa pozriem na motor tak sama hrdza trubky co idu od chladicka su uz take skorodovane ze sa bojim ze mi to zacne kazdu chvilu tiect a pritom je to kuva nove auto 70000Km.to sa s VW neda porovnat.
Motor taha dobre ale to celkove spracovanie a kvalita dielov je niekde uplne inde!!!!!!
nemec je len nemec ked nieco vyrobi aspon to nezhrdzavie rovno na aute
))))))
inak fiat ci alfu ved to je to iste, nebrat z vlastnej skusenosti.
Inak teraz jazdim na firemnom FIAT DOBLO 1,9JTD r.v.2003 77KW najazdenych 70000Km skutocnych kupovane uplne nove.Motor odzaciatku mal problemy zostavala svietit kontrolka motora akoze chyba...inak jazdilo normalne... to trvala asi prvych 20000Km vo fiate nic stym nespravili ze nevedia co stym.po 50000Km uplne zodrate kotuce odnovoty hucali jak svina reklamovane viac krat ,odpoved bola vzdy ze v platnickach su kamene sme to vycistili vydrzaloto to prvych 500km a znova hukot jak svina pri brzdeni.menili sa kotuce BOSCH a platnicky odvtedy je klud na vlastne naklady.
A teraz huci nieco v motore ked sa stoji na brzde zrejme to bude posilnovac brdz (vakuova pumpa) alebo neviem nemate stym nejake skusenosti co to moze hucat iba pri volnochode a hlavne ked sa stoji na brzde.
No a este som zabodol to nejlepsie ked sa pozriem na motor tak sama hrdza trubky co idu od chladicka su uz take skorodovane ze sa bojim ze mi to zacne kazdu chvilu tiect a pritom je to kuva nove auto 70000Km.to sa s VW neda porovnat.
Motor taha dobre ale to celkove spracovanie a kvalita dielov je niekde uplne inde!!!!!!
nemec je len nemec ked nieco vyrobi aspon to nezhrdzavie rovno na aute

inak fiat ci alfu ved to je to iste, nebrat z vlastnej skusenosti.
Renault KANGOO 1,5dci, 78kW , r.v.2010: najeto 388000km - OFF
Skoda octavia combi 1,6 Tdi 85kW , r.v.2017 najeto 170000km - ON
- Tkevlar
- Přispěvovatel
- Kontaktovat uživatele:
také bych rád aby se vyjádřil Origoš. Jinač je to tak. Ten kdo ma Alfu neda na ni dopustit a ten kdo ma VW tak rika, ze Fiat, Alfa to nebrat. Co se tyka Fiat Doblo- firemni auto, kolik lisi s tim jezdi?
156 je super. JIzdni vlastnosti na snehu dokonale. Desing super. Motor radsi bych tu 2.4.
156 je super. JIzdni vlastnosti na snehu dokonale. Desing super. Motor radsi bych tu 2.4.
AR 155 1.8TS
ex. Fiat Tipo 1.7D
ex. Fiat Tipo 1.7D
s tim nemůžu souhlasit,já sem nacpal do Golfa IV z roku 98 za 3 roky přibližně 18tisíc za díly který by mě ani nenapadlo,že někdy odejdou.U starý bravy sem za pět let měnil jenom vejfuk a brzdový destičky atd.jedinej nestandard bylo cidlo ABS od BOSCHE.Jediný co kazí italský auta jsou díly od německý firmy BOSCH.Kdyby mapř.neměli TDI motory italský turba Garett ,tak by nikdy nebyli tak populární.Predator píše:cena novych nahradnich dilu z druhovyroby je na Fiata mnohem priznivejsi, ALE je portreba jich koupit mnohem vic (ve stejnem casovem useku) nez na VWferodu píše:... a co sa tyka nahradnych dielou tak to vyjde na rovnako ...- z mych zkusenosti
Potvrdzujem.frinta píše:s tim nemůžu souhlasit,já sem nacpal do Golfa IV z roku 98 za 3 roky přibližně 18tisíc za díly který by mě ani nenapadlo,že někdy odejdou.U starý bravy sem za pět let měnil jenom vejfuk a brzdový destičky atd.jedinej nestandard bylo cidlo ABS od BOSCHE.Jediný co kazí italský auta jsou díly od německý firmy BOSCH.Kdyby mapř.neměli TDI motory italský turba Garett ,tak by nikdy nebyli tak populární.Predator píše:cena novych nahradnich dilu z druhovyroby je na Fiata mnohem priznivejsi, ALE je portreba jich koupit mnohem vic (ve stejnem casovem useku) nez na VWferodu píše:... a co sa tyka nahradnych dielou tak to vyjde na rovnako ...- z mych zkusenosti
Na Fiate je vela nemeckych veci: Cerpadlo, trysky, ABS, ... a prave tie sa kazia

