PRAVIDLA - čtěte před přidáním příspěvku!!

Potřebujete něco prodat? Tak sem. Před přispíváním SI PŘEČTĚTE PRAVIDLA!

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Zamčeno
Uživatelský avatar
Dukes
Site Admin
Příspěvky: 1132
Registrován: 22 led 2006, 23:16
Bydliště: Praha city

PRAVIDLA - čtěte před přidáním příspěvku!!

Příspěvek od Dukes »

Dne 25.1.2009 dochází k rozdělení bazaru. S touto úpravou přicházejí i nová pravidla. Silně doporučujeme si je přečíst ještě před odesláním 1. příspěvku, ať se vyhnete případným sankcím ze strany adminů.

Stanovili jsme nová pravidla, aby nedošlo k zaplevelení stejně, jako se to stalo u starého bazaru. Budeme se tímto snažit udržet bazar maximálně přehledným.
Sekce slouží výhradně privátním inzerentům. V žádném případě není určena pro firmy, živnostníky, překupníky, či jiné obchodníky s náhradními díly či vozy.

Je povoleno s určitým omezením:
- UPDATOVAT("UP" neboli obnovit - zvedat pozici inzerátu ve fóru) je možné nejvýše 1x za 240 hodin (10 dní), a to nejdříve 240 hodin od posledního příspěvku.
- Vložit lze maximálně 2 inzeráty denně a též je možné v jednom dni aktualizovat pouze 2 inzeráty. Zároveň je možné mít aktivní maximálně 2 inzeráty - to znamená, že pokud máte stále na foru inzerát, a předmět je již prodaný, měli byste to do inzerátů též napsat, aby zákazníci neprojevovali další zájem psaním dotazů k danému příspěvku. Inzerát, kde je napsáno, že je již předmět prodaný, je brán za neaktivní. Pokud bude takových inzerátů na foru více (aktivních inzerátů, kde stále běží diskuze a dotazy), budou admini mazat inzeráty bez upozornění.

Je výslovně zakázáno:
- dublování inzerátů (to znamená, že je zakázáno,aby jeden uživatel měl více než jeden inzerát na jednu věc)
- prezentace soukromých firem (jediná možnost je v rámci reklamy po domluvě)
- porušování práv duševního vlastnictví (prodej produktů porušujících autorská práva třetích stran - viz dále Prodej nelegálního software/hardware)
- nesmyslně pojmenovávat inzerát (např. nazvat inzerát slovem "prodám" atd. - je nutné inzerát pojmenovat výstižně, aby bylo jasné, o co jde)
- uměle zvýrazňovat inzerát (např. používat v předmětu znaky jako pomlčky, hvězdičky po stranách názvu, či psát předmět velkými písmeny)
- zřizovat další účty z důvodu zvýšení kvóty vkládaných inzerátů: bude-li nějaký chytrák zkoušet obcházet pravidla bazaru založením dalšího nicku (uživatelského jména), tak mu bude po odhalení zamezen přístup do fóra! Možnost odhalení je snadná.
- linkovat inzerát na cizím serveru, který je na jiném serveru (vždy musí být základní text inzerátu zde na foru, linky lze použít pouze pro doplnění informací)

Prodej nelegálního software/hardware (porušování práv duševního vlastnictví) - sankce
Je zakázáno prodávat jakýkoliv kradený software či hardware (zahrnuje nelegální klony zařízení, na která se vztahují autorská práva - jako např. VAG-COM HEX-CAN kabel, VAG-commander, KWP2000, Galletto...). Pokud tento zákaz bude někdo porušovat, budou jeho veškeré údaje postoupeny orgánům činným v trestním řízení.



Několik doporučení a tipů ke vkládání inzerátů

Tip č.1: Pro přehlednost při aktualizaci Vašeho inzerátu doporučuji UPovat následujícím způsobem.
Otevřete-li Váš inzerát a posledním příspěvkem je váš UP před 240 hodinami, tak doporučuji pomocí tohoto tlačítka Obrázek vpravo nahoře, v rohu příspěvku, příspěvek smazat a následně vytvořit už standardně nový příspěvek se slovem UP (update).
Značně tímto zpřehledníte inzerát a pomůže Vám to v inzerci.

Tip č.2: Mate-li na prodej více věcí, nezakládejte pro každou zvláštní téma, ale napište je všechny do jednoho tématu.
Zpřehledníte tím sekci bazar.

V případě dotazů či připomínek mě kontaktujte pomocí soukromé zprávy!

Administrátoři a moderátoři fóra si vyhrazují plné právo tyto pravidla měnit a individuálně upravovat/mazat inzeráty podle svého uvážení.

Bude-li mít někdo potřebu zviditelnit svůj inzerát, lze též od 25.1.2009 využít možnosti placené inzerce. Takový inzerát bude po určitou dobu vyvěšen na jedné z prvních pozic v sekci bazar - tedy stále na očích všech návštěvníků. Tuto možnost mohou využít též firmy a obchodníci s náhradními díly. Podrobnosti k placené inzerci najdete zde


18.2.2012:
Nový postih za nedodržování pravidel. Při jejich porušení bude uživateli udělen status "Nesolidního prodejce".
O odstranění tohoto statusu bude možné požádat nejdříve 240 hodin po jeho udělení.
Žádosti je možné zasílat uživateli Reesha nebo Dukes.

Všechny uživatele fora chceme tímto upozornit na problémové prodejce. Není radno od nich cokoliv kupovat. Pokud již zde projevují velkou míru ignorance a nedokáží se chovat slušně, pak si asi každý dokáže představit, jak se budou chovat při prodeji.


Děkujeme za pochopení a respektování pravidel. Admini
Naposledy upravil(a) Dukes dne 04 říj 2017, 14:39, celkem upraveno 3 x.
Obrázek
Uživatelský avatar
reesha
Site Admin
Příspěvky: 1235
Registrován: 20 led 2006, 12:15
Bydliště: Czech republic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od reesha »

Nelze každému vypisovat, proč, jak a čím se provinil proti pravidlům. Admini a moderátoři tedy budou inzeráty, jejichž autoři porušují pravidla, nekompromisně mazat.

Toto vlákno je uzamčené. Pokud má někdo potřebu diskutovat k pravidlům v sekci bazar, nebo má zajímavé připomínky, je možné to učinit v této diskuzi: viewtopic.php?p=1217558#1217558
Obrázek Obrázek

Prohlížeč logů LogView stahujte tady

PS: Hledáme (ne)mechanika, viz odkaz s popisem
Uživatelský avatar
reesha
Site Admin
Příspěvky: 1235
Registrován: 20 led 2006, 12:15
Bydliště: Czech republic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od reesha »

Aktualizace pravidel - postih za nedodržování pravidel (viz první příspěvek)
Obrázek Obrázek

Prohlížeč logů LogView stahujte tady

PS: Hledáme (ne)mechanika, viz odkaz s popisem
Zamčeno

Zpět na „Prodám“