Octavia II 77kw BKC nestartuje - vyriešené
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Octavia II 77kw BKC nestartuje - vyriešené
Ahojte všetci,
mám problém s Octaviou II. Dosť často nechce vôbec naštartovať. Stáva sa to spravidla vtedy ked je agregát horúci, alebo aj vtedy ked ato zaprkujem na slnko a praží naň tak 2-3 hodiny slnko a pritom je motor absolutne studený.
Neviem to pochopiť prečo je to tak. Keď už konečne naštartuje tak s ním môžem jazdiť kolko chcem všetko sa zdá normálne až kým ho znova chcem naštartovať.
V servise som už tolko zaplatil a nevedia mi prísť na chybu.
Ked auto nenaštartuje tak to poznam už podla toho, že funguje servo aj ked motor nebeží, dalej už ani neštartujem a netočím motor lebo viem že nenaštartuje a taktiež sa nerozsvieti ani kontrolka žhavenia.
Bolo menené aj hlavné relé, ale v tom to asi nebude.
Ešte jedna vec ma napadla. Keď auto nenaštartuje tak sa nedá celkom spojiť s riadiacou jednotkou. Vypíše všetky VW čísla, ale ostatné tlačítka ostanú sivé a nieje možné namerať ani Merané hodnoty.
Vedeli by ste mi nejako poradiť.
Dakujem.
mám problém s Octaviou II. Dosť často nechce vôbec naštartovať. Stáva sa to spravidla vtedy ked je agregát horúci, alebo aj vtedy ked ato zaprkujem na slnko a praží naň tak 2-3 hodiny slnko a pritom je motor absolutne studený.
Neviem to pochopiť prečo je to tak. Keď už konečne naštartuje tak s ním môžem jazdiť kolko chcem všetko sa zdá normálne až kým ho znova chcem naštartovať.
V servise som už tolko zaplatil a nevedia mi prísť na chybu.
Ked auto nenaštartuje tak to poznam už podla toho, že funguje servo aj ked motor nebeží, dalej už ani neštartujem a netočím motor lebo viem že nenaštartuje a taktiež sa nerozsvieti ani kontrolka žhavenia.
Bolo menené aj hlavné relé, ale v tom to asi nebude.
Ešte jedna vec ma napadla. Keď auto nenaštartuje tak sa nedá celkom spojiť s riadiacou jednotkou. Vypíše všetky VW čísla, ale ostatné tlačítka ostanú sivé a nieje možné namerať ani Merané hodnoty.
Vedeli by ste mi nejako poradiť.
Dakujem.
Naposledy upravil(a) igracik dne 11 led 2011, 22:34, celkem upraveno 3 x.
- Brouk
- Přispěvovatel
- Kontaktovat uživatele:
s tim jsem se nekolikrat setkal pri spojeni s RJ jde pouze zmacnout tlcitko zavad nic jineho auto nejede . ale vzdy to bylo po nejake bouracce a neslo natocit vubec . ne jak tobe . oprava softu byla nutna .
Dalsi vec : tim ze bezi servo odebira starteru energii aby poradne zatocil a pokud je auto ohrate na 70-80-100 a starter otoci min nez 250 otacek Octavie 2) nevstrikuje vubec naftu ! az pri vic jak 251 . bezny problem tepleho startu .
ale nevim jestli by toto resiloi problem u tebe ???
Dalsi vec : tim ze bezi servo odebira starteru energii aby poradne zatocil a pokud je auto ohrate na 70-80-100 a starter otoci min nez 250 otacek Octavie 2) nevstrikuje vubec naftu ! az pri vic jak 251 . bezny problem tepleho startu .
ale nevim jestli by toto resiloi problem u tebe ???
Dik za ochotu,
Tiež mi ide stlačiť len tlačítko závad a nič iné. Búrane dúfam nebolo.
S tou štartovacou dávkom mám tiež skúsenosti ale to aspon po chvilke naskočí vždy ale toto nie.
Ked auto chce naštartovať tak to vim podla toho, že servo nefunguje-nedá sa lahko otáčať volantom a zasvieti kontrolka žhavenia. Vtedy naskočí aj ked je horúce ale len málo kedy.
Ked je auto studene alebo ked jazdím v zime tak naskočí kedy chcem.
Idem to skúsiť s tou štartovacou dávkou a dám vedieť, ale asi to nevyrieši tento problém.
S tou štartovacou dávkom mám tiež skúsenosti ale to aspon po chvilke naskočí vždy ale toto nie.
Ked auto chce naštartovať tak to vim podla toho, že servo nefunguje-nedá sa lahko otáčať volantom a zasvieti kontrolka žhavenia. Vtedy naskočí aj ked je horúce ale len málo kedy.
Idem to skúsiť s tou štartovacou dávkou a dám vedieť, ale asi to nevyrieši tento problém.
Ahoj,mám stejný motor a tuto závadu jsem řešil také - snímač otáček na klikové hřídeli za olejovým filtrem nebo se dost stává,uklepané kabely na zásuvce přímo na snímači otáček. Držím palce.igracik píše:Dik za ochotu,
- mistrkutil
- Přispěvovatel
- Brouk
- Přispěvovatel
- Kontaktovat uživatele:
novy starter a za 1/2 roku je v tom zase ! Oprava software to odstrani uplne a bude startovat jako neve i kdyz bude tocit min
testovani na minimalne 1000 autech !
Je to uplne jednoduche koncern VAG to dela umyslne aby lidi kupovali startery a jezdili na servis , treba 98% automatu tyto problemy nema , kazde auto ma kodovani a pro automat je vzdy start dobre
( ale i ten jde zlepsit )
problemove motory 66 - 81kw rotacka 77 103 125kw PD PPD
tyto problemy maji velmi malo motory 74-85-96kw PD
ano ma vliv i kabelaz treba u octavie 2 ale toto je reseni na porad ne na rok
Po uprave softu je daleko mene namahany starter i aku
Kdo zkusil uz by nemenil