Opel Omega C 2.2DTI r.v.2001, Fiat Croma 1.9 TDid r.v. 1989 - ex
- travel242fx
- Přispěvovatel
nehovorim ze VW je super auto je to rovnaky smejd ako ostatne auta vsetko sa kazi to je normalne predsa nic mechanicke alebo elektricke nemoze vydrzat vecne to by muselo byt perpetu mobileTkevlar píše:také bych rád aby se vyjádřil Origoš. Jinač je to tak. Ten kdo ma Alfu neda na ni dopustit a ten kdo ma VW tak rika, ze Fiat, Alfa to nebrat. Co se tyka Fiat Doblo- firemni auto, kolik lisi s tim jezdi?

A nechapem co stym ma spolocne ze kolko ludi stym jazdi ked sa pozriem na motor ktory ma 70000Km nikdy sa neumyval s vodou su nanom HRDZAVE trubky ktore potrebuju vymenit inak by vytiekla voda.
Taky je motor 1,9 JTD rok vyroby 2003 to na mojom starom golfe z roku 1998 by som musel hrdzu vyrabat sam aby to vyzeralo staro

ALFA je o imdidzi kto chce pekne auto co nema kazdy kupi si aulfu kto chce VW kupi si ho.Vrazat peniaze treba do obidvoch
jedine co sa neda vytknut VW je ze nehrdzavie
Renault KANGOO 1,5dci, 78kW , r.v.2010: najeto 388000km - OFF
... no to je sice hezky, nechci tady rozpitvavat, kolik uz jsem kupoval prevodovek na Fiaty, spojkovejch setu atd, ale jedno hovori za vse: Marea JTD 2001 v metalize, na kolech, klima, v el.- (+-) 130 tis. Kc, Golf IV 2001, metaliza, na kolech, climatronic, TDI (+-) 200 tis. kc? Oboji combi provedeni. Tak co je lepsi? Vzdyt o cene uz dnes rozhoduje trh, ceny jsem prevzal z annonce. Nejsem zastance koncernu VW, Golf je maly auto za ranec, to samy Octavia, ktera si jen hraje na super auto - za 3/4 milCsala píše:Potvrdzujem.frinta píše:s tim nemůžu souhlasit,já sem nacpal do Golfa IV z roku 98 za 3 roky přibližně 18tisíc za díly který by mě ani nenapadlo,že někdy odejdou.U starý bravy sem za pět let měnil jenom vejfuk a brzdový destičky atd.jedinej nestandard bylo cidlo ABS od BOSCHE.Jediný co kazí italský auta jsou díly od německý firmy BOSCH.Kdyby mapř.neměli TDI motory italský turba Garett ,tak by nikdy nebyli tak populární.Predator píše: cena novych nahradnich dilu z druhovyroby je na Fiata mnohem priznivejsi, ALE je portreba jich koupit mnohem vic (ve stejnem casovem useku) nez na VW- z mych zkusenosti
Na Fiate je vela nemeckych veci: Cerpadlo, trysky, ABS, ... a prave tie sa kazia

-
- Aktivista
- Kontaktovat uživatele:
myslím, že je to věc názoru, stavu auta a chování se k němu a možná i náhod. každé auto má něco.
itálie je ale známá poruchovostí, má sice dobré jízdní vlastnosti, ale za cenu nižšího konfortu.
bratr měl alfu, a už by do ní nikdy nešel a já se nedivím.
druhá věc, některé alfi se mi líbí
když ital, tak s koněm ve znaku,
jinak amerika nebo německo....
itálie je ale známá poruchovostí, má sice dobré jízdní vlastnosti, ale za cenu nižšího konfortu.
bratr měl alfu, a už by do ní nikdy nešel a já se nedivím.
druhá věc, některé alfi se mi líbí

když ital, tak s koněm ve znaku,
jinak amerika nebo německo....

DTchip.cz chiptuning, měření výkonu
Audi A5 3.0tdi 176kw- 318k 711Nm.
Audi A3, 1756, AGR 90k@241k 557Nm - prodáno
Audi A5 3.0tdi 176kw- 318k 711Nm.
Audi A3, 1756, AGR 90k@241k 557Nm - prodáno