mozes merať tlak v raili na snimaci , pomocou voltmetra, na strednom pine po zapnuti klucika namerias 0,5V , pri starte tam musis mat minimalne 1,0V aby vstrekovace dokazali pracovat spravne, pokial tam mas menej nez 0,9V co odpoveda 150Barom, je problem s tlakom, pravdepodobne s DRV ventilom.
Snimac tlaku samozrejme musi byt pripojeny tak ako za normalnych okolnosti.
problem so startom za tepla
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
pepeknamornik111
- Nováček
Miki, dnes som sa pokusal povolit ten drv ale nepodarilo sa lebo mam blby torx. Zajtra pozhanam lepsi. este by som chcel vediet. ten drv ventil je uzatvoreny az v tedy ked zacnem pretacat s motorom? Lebo ekd som skusal prepad vstrekov, tak cez prepadovu hadicku mi vracialo naftu spet smerom k triskam a to som este netocil s motorom. len mi sviatili kontrolky a podavacie cerpadlo tlacilo. ked som natocil motor taktiez tlacilo naftu smerom k triskam cez prepadovu hadicku s vyvodmi. a ta nafta ak dobre chapem ide cez drv ventil nie?
Tie torxy sa radi strhnut su priliz plytké. Vacsinou ich povolujem najprv blickami.
Zdroje prepadu sú: vstrekovace, prepad z regulátoru vysokého tlaku (drv na cerpadle) a regulátor nízkeho tlaku ( na filtry , z neho ti tecie nafta ked ide cerpadlo v nadrzi ).
Skú si zmerať napätie na snímači na rampe, je úmerné tlaku.
Zdroje prepadu sú: vstrekovace, prepad z regulátoru vysokého tlaku (drv na cerpadle) a regulátor nízkeho tlaku ( na filtry , z neho ti tecie nafta ked ide cerpadlo v nadrzi ).
Skú si zmerať napätie na snímači na rampe, je úmerné tlaku.
-
pepeknamornik111
- Nováček
miky odkial si? nemohli by sme sa stretnut? ja uz sui neviem rady. Mozes mi prosim ta doporucit aj nejaku diagnostiku? aby som videl aktualne hodnoty, tlak v raily a tak. Stoji to okolo 20 e tak by som do toho isiel. V piatok mam cestu na vychod a rozmyslam ze tu moju alfu necham vo fiat servise v PL. Ze vraj je tam jeden starsi pan ktorí sa venuje cisto len alfam. Ale dovtedy by som este chcel vidiet hlavne tie udaje z diagnostiky.
-
pepeknamornik111
- Nováček
Takze konecne som sa dopracoval k DRV ventilu. Foto si stiahnete tu http://ulozto.sk/x1qvPowJ/drv-zip. Nove poznatky su take. Po dost pracnom vymontovani, kedze pristup je tam ako k peniazom, drv ventil nevyzeral vabne. Vycistil som ho ale to male ploche tesnenie pod o kruzkom nevyzeralo k svetu. Posudte to sami na fotkach. Po namontovani bol start OK. pockal som kym sa zohreje na 90. vypol som. Hned nastartoval vsetko OK. Potom som odisiel domov. Vzdialenost cca 5 km mestom. auto som odstavil. pockal 5 minut a opet nastartoval. Start bol OK. Nedalo mi to a isiel som ho trocha prevetrat na trasu dlhu 30 km. Zda sa mi ze je ocosi zivsie ale moze to robit placebo efekt
Kvalty tahaju ako dive aj nad 3000. Dosiel som domov, vypol motor, skusil som hned nastartovat, chytilo bez problemov. O 15 minut som sa vratil naspet k autu lebo som si chcel byt 100% isty ze zavada je prec. A co sa stalo? opet ten isty problem. Skusal som tri krat nastartovat no nedalo sa. Furt chytalo len na 2-3 valce, triaslo s motorom ale nenakoplo ho. vsimol som si ze na volnobeh ide celkom pekne ale ked na mieste som jemne pridal tak okolo 1500 otaciak bolo pocut a ko keby isiel na tri valce a nad 1700 opet isiel hladko a vibracie nebolo citit. Podotykam ze tie vibracie niesu estremne. Bol to len jemny naznak ze nieco nejde hladko a plynule tak ako by malo. Moze to byt aj riadiacou? ze ked sa nahreje od agregatu, tak elektronika nepracuje spravne? alebo triska? ked postoji tak zacne prepustat? No skuska so striekackami naprepadoch mi vysla celkom pekne. Rozchodil som aj egr ventil. Bol zadrety lebo tam vznika kondenzat, kedze ho mam zaslepeny tesne pred sanim a nie tesne pred vstupom spalin do egr.