Blbne ABS fiat stilo 1,9Jtd
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Blbne ABS fiat stilo 1,9Jtd
Zdravím páni trápim sa s jedným stilom, Abs vyhadzuje chybu snímač otáčok - lavé predné koleso. Snímač v poriadku, magnetický pásik, tiež v poriadku. Niekedy pri cca 30 až 45km rýchlosti stratím spojenie s jednotkou ABS (počas diagnostiky) tachometer padne na 20km a hned sa aj spamätá a ukazuje normálne dalej no naskočí chyba ABS. Jednotka je to "Bosch ABS 5,7 ASR/TC" Zavádzajúce je, že v podstate "šibe" skoro všetkým čidlám ako vidno na LOG-u z toho usudzujem, že by problém mohol byť v elektronike. Konektory vyzerajú veľmi dobre no napriek tomu som ich prečistil. Zajtrá sa pustím do kompletného merania. Nejaké nápady/postrehy/skúsenosti?

Oživím túto tému nakoľko sa problém objavil znovu. Mám jeden postreh , začne to vyhadzovať chybu vždy presne pri 50km rychlosti bez dotyku brzdy, jednoducho zmažem chybu a akonahle prekročim 50km vypiše chybu lave čidlo , no do 50ky meria super... :/ mám taký pocit že pri 50 sa odpája nejaký systém niečo z ASR/ESP viete mi to niekto prosím objasnit? či nemôže byť chyba práve tam... a ešte jedna otázka: pri vypnutej polohe tlačítka ASR má kontrolka svietit ? (myslim na tlačitku) nemá to byť opačne?