opel zafira 2.2DTI problem
Moderátoři: šulda, Moderátoři
opel zafira 2.2DTI problem
zdravim mam opel zafira 2.2dti,92Kw,r.v.2002 a mam takyto problem:svieti mi kontrolka motoru,po napojeni na diag.ukazalo :
P0400-system recikulace spalin-prerusenie
P1590-podtlakovy system-prerusenie
auto normalne nastartujemale ale vytocim ho iba na 2500ot.
poradte co s tym.
dakujem za kazdu radu
P0400-system recikulace spalin-prerusenie
P1590-podtlakovy system-prerusenie
auto normalne nastartujemale ale vytocim ho iba na 2500ot.
poradte co s tym.
dakujem za kazdu radu
Vyčištění pomůže, ale není to na dlouho do roka je to nanovo.joe píše:aka hadicka ? tam je elektricke EGR a cistenie mu prakticky nikdy nepomoze, vzdy treba vymenit. vyrobca Wahler, stoji okolo 300 Euro.
a ta druha zavada je chybny ventil, ktory pusta podtlak do a zo zasobnej nadobky v pravom prednom podblatniku. s tym sa da zit. (a ak nie, tak vymenit)
KTM 250 SX-F
bývalo i 265PS, 471 Nm on 1,9TDI :-/
Kupte si Mercedes, kupte si Audi, stejně všichni skončíte u BMW
bývalo i 265PS, 471 Nm on 1,9TDI :-/
Kupte si Mercedes, kupte si Audi, stejně všichni skončíte u BMW
u EDC15M je podtlakovy, ale toto je PSG16, takze elektricky.geo píše:Aha tak to beru zpět myslel jsem že je tam podtlakový EGR.
ale ani u EDC15M nie je mozne bez upravy softu zaslepit EGR - okamzite sa rozsvieti kontrolka a motor ide v nudzaku. EDC15M porovnava prietok cez vahu vzduchu a EGR a v sucte mu to musi sadnut. ak nesadne = P0400 a nudzak.
ale já ho chtěl zaslepit jen na test zda se mu nestrácí podtlak z ovládání turba. že se zapíše závada je mě jasný.Akorát jsen si popletl systémy jak to prostě nevidím tak si je pletu už jsem holt starej a blbej.joe píše:u EDC15M je podtlakovy, ale toto je PSG16, takze elektricky.geo píše:Aha tak to beru zpět myslel jsem že je tam podtlakový EGR.
ale ani u EDC15M nie je mozne bez upravy softu zaslepit EGR - okamzite sa rozsvieti kontrolka a motor ide v nudzaku. EDC15M porovnava prietok cez vahu vzduchu a EGR a v sucte mu to musi sadnut. ak nesadne = P0400 a nudzak.
dakujem pekne ,to znamena ze ked vymenim EGR,tak ten podlakovy ventil menit nemusim a auto by malo ist v pohode,ako si napisal s tym podtlakovym ventilom sa da zit ,alebo ho musim tiez vymenit .joe píše:aka hadicka ? tam je elektricke EGR a cistenie mu prakticky nikdy nepomoze, vzdy treba vymenit. vyrobca Wahler, stoji okolo 300 Euro.
a ta druha zavada je chybny ventil, ktory pusta podtlak do a zo zasobnej nadobky v pravom prednom podblatniku. s tym sa da zit. (a ak nie, tak vymenit)
dakujem za odpoved
Chyba 1590 je celkem typická pro 2,2jky. S tím se skutečně dá žít, ten ventil nuně měnit nemusíš.
Měl jsem to samé, vyměnil za nový , origo GM, chba byla opět!! Strávil jsem na tom nějaký výzkum, nakonec jsem musel přehodit dráty k tomu ventilu, měl namotané vinutí opačně, takže se ventil neotvíral. To jsem vyřešil, ale na jízdních vlastnostech jsem nic nepoznal.
Egr vyměň, tady tomu elektronickému nic nepomůže.
Měl jsem to samé, vyměnil za nový , origo GM, chba byla opět!! Strávil jsem na tom nějaký výzkum, nakonec jsem musel přehodit dráty k tomu ventilu, měl namotané vinutí opačně, takže se ventil neotvíral. To jsem vyřešil, ale na jízdních vlastnostech jsem nic nepoznal.
Egr vyměň, tady tomu elektronickému nic nepomůže.
Zafira 2,2DTi 2005, bez EGR ventilu