Spotřeba O1 96Kw PD
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Spotřeba O1 96Kw PD
Nevíte náhodou jestli je možné, že výměnou rozvodů u Octavie 96kw PD stoupne spotřeba cca o 1,5L? Před výměnou rozvodů jsem jezdil dálkové v pohodě za 5l a město 5,5 až 6L. Po rozvodech se na dálkových dostanu okolo 5,8-6L a město kolem 7,5 ale to se mi zdá, že si nohu hlídám víc než před tím. Když tam vidím ty cifry při okamžité spotřebě
Je sice poznat, že se něco po těch rozvodech změnilo, protože před tím rozjet se bez přidání plynu byl problém, teď se to bez plynu rozjede bez problému i do kopce. Ale zase ta spotřeba, že šla nahoru se mi nelíbí. Co s tím?

Re: Spotřeba O1 96Kw PD
rozvody jsou dle vagu na 0st???Kevin5189 píše:Nevíte náhodou jestli je možné, že výměnou rozvodů u Octavie 96kw PD stoupne spotřeba cca o 1,5L? Před výměnou rozvodů jsem jezdil dálkové v pohodě za 5l a město 5,5 až 6L. Po rozvodech se na dálkových dostanu okolo 5,8-6L a město kolem 7,5 ale to se mi zdá, že si nohu hlídám víc než před tím. Když tam vidím ty cifry při okamžité spotřeběJe sice poznat, že se něco po těch rozvodech změnilo, protože před tím rozjet se bez přidání plynu byl problém, teď se to bez plynu rozjede bez problému i do kopce. Ale zase ta spotřeba, že šla nahoru se mi nelíbí. Co s tím?
Re: Spotřeba O1 96Kw PD
Koukal jsem do vagu a rozvody jsou na 0 st.Power156 píše:rozvody jsou dle vagu na 0st???Kevin5189 píše:Nevíte náhodou jestli je možné, že výměnou rozvodů u Octavie 96kw PD stoupne spotřeba cca o 1,5L? Před výměnou rozvodů jsem jezdil dálkové v pohodě za 5l a město 5,5 až 6L. Po rozvodech se na dálkových dostanu okolo 5,8-6L a město kolem 7,5 ale to se mi zdá, že si nohu hlídám víc než před tím. Když tam vidím ty cifry při okamžité spotřeběJe sice poznat, že se něco po těch rozvodech změnilo, protože před tím rozjet se bez přidání plynu byl problém, teď se to bez plynu rozjede bez problému i do kopce. Ale zase ta spotřeba, že šla nahoru se mi nelíbí. Co s tím?
To máš asi pravdu. ASZ jsou trošku žíznivější, ale nikdo mi nevyvrátí, že jsem kdysi zajel na Makarskou na jednu nádrž. U moře se rozsvítilo hladové oko. Je to 1100Km a nádrž je tuším na 55L. 5L tam ještě zbylo. Takže 50L na 1100Km. Jednoduchým výpočtem to pak je cca 4,55L na 100Km.Vici píše:omrkni to jak se píše výše
ale myslím si že tu spotřebu co máš teď máš dobrou.. ASZ za 5 litrů jezdit dle mě neumí.. pokud jedeš normálním tempem
případně napiš odkud jsi a někdo ti to omrkne...
Teď bych to takhle nezajel ani náhodou.
tak tak, jak je to víc jak +6 nebo míň jak -6, ukazuje to pořád nulu. Udělej to na přípravky, je to práce na chvíli. Mám zkušenost že nový řemen na přípravky -1, a po na nastartování motoru a usazení řemenu je to na přípravky -2,9. Rozdíl ve spotřebě na volnoběh 0,7 a 0,5..tiff píše:Kdyz to protocis, meni se nejak hodnoty ve vagu, nebo tam je nula porad? VAG totiz ukazuje nulu i kdyz jsou rozvody rozstelovane uplne mimo rozsah mereni.
Audi A8 3.0 TDI 171kw
Volvo XC90 2.4 D5 136kw Executive
Prodáno:
Volvo S80 2.4 D5 136kw
Audi A8 4.2 MPi V8 Quattro
OII Combi 1.9 TDI BXE 4x4
Allroad 2.5 tdi V6
OI 1.9 TDI
Volvo XC90 2.4 D5 136kw Executive
Prodáno:
Volvo S80 2.4 D5 136kw
Audi A8 4.2 MPi V8 Quattro