Je tento osciloscop stejně dobrý jako autoscope 2 nebo ho radši nebrat?
Hlavně co se tíče frekvence ,Když některým stačí autoscope 2 s podobnou frekvencí tak by to zas nemusel být tak špatný?
Nezáleží jen na rychlosti vzorkování,ale celkově na ovládacím programu,co všechno umí. Zatím nevím o tom,že by někdo vyrobil něco lepšího,než TEXVIK DS /dříve Autoskop /.
TEXVIK má jen jedno minus...a to je jeho cena.
po tom v čem jezdím a co mám všechno OFF nebo ON je každému HOV..
Vím o co jde,o Hanteku jsem kdysi uvažoval. Nakonec jsem ale koupil něco jiného.
Co vím,tak Hantek má nepropracovaný software. Je to spíš laboratorní osciloskop,trošku přizpůsobený na automobily. Tomu odpovídá i jeho cena. Je za babku.
po tom v čem jezdím a co mám všechno OFF nebo ON je každému HOV..
Už mám doma Supervaga asi od roku 2005, ociloskop jsem nikdy nepoužil, jen jsem malinko pročítal kolem toho nějaký informace. Dělám všechno jen na chuť, moc toho nepodělám, cca 60 STK ročně, sem tam vymrd na autech typu golf IV,octavia I a nějaký golfy V, II octy atd...
Právě dneska jsem viděl v akci na jedné škole osciloskop od hanteku, nevím už ten typ, ale jde o 2kanalový osciloskop a řeknu to asi tak.
Na feldě jsme měřili cívku, vysoký napětí, halla a na takový šolichání to stačí bohatě. Pokud bude někdo chtít měřit 8 čidel najednou tak má asi problém. Nevidím problém v tomto osciloskopu pro lidi jako jsem já, který nikdy nic neměřil s osciloskopem a chtěl by nějak začít.
Má to ale svý mouchy jako třeba nějaký ty rozsahy se nedaj ideálně nastavit, je to na pevno, jsou tam jen 2 kanály, problém co je tak černý pozadí, který nejde změnit na bílý, což někomu je jedno, ale někdo to prostě chce, dál tam je totálně na hovno, že se to nedá předělat z osciloskopu do normálního formátu jako je excel atd a vyjde to v nějaké sračce, kterou systémy jako WINDOWS nějak nepokouše, ale to sem přesně neřešil co to je za formaty. Dále je problém v regulaci, přepíná se to tlačítkama a regulace je skoková, není nad klasický kolečko. Moc terminologii neovládám v tomto odvětví, omlouvám se a myslím, že to je ten sám typ co zde dal TDI-TECH.
Klon neklon?Nevim co to je, ale za ty prachy na ty feldy, octavie I, golfy IV a nějaký frantiky to podle mě stačí. Já bych to využil tak 5x do roka a nebudu kupovat mašinu za 50 litrů, kerá je pro mě na nic.
VW GOLF IV 1.9TDI AGR 4MOTION - Soft HR CARSOFT, WEBASTO THERMO TOP C
Diag HR CARSOFT:DeTeCtor, Comfort VW, Toolbox - SPEED 4, VIN - R, Airbag, FLASH, KEY.
CDP+, WEBASTO THERMO TEST, DIAG EBER
Všechno jen na chuť
neni to zly osciloskop ale komplet zo sondamy a kliestami stoji dost,cena je potom porovnatelna z autoscopom ,zatial naj scop co som mal v rukach je pico scope ale cena je okolo 2000Ecok za stvorkanal
staci ale musis vediet ake hodnoty nastavit pre dany senzor,a vediet aky je rozdiel medzi korektnym a nekorektnym priebehom,a este potrebujes napr.prudove klieste,vn sondy,tlakove,kapacitne,podtlakove sondy atd,u scopu na auta je zaklad dobry soft prisposobeny na auto techniku a dost kanalov a aby bola externa synchronizacia + sondy co asi ten hantek nesplna
Resp. "Antek" Pozrite aj novinku - Carscope Pro http://www.autodiagnostika.jantolak.sk/ ... dn%E1-sada Je to od rovnakého výrobcu ako D750, len viac kanálov, 2x vzorkovanie, wifi... práve tie automatické nastavenia, porovnávacie priebehy, návody ku každému meraniu/snímaču sú u nich dobre spracované. Každá kritika ide naspäť do vývoja programu... ukrajinský autoskop a ďalšie osciloskopy majú na testovanie, ale vývoj svojich modelov robia iným smerom - prístupnejšia cena, jednoduchšie a intuitívnejšie ovládanie. Ak 90% mechanikov viac ako 4 kanály nevyužije, tak za ne nemusí platiť.
ak už teda chceme ísť do low cost riešení, tak za porovnateľnú cenu sa dá kúpiť Autoscope I resp. II.
parametrovo sa na Autoscope III alebo IV nechytá, ale ako entry level... prečo nie.
výhoda je softwarová podpora - pre všetky typy Autoscopov je jeden a ten istý soft, so všetkými možnosťami a pluginmi.
Ked hovorime o HW parametroch, na trojku urcite nie... ale rovnako Autoscope 1 a 2 su oproti CarScope HW slabsie. Teda okrem tych 4k navyse, ktore ako vravim 90% nevyuzije. Navyse kanaly sa daju vzdy vyriesit viacnasobnym meranim, s nizkym vzorkovanim si nepomozes...
Autoscope 1 - 8k / vzorkovanie pri 4k 50KHz / rozsah 15V
Autoscope 2 - 8k / vzorkovanie pri 4k 125KHz / rozsah 15V
CarScope Pro - 4k / vzorkovanie pri 4k 500KHz / rozsah 20V
Autoscope 3 - 8k, vzorkovanie pri 4k 2,5MHz / rozsah 30/60V
Autoscope 4 - 8k, vzorkovanie pri 4k 2,5MHz / rozsah 30/60V
Hlavny rozdiel je ale v programoch - Autoscope je zamerany na mnozstvo specialnych funkcii, CarScope na jednoduche ovladanie... kazdy ma smerovanie na trochu inych zakaznikov. Asi aj preto si mozu ukrajinci dovolit davat svoje nestandardne BNC konektory, na ktore normalne EU prislusenstvo nezaistis a u Autoscope 4 to domysleli uplne, podla prikazania "Nepouzijes prislusenstvo konkurenta mojho!"
stefi - Uz ani nie, minuly tyzden som s nim vyriesil Nissana s natiahnutou retazou a tento vysla prva oficialna verzia SW. Su tam veci, ktore im urcite poradim prerobit... ale uz je vsetko funkcne a na sklade.