sprinter 312 na RO - co s motorovým olejem?

..jak jezdit na Slunečnicový, Řepkový, Olivový a podobné oleje ... a nebo, jestli někdo ještě jezdí na naftu, tak o naftě :-) či bionaftě

Moderátoři: šulda, radluk, Moderátoři

Odpovědět
michal5763
Nováček
Příspěvky: 4
Registrován: 28 bře 2011, 09:55

sprinter 312 na RO - co s motorovým olejem?

Příspěvek od michal5763 »

Čau kluci, mam starýho sprintera 312 D. Chci si ho přestavit na vyfrit, udělam to na asi dvě nádrže aby se s tim dalo jezdit i v zimě a moh sem startovat na naftu. Chtěl jsem se zeptat jestli k motoru zapojujete bypass filtr kvůli mot. oleji? Někde jsem četl že RO prosakuje právě do motorovýho oleje a sníží interval výměny na max. pár tisíc km. Zase mi přijde blbost, že by se nějakou krabicou s mikrofiltrem z toho motorovýho oleje vyfrit oddělil. Ani nemá kam odtéct z tý piksly. Stejnej efekt by udělal normální mot. filtr ale s jemnější vložkou podle mě. Jak to řešíte? Srát na to nebo je nutný pak častějš měnit olej?
Uživatelský avatar
k.amerika
Přispěvovatel
Příspěvky: 239
Registrován: 17 říj 2012, 14:55
Bydliště: Zbraslavice

Příspěvek od k.amerika »

Musí se hlídat hladina motorového oleje, když přibývá, tak se stírá špatně spálený rostliňák do motorového a tedy olej vyměnit. Jinak bych byl v klidu, žádný filtr ti neoddělí ro od mo :-)
polack
Sběrač informací
Příspěvky: 40
Registrován: 02 lis 2008, 11:27
Bydliště: Brno+Opa

Příspěvek od polack »

Prusak rostlinky do motoroveho oleje se resi u primych vstriku, kdy kvuli viskozite a povrchovemu napeti se nestihnou rozprasene kapky paliva vyparit a shoret.

MB byli az do common railu predkomurky s radovkou, takze to vubec neres a jezdi na cokoli co hori.
Chudý student
Odpovědět

Zpět na „Jak se jezdí na rostlinu, nebo i na naftu“