Je to uplne jednoduche koncern VAG to dela umyslne aby lidi kupovali startery a jezdili na servis , treba 98% automatu tyto problemy nema , kazde auto ma kodovani a pro automat je vzdy start dobre

problemove motory 66 - 81kw rotacka 77 103 125kw PD PPD
tyto problemy maji velmi malo motory 74-85-96kw PD
ano ma vliv i kabelaz treba u octavie 2 ale toto je reseni na porad ne na rok
Po uprave softu je daleko mene namahany starter i aku
Kdo zkusil uz by nemenil

Ďakujem Vám všetkým velmi pekne za odpoveď.
Skúsil som tú štartovaciu dávku, ale nič. Je to to isté.
Ešte jednu vec ktorú som postrehol. Keď odpojím celkom riadiačku tak sa to chová presne tak isto ako ked je riadiaca zapojená, ale nechce neštartovať. Keď je odpojená tak funguje servo a žhavenie sa samozrejme nerozsvieti.
Je zvláštne, že v zime to chodí v pohode, ale akonáhle na to zasvieti slnko v lete tak je koniec. Musím počkať kým sa neochladí a potom to už ide.
Keď by vás niečo ešte napadlo tak budem rád.
Dúfam, že sa to podarí opraviť a dám vedieť kde bola chyba.
Ešte jednu vec ktorú som postrehol. Keď odpojím celkom riadiačku tak sa to chová presne tak isto ako ked je riadiaca zapojená, ale nechce neštartovať. Keď je odpojená tak funguje servo a žhavenie sa samozrejme nerozsvieti.
Je zvláštne, že v zime to chodí v pohode, ale akonáhle na to zasvieti slnko v lete tak je koniec. Musím počkať kým sa neochladí a potom to už ide.
Zdravim.
Tak ja mam tiez nejaky taky problem, servo idel ahko uz pri otoceni zapalovania a po otoceni zapalovania iba tukne rele a starter vobec netoci, pozeral som aj ci ide prud na starter, ale nejde...s riadiacou kanal motor sa nemozem spojit a ostatne kanaly ked sa spojim, tak vypisuje dost vela chyb a to trvalych...ja uz tiez neviem co s tym.
Taktiez v mojo pripade je jedno ci je teplo, alebo zima
Tak ja mam tiez nejaky taky problem, servo idel ahko uz pri otoceni zapalovania a po otoceni zapalovania iba tukne rele a starter vobec netoci, pozeral som aj ci ide prud na starter, ale nejde...s riadiacou kanal motor sa nemozem spojit a ostatne kanaly ked sa spojim, tak vypisuje dost vela chyb a to trvalych...ja uz tiez neviem co s tym.
Taktiez v mojo pripade je jedno ci je teplo, alebo zima
VW Golf IV 1,9 TDi 99r.v. 81kW AHF
Kde tedy byla chyba ?????igracik píše:Ďakujem Vám všetkým velmi pekne za odpoveď.
Okta combi Tdi 66Kw Elegance, MR 02, ALH, 297 614 km
Zatopeny box s poistkami pri motore na oko nebolo nic vidiet, ale ked som to zacal rozoberat, tak sa to ukazalo a hlavne v tych spodnych konektoroch, neviem ako sa tam tak dostala voda, ale robilo to pekne somariny...stastie, ze nic nezoskrtovalo.
Auto zatopene nebolo, len dost silny dazd
Dnes som chybu odstranil, treba popozerat aj dvokladne poistky a rele
VW Golf IV 1,9 TDi 99r.v. 81kW AHF
Dobry den!
ja Mam tiez podobny problem ... auto bolo havarované ... teraz je to vsetko zmontovane .. ale pri startovaní ked otočím klucom tak nič ... poistky som pozeral tam neni chyba .... nafta cerpadlo ide .... zavice tiez .... len nedá impulz na starter ....
na diagnostiku som to este nedal ... moze to byt kvoli chybam? alebo ak ma nejake skusenosti nech mi poradi
za skoru odpoved vopred dakujem
Lancz
ja Mam tiez podobny problem ... auto bolo havarované ... teraz je to vsetko zmontovane .. ale pri startovaní ked otočím klucom tak nič ... poistky som pozeral tam neni chyba .... nafta cerpadlo ide .... zavice tiez .... len nedá impulz na starter ....
na diagnostiku som to este nedal ... moze to byt kvoli chybam? alebo ak ma nejake skusenosti nech mi poradi
za skoru odpoved vopred dakujem
Lancz
-
- Nováček
-
- Nováček
Ja mam taky problem s octavia 2 1.9 TDI 77KW pri otoceni kluca relatko cvaka ale starter netoci ako si chybu odstranil???DakujemRebel81 píše:Zatopeny box s poistkami pri motore na oko nebolo nic vidiet, ale ked som to zacal rozoberat, tak sa to ukazalo a hlavne v tych spodnych konektoroch, neviem ako sa tam tak dostala voda, ale robilo to pekne somariny...stastie, ze nic nezoskrtovalo.