Zaslepení EGR ventilu - chyba v ŘJ

VW/Audi/Škoda/Seat - zvyšování výkonu (především TDI motory)

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Jarda_V
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Zaslepení EGR ventilu - chyba v ŘJ

Příspěvek od Jarda_V »

Ahoj všem
mám motor AGR předělaný na 81 kW včetně nové elektriky a ŘJ motoru. ŘJ je číslo 038 906 012 HC tedy jeden z posledních nebo dokonce poslední ver. SW. Už před tím jsem měl zaslepený EGR ventil a po předělávce na variabilní lapatky (81 kW) se jen zvedly hodnoty na váze vzduchu. Na volnoběh něco kolem 500 mg kdy je požadovaná asi 350 mg. Ale tahle nová jednotka je nějak citlivá na ekologii. Díky těmto vysokým hodnotám váhy pozná že je slabé vedení výfukový plynů do sání a zahlásí chyby:19586;16485
Pomohlo zapojení EGR ventilu ale ten už nějak blbne a propouští a auto škube a kouří. Tak jsem to zase odstavil. Budu to muset asi vyřešit nějak elektricky aby váha tolik neukazovala. Neřešil jste to už někdo?

Díky Jarda
frantacech
Aktivista

Re: Zaslepení EGR ventilu - chyba v ŘJ

Příspěvek od frantacech »

Jarda_V píše:Ahoj všem
mám motor AGR předělaný na 81 kW včetně nové elektriky a ŘJ motoru. ŘJ je číslo 038 906 012 HC tedy jeden z posledních nebo dokonce poslední ver. SW. Už před tím jsem měl zaslepený EGR ventil a po předělávce na variabilní lapatky (81 kW) se jen zvedly hodnoty na váze vzduchu. Na volnoběh něco kolem 500 mg kdy je požadovaná asi 350 mg. Ale tahle nová jednotka je nějak citlivá na ekologii. Díky těmto vysokým hodnotám váhy pozná že je slabé vedení výfukový plynů do sání a zahlásí chyby:19586;16485
Pomohlo zapojení EGR ventilu ale ten už nějak blbne a propouští a auto škube a kouří. Tak jsem to zase odstavil. Budu to muset asi vyřešit nějak elektricky aby váha tolik neukazovala. Neřešil jste to už někdo?

Díky Jarda
http://www.geocities.com/tech4tdi/pages/egrfix.html

HardCoreMan to ma v aute, ale jeste to trochu upravoval.

http://www.ahc.cz/audiclub/foto/1141/1141832532.jpg
ObrázekRUN With The BULLS And HUNT With The BEARS....
Jarda_V
Přispěvovatel

Příspěvek od Jarda_V »

A kolik s tím ukazuje váha?
frantacech
Aktivista

Příspěvek od frantacech »

Jarda_V píše:A kolik s tím ukazuje váha?
To nevim, posli mu SZ
ObrázekRUN With The BULLS And HUNT With The BEARS....
mvolesko
Aktivista

Příspěvek od mvolesko »

hmm a nebo si od reeshy nechat změnit soft , jednak ti to nachipuje a jednak softwarově odstaví EGR a jednak ti zvedne požadavek na množství vzduchu že to nebude hlásit chyby ...
TDI 4x4 90Hp --> 2++Hp
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Zvyšování výkonu VW group (DIESEL)“