Biely dym pri studenom štarte - 2.0 TDI PD 103 kw motor BMP
Moderátoři: šulda, Moderátoři
- demik32
- Přispěvovatel
Odpovědi: 0
Biely dym pri studenom štarte - 2.0 TDI PD 103 kw motor BMP
Takže sa na vás obraciam s týmto mojím problémom kedže zatiaľ sa mi ho nepodarilo vyriešiť , jedna sa o passat 3C variant 2.0 TDI 103 kw , kod motora BMP 8V , klasicke vstrekovače ako u 1.9 TDI PD ... Auto mám cca mesiac, najazdil som cca 5000 km bez problémov ,,, od kúpy auta mi to robí to že ked ráno sadnem do auta a naštartujem, auto hneď poriadne na bielo zadymí a je to kooopa dymu, tak isto keď sa prvykrat rozbehnem je zamnou biely mrak ktory je len jednorazovy, potom už auto nedymí vôbec ... toto sa deje vždy keď auto stoji cca 2-3 hod a dlhšie ... ak auto zaparkujem len tak na 20 minut v meste a potom naštartujem tak to nedymí ,,, auto ma dobru spotrebu , nežerie olej , výkon je v poriadku , voda mi nemizne ...... na VAG nehlási žiadne vady , skúšal som už meniť sady tesnení na vstrekovačoch ale zmena žiadna ... ak skontrolujem vstrekovače diagnostkikou v RJ motora , kanál 13 , hodnoty su v norme a vzájomne približné .... skúste mi poradiť čo by s tým mohlo byť , na aute jazdím dosť , mesačne pár tisíc km a nerád by som ho nejak zničil .... ešte chcem poznamenať že auto ma odstránený Filter pevných častíc , fyzicky aj softwarovo - auto som s tým už kúpil , za každú radu vopred diky 

Passat Variant 3BG 2004 , 1.9 TDI avf , TIP-TRONIC 96 kw ,,, Full - Koža , ESP , 10x Airbag , NAVI , MF Volant , Maxidot + D-Dot , Vyhrev predne + zadne sedadla ,Vyhrievané čelné sklo , Bi-xenon , ostrekovače + nastavenie vyšky bixenon , chrom-paket , PDC
- demik32
- Přispěvovatel
to zanesene sanie nevylučujem , ale neviem či by to kvôli tomu za studena dymilo ,,, a tie dosadacie plochy boli v poriadku , dal som pozor na ostre hrany aby som nič pepoškodil
Passat Variant 3BG 2004 , 1.9 TDI avf , TIP-TRONIC 96 kw ,,, Full - Koža , ESP , 10x Airbag , NAVI , MF Volant , Maxidot + D-Dot , Vyhrev predne + zadne sedadla ,Vyhrievané čelné sklo , Bi-xenon , ostrekovače + nastavenie vyšky bixenon , chrom-paket , PDC
- demik32
- Přispěvovatel
tankujem vylučne len shell palivo ,,, a ešte pridám poznatok - aj keď je auto zohriate na pracovnu teplotu , nedymí ale strašne smrdí ak beží na voľnobeh ,,, ako stara Avia a 31 , neskutočny smrad
, neviem si dať rady ale každopadne zajtra vyčistím sanie

-
- Přispěvovatel
- demik32
- Přispěvovatel
a aké je riešenie ? ... je tam to elektronické EGR , je úplne nové , originál nie náhrada , stálo cca do 400 € , ja ešte vyčistím dnes to sanie ..... inač ten EGR nejde nejako vypnuť cez VCDS ?
- demik32
- Přispěvovatel
no nato že je DPF off som prišiel tak že ked odpojim niektory snimač napr. vyfukovych plynov ktory ma nastarosti DPF tak to na vagu nehlasi vobec ziadnu chybu , takže asi ho softwarovo uplne odstranili , ani žiadnu regeneraciu za poslednych 5000 km som si nevšimol ....... skusim ešte vymeniť RJ motora či to nahodou nepomôže ... Ako obmedzim ten EGR pomocou VCDS ? ...
- demik32
- Přispěvovatel
Takže sanie vyčistene , zanesene bolo , ale biely dym po studenom štarte stááále
,,,

-
- Nováček
Zdravím Vás.
Mám presne ten istý problém na Octavii 1.9Tdi 81kw, r.v.98 až na ten zápach ako z "avie". Prvý štart ťažky, biely dym pri štarte aj pri prvom odjazde. ďalšie štarty a odjazdy bez akého koľvek dymu (čierny-biely). Niekde som vyčítal, že to môže byť v zlom predvstreku..... opravte ma ak sa mýlim... Vstrekovače mam skontroľované, žhaviče OK, vodu ani olej nežerie - výkon vporiadku,
Ak chcem skontroľovať predvstrek cez VAG musí byť motor zohriatý? Pri studenom mi vypísalo hodnotu len cca 40 a ideálna je vraj okolo 65.
Mám presne ten istý problém na Octavii 1.9Tdi 81kw, r.v.98 až na ten zápach ako z "avie". Prvý štart ťažky, biely dym pri štarte aj pri prvom odjazde. ďalšie štarty a odjazdy bez akého koľvek dymu (čierny-biely). Niekde som vyčítal, že to môže byť v zlom predvstreku..... opravte ma ak sa mýlim... Vstrekovače mam skontroľované, žhaviče OK, vodu ani olej nežerie - výkon vporiadku,
Ak chcem skontroľovať predvstrek cez VAG musí byť motor zohriatý? Pri studenom mi vypísalo hodnotu len cca 40 a ideálna je vraj okolo 65.
ŠKODA OCTAVIA (sedan) 1.9TDi 81kw r.v.1998 - RS style
ŠKODA OCTAVIA (combi) 1.9TDi 81kw r.v.2001
ŠKODA OCTAVIA (combi) 1.9TDi 81kw r.v.2001