Stráca sa voda AHF

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

milansilvia
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Stráca sa voda AHF

Příspěvek od milansilvia »

Ahojte ,riešim nasledovný problém. V poslednej dobe asi 4 týždne dozadu pozorujem stratu vody. Oleja mi nepribúda ,emulziu nemam. Spotreba vody tak 0,3 dcl na 1000km. Tak som včera šiel po spojoch a hadiciach, dlho som pozeral nikde nič som nenašiel, až potom som lepšie pozrel na tu prirubu z boku motora. Vlhká nebola len okolo nej ružová vrstva, zaschnuté to bolo tak neviem či to uniká z tej príruby??? Menili ste niekto tuto prírubu ???

Obrázek
VW GOLF 4 1,9 TDI AHF 81 KW EGR OFF zatiaľ séria
SEAT TOLEDO 1L, AFN 81KW, EGR OFF, KAT OFF
martinsidlo
Aktivista

Příspěvek od martinsidlo »

Tam,kde je to růžový,to teče.Sundat,nové těsnění,možná to kolínko,může být prasklé a proto to teče.
Simson Enduro S 51(70 ccm) ex
Lada 1200 S(1500 ccm) 74 ex
Seat Cordoba Sdi AEY 98 ex
OI Combi TDi ASV 1xxPs,2xxNm,790tis.km brzdy 312 x 280 chlazené
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

tak kde je to růžové tak to klidně téct nemusí, dej kompresorek do expansky a tlakuj, auto na zvedák,

lampu a hledej, tlakuj i půl hodiny, nejlepší je kompresorek z ledničky tlakuje tak akorát ;)
martinsidlo
Aktivista

Příspěvek od martinsidlo »

slovacek.milos píše:tak kde je to růžové tak to klidně téct nemusí, dej kompresorek do expansky a tlakuj, auto na zvedák,

lampu a hledej, tlakuj i půl hodiny, nejlepší je kompresorek z ledničky tlakuje tak akorát ;)
Nic proti ale kde je ta růžová vrstva (krystalky z "Fridexu, G12",to teče.Může samozdřejmě i jinde ale zde je první,co přetěsnit.
Simson Enduro S 51(70 ccm) ex
Lada 1200 S(1500 ccm) 74 ex
Seat Cordoba Sdi AEY 98 ex
OI Combi TDi ASV 1xxPs,2xxNm,790tis.km brzdy 312 x 280 chlazené
peeeetr
Aktivista

Příspěvek od peeeetr »

tam kde je to červený, tak to téct nemusí. mě to taky někde teče a až za boha nemůžu přijít na to, odkud. Už mam dvě hadice měněný a včera mi to začlo zase někde chcát. Ležim pod autem a stejká to asi na 3místech, jelikož to někde kape, roztříkne se to a pak to stejká kudy chce. tohle je na hovno práce, když hledáš tejden takovou maličkost.
Seat Leon 1.9TDI 100kw - Ukradeno
Audi A4 - FB S764, EGR & KAT OFF, 288 brzdy, jednohmota HDS, FK -40mm, 17" alu, celopolep silver-grey matt
Aktual : Seat Toledo 1.9tdi ASV - zatim jen zakl servis a 17ky :)
milansilvia
Přispěvovatel

Predpokladám ,že pod tou prírubou je o-kružok. Raz mi tak tiekla príruba na 1,6td.
A čo tie prášky do chladiacej sustavy čo utesnuju netesnosti ?
Je to veľké svinstvo asi ,že ???
TDI tech
Aktivista

Příspěvek od TDI tech »

Ked tak mam celu tu prirubu plastovu bez predohrvu ako potrebujes ;)
pepiknet
Přispěvovatel

Příspěvek od pepiknet »

mám úplně stejnej problém jako ty,taky se mi ztrácí voda tak jak ty píšeš a kolem toho plastovýho kolena to mám růžový,zatím jsem tam nalil tu směs na utěsnění a zatím je klid,voda nemizí,ale stejně na jaře to koleno vyměním
SEAT Toledo II,1.9 TDI AHF 81kw,EGR off
slovacek.milos
Aktivista

[quote="martinsidlo"]

v poho já to taky tak napsal, kolikrát máš kolem všech spojů červeno ale nic neteče, nakonec po deseti minutách uvidíš kapku pod rozvodama mrkneš refraktometrem s si doma ;)
slovacek.milos
Aktivista

[quote="martinsidlo"]

v poho já to taky tak napsal, kolikrát máš kolem všech spojů červeno ale nic neteče, nakonec po deseti minutách uvidíš kapku pod rozvodama mrkneš refraktometrem a si doma ;)
octaviajedna
Přispěvovatel

Příspěvek od octaviajedna »

nalej toto a máš klid.Mě to taky někde kapalo nalil jsem to a vše ok.Dobrá věc
http://www.seznam-pneu.cz/motorove-olej ... -s65536671
O1 1.9 tdi 81kW ASV
JohnnyBOSS
Aktivista

Příspěvek od JohnnyBOSS »

když tu přírubu sundáš, je vevnitř drážka a v ní gumička. Měnil jsem to minulej týden :D Stála nová 120kč myslím :D Voda se mi ztrácela jen, když bylo pod nulou :D a to jsem měl kapky i na převodovce . Když jsem tu přírubu vyndal, bylo to těsnění sežraný zespoda a tama to teklo. Nad tím kolínkem je vývěva a ta mi prosakovala olej a ten olej patrně narušil těsnění v přírubě, která si tam hověla přes 300tis km :D
Toledo 1M ALH >> FB PP764 stage 2, 12mm Zexel, podávačka AXR, ATD, VR6, EWT, 230FMIC/60mm, VB, 288/232mm a pár věcí z ARL. 177PS 399Nm, chip od benzínky (noteeth) - PRODÁNO
Superb II 3,6 V6 FSI - PRODÁNO
VW Touran 1.9 TDi 74kW
milansilvia
Přispěvovatel

TDI tech píše:Ked tak mam celu tu prirubu plastovu bez predohrvu ako potrebujes ;)
Teraz to Jozef robiť asi nebudem no v Jari ked bude teplejšie sa ozvem. Dikes.
milansilvia
Přispěvovatel

Re: Stráca sa voda AHF

milansilvia píše:Ahojte ,riešim nasledovný problém. V poslednej dobe asi 4 týždne dozadu pozorujem stratu vody. Oleja mi nepribúda ,emulziu nemam. Spotreba vody tak 0,3 dcl na 1000km. Tak som včera šiel po spojoch a hadiciach, dlho som pozeral nikde nič som nenašiel, až potom som lepšie pozrel na tu prirubu z boku motora. Vlhká nebola len okolo nej ružová vrstva, zaschnuté to bolo tak neviem či to uniká z tej príruby??? Menili ste niekto tuto prírubu ???

Obrázek
Vie mi niekto napísať original číslo tejto priruby, pozeral som na ňu ale nie je na nej nič vidiet. Je tam jeden druh alebo viac ? dik
JohnnyBOSS
Aktivista

Příspěvek od JohnnyBOSS »

jsou 2druhy- plastova bez prihrevu a kovova s prihrevem. Mam kdyztak na prodej celej set na dodelani prihrevu - hadice, priruba, kabelaz:-D
Toledo 1M ALH >> FB PP764 stage 2, 12mm Zexel, podávačka AXR, ATD, VR6, EWT, 230FMIC/60mm, VB, 288/232mm a pár věcí z ARL. 177PS 399Nm, chip od benzínky (noteeth) - PRODÁNO
Superb II 3,6 V6 FSI - PRODÁNO
VW Touran 1.9 TDi 74kW
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“