Řídící jednotky nekomunikují
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Řídící jednotky nekomunikují
Ahoj, předem bych chtěl upozornit, že v autě jsem se začal hrabat před nedávnem, proto prosím pomalu. Mám stařičkou Octavii 1.9 TDI 66Kw AGR najeto 370 000 km. Auto mám z druhé ruky a teď se na něm snažím dát vše do pořádku. Můj prvotní problém nastal se špatným chytáním motoru (vždy jsem musel déle točit, někdy i 2x žhavit) - tedy čím déle auto stálo, tím hůř se motor chytal. Žhaviče jsou nové. V servise mi řekli, že je to špatným odběrem z baterie. Auto mělo napájenou gpsku na kabely od ovladání světel (tu jsem vyndal). Nedávno jsem si chtěl udělat diagnostiku přes VAG-COM, abych zjistil v čem je problém navíc mi palivoměr ukazuje uplný nesmysly (plovák by to neměl být ten se měnil). Jenže bohužel jsem dostal odezvu pouze od řj ABS/EDS a komfortu... Takže teď se snažím přijít na to, proč mi ostatní řj nekomunikují. Obávám se, že bude něco s kabelama to ovšem sám nevyřeším (návod, jak překontrolovat?). Myslíte, že by mohl být problém někde jinde popř. kde co bych ještě mohl zkontrolovat? Zkoušel jsem i na chvíli odpojit baterku, což také nepomohlo. Doufám, že jsem svoje myšlenky nezformuloval moc kostrbatě. Budu vděčný za jakoukoliv radu.
Rádio je originál - škoda sound system 401 (tuším). Ok zítra ho zkusím odpojit (mimojiné rádio se občas samo vypne a nehrajou přední repro - takže je asi kaput). Jinak kabel jsem koupil z aukra, takže žádnej origo. Proto jsem ho zkoušel (taky jsem původně myslel, že je to tím) v jiné octě a tam šel v pohodě - všechno vyčetl, takže v něm by problém být neměl. Navíc v servisu mi také řekli, že se nemohli na většinu napojit. Jinak používám tu českou vezi IHR304n.