Nove pneu a prilnavost
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Nove pneu a prilnavost
Zdravim.
Nahodil som nove zimne pneu dozadu (Barum Polaris2) a na suchom asfalte zadok v zatacke nedrzi stopu, auto je hodne pretacave. Na starych zodratych gumach som tu istu zatacku dokazal prejst rychlejsie.
Jasne, ze nove gumy si musia sadnut - ale zda sa mi, ze to trva nejak dlho. Uz som na tych novych gumach zrobil cca 1500 km a este stale to nie je ono.
Aky je vas nazor na horeuvedenu zalezitost?
Diky za kazdu odpoved.
Nahodil som nove zimne pneu dozadu (Barum Polaris2) a na suchom asfalte zadok v zatacke nedrzi stopu, auto je hodne pretacave. Na starych zodratych gumach som tu istu zatacku dokazal prejst rychlejsie.
Jasne, ze nove gumy si musia sadnut - ale zda sa mi, ze to trva nejak dlho. Uz som na tych novych gumach zrobil cca 1500 km a este stale to nie je ono.
Aky je vas nazor na horeuvedenu zalezitost?
Diky za kazdu odpoved.
Opel Omega C 2.2DTI r.v.2001, Fiat Croma 1.9 TDid r.v. 1989 - ex
No Barum Polaris2 siliku obsahuju. A to akoze zhorsuje prilnavost na suchom asfalte? Je sice pravda, ze teploty su este stale nad nulou a to aj 10°C. Predtym tam boli Matador MP58 ten isty rozmer, ale uz len cca 3mm vzorky a sedelo to na ceste za tych istych podmienok ovela lepsie.origoš píše:Moderní zimní pneumatiky obsahují siliku (součást "tekutých řetězů" co se prodávaly) a ta se uvolňuje při nižších tepolách. Tím se doashuje požadovaných vlastností.
Diky.
Muze to bejt i o tuhosti boku pneumatiky( na suchu se v zatacce vice ohyba a deformuje). U zimnich gum se pri vyvoji asi nebere jako nejdulezitejsi vlastnost drzeni v zatacce na suchem asfaltu pri extremni jizde. Treba pro zmenu ta Barumka bude mnohem lepe fungovat na snehu.
Je to jen ma uvaha, prosim nekamenovat...

E91 N52B30 
Tak som to dneska skusal na suchom asfalte a teplote +7°C.Radim205D píše:Muze to bejt i o tuhosti boku pneumatiky( na suchu se v zatacce vice ohyba a deformuje). U zimnich gum se pri vyvoji asi nebere jako nejdulezitejsi vlastnost drzeni v zatacce na suchem asfaltu pri extremni jizde. Treba pro zmenu ta Barumka bude mnohem lepe fungovat na snehu.
Vyzera to na zvacsenu bocnu uchylku pneumatiky oproti predoslym pneu.
Je to neprijemne, clovek sa citi neisto, nevie, ci to ide do smyku, alebo sa len bok pneumatiky neumerne prehyna.
-
serviceMan
- Přispěvovatel
Tie nove BarumPolaris2 som mal na aute cca 8 tis. km a az potom som tam vratil tie stare Matadory.Matrix píše:A nemůže to být tím, že když se daj nové pneumatiky, tak jsou jakoby "mastné" a měly by se asi 150 km ojezdit a pak teprve je garantovaná plná přilnavost ??? Viděl jsem to v těch krátkých videích od BESIPu, co vysílaj v televizi.
Asi to nie je o prilnavosti, ale o bocnom ohybe dezenu a bocnice pneu pri kladnych teplotach. Pneu mam tlakovane na 2,4 Bar.
TY to cítíš kvůli tomu že máš pohon 4x4bokaco píše:Budme radi, muzeme si myslet, ze mame nataceci zadni napravy.
Aspon ja to tak citim.
Jinak pokud to neustreluje tak je to v poho, ne.
1. Nove gumy chtej sve-hlavne zimaky skoro v lete
2. Na snehu to asi takovy extrem nebude, co?
Escalade EXT 6.2 AWD flexfuel