Kia Sportage td - občas sama zrychluje a kouří

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
sajfi
Nováček
Odpovědi: 0

Kia Sportage td - občas sama zrychluje a kouří

Příspěvek od sajfi »

Ahoj,potřebuju poradit ohledně sportage. Jedná se sportage 2.0 td 61kw rok 97

Občas se mi stane,že si začne sama přidávat plyn a začne to zrychlovat víc,než když dám plnej plynem.....
Vždycky když to začne takhle samo zrychlovat,tak to obrovsky černě kouří a smrdí to,jako kdyby to jelo na uhlí. Na teplotě motoru nezáleží,občas to udělá za studena,občas když je motor ohřátý.
Většinou když to začne takhle zrychlovat,tak to chcípnu a hned nastartuju a jede to zase normálně,bez kouře a ani si zase chvíli nepřidává.
Občas lítají i volnoběžný otáčky mezi 1000-1500. Čerpadlo je rotační a je na něm dost elektriky (rofl)
Plyn je elektronický-bez škrtící klapky

Jinak já sem zkontroloval všechny podtlakové hadičky,zkusil zaslepit EGR,vyčistil celé sání i IC,všechny senzory jsem měl venku a pročistil isopropylenem a prostříkal jsem všechny zásuvky. Nic z toho nepomohlo.....

Nic jiného mně už nenapadá,jedině něco na čerpadle,nevíte čím by to mohlo být? :?
sajfi
Nováček

Příspěvek od sajfi »

Ještě sem zapomněl,hodně se zvedla spotřeba. Ted je při lehký noze 11-13
Nejdřív sem myslel,že mi pouští turbo olej do sání,ale olej nemizí a v IC taky žádnej olej nebyl!!!
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Můj známý tohle taky koupil, auto škube, daly se nové trysky, ale dělá to čerpadlo, je podobné na pohled TDI, ale každý na to kouká jako husa do flašky, neví, zda lze použít koncernové komponenty. Chce to sehnat, někoho, kdo s tím má zkušenost a čerpadlo již opravoval... :)
nepropadat panice...
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

není to Zexel to čerpadlo ? (noteeth)
ono je to lákavý ty starý střepy, člověk si řekne mám SUV za pár korun...známej takto koupil Terrano, už je v tom utopených na motru 30tis. a stejně to stojí za hovno..
Odpovědět

Zpět na „Kia“